care este solutia?

17-09-2010
ramona v
Nu este medic/terapeut
ramona v
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu un sfat daca puteti in urmatoarea situatie:acum doua saptamani iubitul meu a facut o criza daca se poate numi asa, dupa consumul excesiv al unei substante care se comercializeaza la noi in tara sub forma de sare de baie(special gold parca este denumirea).Acesta a sunat la 112 din proprie initiativa pe motiv ca cineva vrea sa il omoare dupa care a amenintat ca se va arunca de la balconul imobilului in care locuaim amandoi.Timp de doua ore a stat agatat de la balcon pana cand au ajuns pompierii si l au coborat cu scara.El sustinea ca nu intentioneaza sa se sinucida ci doar vrea sa scape din casa in care se incuiase singur.Timp de trei zile dupa nu a fost coerent dupa care a dat semne de luciditate recunoscand ca este dependent de acea substanta de mai bine de un an de zile...astazi dupa doua saptamani de la cele intamplate timp in care am fost zi si noapte langa el asigurandu ma ca nu isi mai poate procura drogul, el inca sustine ca cineva il urmareste, crede ca cineva vrea sa ii faca rau, ma acuza intr una ca ii ascund ceva, cauta prin casa si nu stiu ce cauta, orice gest i se pare suspect crede ca toata lumea are ceva cu el.Eu stiu ca acesta este efectul de paranoia cauzat de droguri dar este posibil ca el sa nu dispara in timp?Are nevoie de ajutor specialist, si daca da care ar fi psihologic sau psihiatric?Se mai poate vindeca? Va rog din suflet sa ma indrumati spre o cale cat mai buna!
1 comentarii
0
17-09-2010, ora 04:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se poate vindeca. Trece printr-un episod psihotic acut dar medicamentele administrate in spital il vor puna intr-o luna doua pe picioare.

Deci: tratamentrul pentru el ar trebui in primul rand sa fie psihiatric si apoi psihologic.

Multa sanatate si aveti rabdare cu el va doresc. Nu se poate totul de pe azi pe maine.

Cu pace,

Clara
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul