carcinom scuamos slab diferentiat

24-10-2013
mihaelamilea
Nu este medic/terapeut
mihaelamilea
Buna ziua. Tatal meu a fost operat, a avut o umflatura la gat in partea dreapta, iar rezultatul la biopsie a fost metastaza limfoganglionara latero-cervicala dreapata de carcinom scuamos slab diferentiat.
A facut tomografii, sa se vada d eunde a pornit, dar nu a aparut nimic, iar acum face raze, are de facut 30 sedinte, dar domnul doctor nu ne-a spus ce anume presupune acest rezultat, decat l-a trecut pe raze.
Va rog sa-mi spune-ti ce fel de cancer, este si ce ar trebui sa faca in continuare.

Multumesc
5 comentarii
0
24-10-2013, ora 20:12
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai in primul rand ca nu trebuie tu sa faci nimic ci medicii, caci cam asta e ocupatia lor, nu doar sa-ti ia banu ca sa iti faca o biopsie si apoi p'aci ti'e drumu.

iar cand vine vorba de cancer, se incepe, pe langa biopsie, cu un EXAMEN DE BILANT, pentru ca, dupa cum stii, cancerul e o boala care creste si creste si astfel face raul si ajunge sa omoare pacientul. si un astfel de examen de bilant trebuie sa includa, si sa fie notate, urmatoarele, cand e vorba de ganglion la gat: examen clinic cu palpare, apoi examen ORL, inclusiv cu endoscopie nazala; examen RMN de gat, sau CT si examen CT (computer tomograf) de torace/plamani; eventual bronhoscopie, eventual endoscopie digestiva superioara; toate acestea pana in momentul in care se vede DE UNDE a plecat cancerul si cat e de extins. dupa asta se incepe tratamentul. la voi vad ca deja s-a inceput, respectiv "razele", dar nu va fi o garantie pentru vindecare, mai ales in conditiile in care nu se stie de unde a plecat. trebuie inceput cu cautarea in zona ORL pentru ca un ganglion afectat de cancer la gat pleaca de obicei din aceasta zona, cel mai des din zona numita oro-faringe.

un consult oncologic ati facut ?
0
25-10-2013, ora 10:22
mihaelamilea
Nu este medic/terapeut
mihaelamilea
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.A facut endoscopie nazala inainte de operatie, iar dupa operatie a facut tomografie la plamani,
dar nu se vede de unde a plecat, a facut si un PET/CT la Fundeni, si la fel, rezultatul nu a aratat de unde a plecat. I s-a facut si o biopsie la limba si la amigdala, dar rezultatul a iesit bine.
0
25-10-2013, ora 11:16
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
revino, te rog, cu rezultatele examenelor respective! apoi... cu ce medici ai vorbit si ce ti-au spus ?
0
28-10-2013, ora 21:15
georgeta1959
Nu este medic/terapeut
georgeta1959
Buna seara Domnule Doctor RaulDuke,
Va urmaresc cu interes postarile si informatiile riguroase pe care le dati celor care va solicita ajutorul.
Am observat ca insistati pe comunicarea cu medicul oncolog dar din pacate in multe, multe cazuri aceasta comunicare lipseste sau este extrem de superficiala. Este adevarat ca multi pacienti nu au informatii riguroase chiar daca sunt, , scoliti" in alte domenii dar sunt si situatii in care medicul refuza sau prin prezenta sa, timoreaza pacientul, cu figura, , dura, , si vesnic, , plictisita"
Daca jumatate din medicii oncologi ar fi expliciti ca Dvs in demersurile pe care le are de facut un pacient poate lucrurile ar fi mai usoare pentru cel lovit de destin !
0
29-10-2013, ora 01:11
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
de multe ori un medic nu face decat sa se protejeze pe sine de niste lucruri care pe internet nu exista, dar care in viata reala, ca medic, te pot face sa nu mai poti sa-ti practici meseria. solutia nu cred ca rezida in a avea "pretentii mai mari" de la medici pur si simplu. pare o suprasimplificare deloc sanatoasa.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: