canin definitiv

28-09-2009
mizialex
Nu este medic/terapeut
mizialex
buna ziua. am o fata de 17 ani. problema este urmatoarea: caninii de lapte nu au cazut, nu s-au miscat deloc, iar acum ne-am trezit ca cel din stanga sus a iesit putin, in spatele celui de lapte. anul trecut stomatologul ne-a trimis la o radiografie. ne-a spus ca daca caninii definitivi nu ies nu este nici o problema pentru ca cei de lapte stau bine. o sa mergem la policlinica Eforie, la ortodontie, sa vedem ce este de facut, am luat trimitere de la medicul de familie. daca puteti sa-mi explicati ce se poate face. banuiesc ca o sa fie o extractie de canini, care dintre ei. va multumesc si scuzati eventualele greseli de ortografie.
5 comentarii
0
28-09-2009, ora 23:27
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua. caninii definitivi daca nu ies pe arcada la timpul potrivit sunt cel mai probabil inclusi in grosimea osului maxilar. cu cat se observa mai devreme ca ei nu erup din cauza unei pozitii nefavorabile in os, cu atat este mai bine pentru ca sa incepe mai devreme un eventual tratament ortodontic. afirmatia de tipul " caninii de lapte stau bine" este valabila numai pe termen scurt.

pe scurt, daca prin examinarea unei radiografii panoramice si a pacientei se constata ca este posibila readucerea pe arcada a caninilor definitivi ( adica o eruptie dirijata a acestora) se face tratament ortodontic asociat cu o interventie chirurgicala. fetitei i se va descoperi coroana caninului in timpul interventiei chirurgicale si de aceasta se va lipi un bracket ( un mic buton metalic). cu ajutorul acestui bracket si a unui aparat ortodontic fix at de ceilalti dinti de pe maxilar, caninului i se va face loc intre dintii vecini, va fi ajutat sa erupa lent si sa se pozitioneze corect. nu am mentionat ca se face extractia dintelui de lapte inainte, logic.

daca insa caninii inclusi se gasesc intr-o pozitie atat de anormala incat sa nu poata fi aleasa varianta anterioara de tratament( incluzii orizontale), din pacate nu pot fi decat extrasi caninii inclusi. dintii de lapte la un moment dat vor cadea, lasand un spatiu inestetic pe arcada. in aceste conditii se poate face implant dentar si o coroana pe implant in locul caninului definitiiv extras.sper totusi sa nu fie cazul dvs, mai ales ca din cate ati spus se vede putin coroana celui din stanga, deci este relativ apropiat ca pozitie de ceilalti dinti.
succes!
0
29-09-2009, ora 10:03
mizialex
Nu este medic/terapeut
mizialex
va multumesc pentru explicatii. in afara de policlinica Eforie unde ma sfatuiti sa mai incerc?
0
29-09-2009, ora 15:22
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
dumneavoastra aveti nevoie de o echipa medic ortodont-medic chirurg pentru realizarea planului de tratament al fetitei. chirurgul va face interventia chirurgicala iar ortodontul va pune aparatul si va monitoriza prin controale periodice evolutia caninilor. in general orice cabinet particular care se respecta are un chirurg si un ortodont cu care colaboreaza, daca nu doriti sa mergeti la policlinica eforie.
0
08-10-2009, ora 00:40
mizialex
Nu este medic/terapeut
mizialex
am mers la policilinica eforie. astazi am fost la radiografii, maine ne programam pt. o noua vizita.
0
18-11-2010, ora 16:12
Robert123456
Nu este medic/terapeut
Robert123456
Buna ziua.
am un canin cresut in bolta palatina si pt ca doctorita sa-l poata aduce la locul lui mi-a facut o gaura in bolta ca sa mi-l descopere.
Intrebarea mea ar fi daca o sa am si dupa ce acel canin o sa ajunga la locul unde ar fi trebuit sa creasca, acea gaura sau denivelare pt ca acum am dificultati in a pronunta anumite litere, ma chinui sa vorbes.
In cat timp o sa ajunga caninul la loc?
Mentionez ca am 26 de ani.
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul