Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

care este pulsul normal al inimii in repaus

06-10-2008, ora 19:34
Autor: paulbpm
am 28 ani si am efectuat o ekg de repaus si doctorita mia spus caa vazut o cardiopatie in observatie ,exact asa sa exprimat .si mia dat un tratament in urma caruiaam obs ca pulsul este in repaus si de 55 batai pe minut.e normal?va multumesc
5 comentarii
06-10-2008, ora 00:00
Autor: P Tudor
Inainte de a lua acest tratament va controlati pulsul?Valorile normale sunt cuprinse intre 55 si 90 batai/minut(dupa unii specialisti chiar intre 50 si 100).
06-10-2008, ora 00:00
Frecventa cardiaca medie in repaus variaza intre 60-1oo batai/minut (depinde insa de varsta).Uneori bradicardia este normala(daca nu este insotita de alte simptome:dureri toracice, oboseala la efort,lesin,dificultati de concentrare etc.)la adultii tineri si sanatosi sau la atleti care pot avea frecventa in repaus mai mica de 60/minut. Cardiopatie, inseamna orice boala de inima( si sunt destule!!) iar "in observatie" inseamna ca medicul si-a acordat un timp de supraveghere necesar descoperirii originii ,tipului, medicatiei la care raspunde cardiopatia.Cluj si TG. Mures au centre renumite ptr. tratarea bolilor de inima . Numai bine!
06-10-2008, ora 00:00
Autor: paulbpm
INAINTEA TRATAMENTULUI NU AM AVUT UN PULA ASA MIC

16-10-2008, ora 00:00
Autor: nokki
Probabil ca medicamentul care v-a fost prescris, provoaca si o scadere a ritmului cardiac.
Puteti citi pe instructiunile de utilizare.
Totusi, daca dr. a afirmat dupa ekg ca aveti o cardiopatie, inseamna ca a apreciat ca exista modificari ale ekografiei (fata de cea normala).
06-07-2015, ora 19:02
Autor: Edward24
28 de ani fara 14 zile am si eu...mi, am luat si eu pulsul acum..63 de batai pe minut fara efort.e bine?m.am lovit acum 2 ani in piept cu o bara metalica si am fost sa.mi fac o radiografie.medicii mi, au zis ca am inima mare. m, au intrebat daca am facut sport.adevarul e ca am facut box 2 ani de zile si faceam foarte mult cardio.aveam varsta de 13-14 ani pe vremea aia..nu am probleme cu inima in general.acum 8 luni eram in aeroport si trebuia sa plec cu avionu.am simtit un junghi si nu am putut trage aer in piept asa cum ar fi trebuit.am baut o gura de cola ca are zaharina ca sa.mi treaca.in general nu beau cofeina, cola etc.m-a lasat junghiu...pareri? era de la emotii acel junghi?...un vas infundat ceva?
Adaugă un comentariu / răspuns


01-02-2016, ora 00:00
Tensoval
Măsoară-ți cu precizie tensiunea arterială cu Tensoval, de la Hartmann!
Validate clinic de institute de renume (Liga Germană de Hipertensiune, BHS - Societatea Britanică de Hipertensiune, ESH - Societatea Europeană de Hipertensiune , AAMI - Asociația Americană pentru Aparatură Medicală), tensiometrele Tensoval îți oferă precizie medicală la tine acasă! Accesează pagina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pulsul
  • Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK