carcinom epidermoid moderat diferentiat

10-10-2008
daflor
Nu este medic/terapeut
daflor
Va rog mult ajutati-ma!!!!!!
Tatal meu, a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid moderat diferntiat, in urma unei operatii in urma careia i-a extirpat o bucata de carne crescuta sub placa dentara!
la examenul bacteriologic scrie:insule de celule neoplazice cu aspect infiltrativ, cu citoplasma abundenta, eozinofila si nuclei mariti pleomorfici, cu nucleoli proeminenti separate de o stroma fibroconjunctiva, pe alocuri cu zone de necroza!
Dupa foarte mult antibiotic, pastile si injectii( prenisol, cefort, chetoprofen, metronidazol.etc) medicul l-a programat pentru o noua operatie, de data aceasta, exterioara, pentru indepartarea nodululilor de sub barbie, care nu au cedat!Este o forma grava de cancer???
Ce sanse are tatal meu si unde credeti ca ma pot duce cu el pentru a avea sanse mari de vindecare?
VA ROG MULT AJUATATI-MA CU DETALII !!!

Sanatate multa !

Dana
12 comentarii
0
10-10-2008, ora 00:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna ziua!
Nu cred ca este o forma foarte grava de cancer avand in vedere ca este moderat diferentiat (formele grave sunt nediferentiate) dar totusi trebuie actionat repede si cu grija datorita caracterului infiltrativ. Despre sansele de vindecare - cred ca are sanse dar cat de mari nu v-as putea spune, depinde cat de mare este tumora, ce varsta are tatal dvs, cat de rezistent este organismul, ce alte boli mai are, de cand a aparut aceasta afectiune si cat de mult s-a extins ea.etc. Sunt foarte multi factori. Nu ati spus daca sunteti sau nu din Bucuresti, dar eu cred ca miza este suficient de mare cat sa merite sa veniti aici la tratament. Un medic bun pe care vi-l pot recomanda, care a rezolvat multe cazuri dificile (este posibil sa il fi vazut si la tv.) este Dr. Dragos Slavescu pe care il gasiti la Spitalul de Chirurgie OMF din Calea Plevnei, Bucuresti. Din pacate am ratacit nr. lui de tel. dar daca nu reusiti sa il gasiti la spital scrieti-mi si incerc sa fac rost de el. Daca il gasiti spuneti ca veniti din partea unei foste studente a dumnealui, Iuliana Calin. Mult succes si sa auzim de bine!
0
10-10-2008, ora 00:00
daflor
Nu este medic/terapeut
daflor
Multumesc mult de raspuns!
Sunt tare suparata si am omis sa va spun ca sunt din Pucioasa, Dâmboviţa.Tata a fost operat de domnul doctor Ştirbescu, la Târgovişte...azi l-am externat, iar luni dimineaţă mergem la Clinica maxilo faciala, la domnul doctor Rusu! O verişoară care este medic stomatolog în Bucuresti, ne-a facut programare! Am sa reţin şi pe doctorul Slavescu, in caz că nu rezolv prea multe! Tata are 62 de ani şi e hipertensiv! Sper sa pot rezolva si sa-l ajut pe tata sa mai traiasca alaturi de noi, ca tare mult i-l iubim!
Multumesc mult că mi-aţi răspuns!
Vă mai caut daca nu rezolv prea multe!
Sănătate şi spor în toate!
0
20-10-2008, ora 08:01
daflor
Nu este medic/terapeut
daflor
Sunt distrusa, tata e plin de tumori! Nici nu stiu ce sa va spun mai intai, pentru ca nu pot sa cred ca intr-o saptamana am aflat ca defapt tata este plin de tumori: la plaman, la rinichi, mandibula dreapta si stanga...etc. In plus, miercuri seara a facut si un atac cerebral ischemic, foarte mare (cred ca si-a dat seama ca e rau bolnav si s-a speriat foarte tare la RMN )si recuperarea sa va fi doar o MINUNE...azi sau maine, dna doctor Mihaiescu de la Colentina, o sa ni-l trimita pe tata acasa, la Pucioasa, la sectia de oncologie.Nu pot sa cred ca nu mai are sanse, starea lui este pe zi ce trece mai rea! Mama este si ea terminata, noi, la fel...ceea ce vreau sa va mai intreb este, de ce pana acum tata nu a avut alte simptome, de ce la analizele din decembrie, cele obligatorii, nu i-a aparut nimic suspect in sange! Analize de mantuiala...presupun ca tumorile astea erau de cel putin un an, iar medicii ne-au spus sa stam linistiti ca nu e nimic grav la mandibula! Durerile de cap pe care tata le avea din luna august, explica acum totul...medicul de familie i-a schimbat medicamentele de tensiune( tati e hipertensiv de vreo 6 ani), iar medicii din Targoviste aveau de gand sa-l opereze lunea trecuta, din nou...cumplit, sa vezi, sa simti ca nu mai poti face nimic pentru parinti! Acum toti imi spun ca depinde doar de medicul oncolog, cat de mult ne va ajuta pentru alungarea durerilor, altceva nimic nu se mai poate face...este inadmisibil sa vezi cum medici specialisti, spun "stati linistiti", iar tata se topeste cu fiecare zi...intr-o saptamana de alergat prin Bucuresti, la spitale si clinici particulare, am vazut ca daca nu ai bani si relatii, esti terminat, mori cu zile! Cumplit de trist, cumplit, dar foarte real! Tati nu apuca nici amarata de pensie( abia la anul ar fi iesit la pensie) pentru care a cotizat peste 40 de ani! Credeti ca se va mai chinui mult cu durerile? sa incerc si tratamente naturiste? Am auzit de niste plasturi folositi in durerile de cancer...as vrea macar sa-i alung durerile pe care le are...de cap, de mijloc...e si paralizat pe partea stanga acum, dar e constient.intelege tot ce vorbim cu el, dar vorbeste greu, pentru ca are si pareza vocala...incredibil, dar adevarat, tata se duce si nu stiu cum sa fac sa nu se intample asta!Macar durerile sa i le alung..
Sanatate multa!
0
20-10-2008, ora 12:44
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Imi pare tare rau! Din pacate aceasta este problema cu cancerul, nu este ca diabetul sau hepatita sau alte afectiuni pe care le poti depista cu o analiza de sange. In cazul cancerului analizele de sange nu se modifica decat in stadiile foarte avansate cand organul respectiv este total compromis, iar in acel moment deja organismul este plin de metastaze. Sau se poate depista in faza aproximativ incipienta una din metastaze si in timpul tratamentului sa ne dam seama ca de fapt este doar o metastaza si mai sunt si altele, iar tumora de origine este mult prea dezvoltata pentru a mai putea fi operata sau tratata (cum este cazul tatalui dvs). Imi pare rau, dupa cate spuneti sperantele de recuperare sunt foarte mici daca nu chiar inexistente. Sincer, nu stiu despre acei plasturi, nefiind de specialitate nu va pot da prea multe sfaturi. Cu ce v-as putea ajuta, am primit de curand pe mail un material informativ despre o ciuperca descoperita in Japonia care se pare ca este foarte eficienta si in cazurile de cancer. Nu stiu foarte multe, nu am apucat sa citesc mare lucru, dar daca imi dati adresa dvs de mail va pot trimite ce am primit sa cititi si poate va ajuta. Dar mai interesati-va si la institutul de Oncologie Fundeni din Bucuresti, mi se pare normal sa aveti ceva reduceri sau sa primiti gratuit calmante. Numai bine!
0
20-10-2008, ora 15:46
daflor
Nu este medic/terapeut
daflor
Multumesc pentru raspuns...tata va fi adus maine cu salvarea, la sectia de oncologie de la noi, pentru ca in Bucuresti nu am gasit nici un pat liber!!!!!!!!! Ar fi bine daca as citi si materialul d-voastra, poate cine stie...ma agat de orice, speranta nu moare...va multumesc din suflet pentru sfaturi! Sunteti tare draguta, atat in poza, cat si ca OM...putini medici sunt asa binevoitori !
Numai bine!
0
23-10-2008, ora 22:25
daflor
Nu este medic/terapeut
daflor
Domna doctor, taticul meu s-a linistit...durerile au incetat, Dumnezeu l-a iertat si l-a luat la el!
Ieri dimineata a murit, in spital, la Colentina...la 3 dimineata...azi a ajuns acasa.suntem terminati de durere, insa el e bUcuros ca nu-l mai doare nimic!
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca !
