carcinom cu celule Merkel, la pleoapa superioara

18-05-2012
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
In luna martie 2012, mama mea a fost diagnosticata cu OS Tumoara palpebrala superioara.
In urma operatiei medicul a spus ca tumoarea a fost extirpata in totalitate. Va trimit mai jos copie dupa rezultatul anatomopatologic ( 29.03.2012)
Piesa : Biopsie exereza
Macroscopie :
Piesa de 2/1.2/1 cm nemarcata, neorientata cu prezenta centrala a unei formatiuni tumorale ulcero-vegetative de 1.2/1/0.7 cm, situata la 0.4 m de cea mai apropiata margine, 0.4 cm de marginea diametral opusa, 0.4/0.3 cm de celelalte doua margini.
Microscopie :
Fragmente recoltate din pleoapa prezinta o zona larga de ulcer a epitelului scuamos. In craterul caruia se gasesc mici placarde de celule bazofile de talie mica si moderata, de forma ovoida sau poligonala cu citoplasma redusa, atipii marcate si multe mitoze. Stroma din jur este intens infiltrata de leucocite si hematii. Rata mitotica este cuprinsa intre 4-7 mitoze, unele atipice/campx40. Aspectul descris se poate intalni in carcinomul cu celule Merkel. Pentru diferentiere sunt necesare marcaje imune (A31/Ae3, Cam5.2, Cr, Syn, NSE) Tumora pare excizata in totalitate.

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat sau ce tratamente exista, inclusiv cele naturiste pentru acest tip de carcinom...Poate el sa recidiveze ? Sau daca se poate sa ma indrumati catre un medic specialist pe aceasta problema.
3 comentarii
0
20-05-2012, ora 09:53
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Carcinomul cu celule Merkel este descris ca fiind o tumora neuroendocrina a pielii, rar intalnita, cu etiologie probabil virala; este extrem de agresiv, cu risc foarte mare de recidiva dupa interventia chirurgicala, chiar daca excizia a fost extensiva; se recomanda si excizia ganglionilor santinela si pentru a scadea riscul de recidiva locala dupa operatie, radioterapie locala. http://en.wikipedia.org/wiki/Merkel_cell_carcinoma Ar fi bine sa se evite expunerea la soare, putem folosi si ochelari de soare cu filtru UVA si UVB, ideal, lentile polarizante.
In plus, si asta este o opinie personala, poate ar fi util si un tratament antiviral, stimularea imunitatii, pentru care putem folosi si terapii alternative; numai bine
0
22-05-2012, ora 22:35
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
Multumesc mult pentru raspuns. As dori sa stiu ce fel de analize mai trebuie facute pentru a identifica cu exactitate boala, sau provenienta ei si daca acele marcaje imune sunt foarte concludente.
0
23-05-2012, ora 21:35
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
URGENT !!!!
am primit azi rezultatul final de la imunohistochimie in care scrie asa:

AE1/AE3-intens pozitiv
EMA- pozitiv-se exclude un carcinom bazocelular
Cromogranina-pozitiva
Sinaptofizina-pozitiva
NSE-pozitiva
CK20-izolat slab pozitiva paranuclear

Va rog daca cineva imi poate interpreta aceste rezultate. Pentru ca nimeni nu stie sa-mi spuna cu exactitate ce inseamna si ce trebuie sa fac in continuare.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.