Multumesc tare mult pentru bunavointa d-voastra!
Sanatate multa si numai bine!
0
24-10-2008, ora 14:41
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Imi pare tare rau! Sincere condoleante! Dumnezeu sa il ierte si sa se odihneasca in pace! Aveti grija acum de mama dvs., incercati sa nu o lasati singura prea mult si umpleti-i timpul macar pana se obisnuieste sa fie singura. Multa sanatate si inca odata condoleante!
0
08-03-2009, ora 14:36
moldovan mihaela maria
Nu este medic/terapeut
moldovan mihaela maria
nu stiu pe cine sa mai intreb... tatal meu(58 ani) s-a operat acum o luna pentru de o tumora nodulara cu localizari multiple in regiunea temporala (un fel de buba, langa ochiul drept).acum au sosit analizele, dar intre timp a mai facut o operatie ptr. ca la prima nu s-a reusit scoaterea in intregime a tesutului afectat. rezultatul primei analize, si anume diagnosticul histopatologic, suna cam asa: carcinom epidermoid infiltrativ, in cea mai mare parte bine diferentiat cu zone moderat diferentiate. Limite de resectie fara interesare tumorala. Nu stim exact ce inseamna, si doctorul e in concediu, si se pare ca altcineva nu vrea sa ne explice. Ce sa facem ?..asteptam si analizele la ultima operatie, dar tin sa precizez ca tata are dureri foarte mari, simte arsuri in ochi si i-a calmante destul de puternice. Daca poate cineva sa-mi raspunda, sa ne sfatuiasca cu ceva... multumim!
0
11-03-2009, ora 10:49
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Pentru Moldovan Mihaela Maria: Buna ziua! Vreau sa va spun ca am stat ceva timp si m-am gandit daca sa va raspund eu sau sa las pe altcineva. Este foarte greu pentru mine sa va spun ce inseamna, chiar daca nu va cunosc. Acest diagnostic este denumirea medicala a unui tip de cancer. Tatal dvs. locuieste la tara sau sta foarte mult afara in soare? Oricum nu mai conteaza acum, raul este deja prezent. Nu i s-au prescris tratamente de facut dupa operatie? Ar fi bine de mers si facut analize pentru ca s-ar putea sa existe metastaze sau este posibil ca aceasta tumora sa fie metastaza si leziunea de origine sa fie in alta parte. Numai bine, bafta multa si Doamne ajuta!
0
22-01-2010, ora 21:23
shogy
Nu este medic/terapeut
shogy
Va rog ajutati-ma!!
Buna seara! unchiu meu are 51 de ani si a fost operat la gat.. adica mai exact i sa introdus un tub in gat pentru a putea respira mai usor.. si i sa luat biopsia..si azi a sosit rezultatul biopsiei.. dianosticul este: carcinom epidermoid cheratinizant moderat diferentiat. Daca ati putea sa imi spun care sunt consecintele... si ce inseamna in termeni nostri, ce sanse mai are?... aceasta tumoare a afectat doar coarda vocala stanga!. Mul
0
06-04-2010, ora 21:19
florentina72
Nu este medic/terapeut
florentina72
buna! Mama mea a facut o unflatura destul de mare pe obrazul stang, chiar langa ureche.
am fost cu ea la doctor, au internat-o, iau facut analize si pe foaia de analiza scria:

diagnostic histopatologic:
Metastaza de carcinom epidermoid cheratinizant cu zone extinse de necroza.

as vrea, daca ma puteti ajuta, sa aflu cat mai multe despre acest diagnostic... ce inseamna defapt, cum se manifesta... etc...

multumesc.
0
13-02-2015, ora 14:25
Mona06
Nu este medic/terapeut
Mona06
Buna ziua!
Tatal meu a facut o excizie la buza inferioara, rezultand ca si diagnostic in urma biopsiei.
Diagnosticul anatomo patologic este:carciom scuamos moderat diferentiat(G2), keratinizant, pT1 Nx Mx.
Ca si descriere microscopica: excizia cuneiforma prezentand o proliferare tumoratala(diam 1, 8 cm)cu celule scuamoide atipice, poligonale colburi patern cu infiltrativ pana la nivelul stratului muscular.Trase de rezectie chirurgicala neinvadate.
As dori sa-mi spuneti ce e de facut pe mai departe?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul