canin de lapte :(

05-08-2010
utilizator200
Nu este medic/terapeut
utilizator200
am descoperit in urma cu 2 luni ca am caninul stang de lapte. era cariat si am mers la medic sa scap de ea. In radiografie apare ca al meu canin definitiv se afla in arcada indreptat spre dintele din dreapta lui. Mi-a recomandat sa nu ma grabesc cu scoaterea lui si cu aparatul dentar, ci sa astept sa cada singur la un moment dat. Mi-a omorat nervul si mi-a pus plomba. Acum ma doare la atingere, nu foarte rau, o durere difuza. Am mai luat leg cu o dr specializata in ortodontie si mi-a zis sa-mi pun aparat. Pe mine m-a speriat perioada pt k mi-a zis k imi va creste intre 2-4 ani. Adica sa tin aparatul atata timp :((( . Ce-mi recomandati? Credeti ca imi va mai cadea? Daca imi pun aparat dentar..pana la anul in septembrie(are loc nunta mea) oare imi va creste dintele?
2 comentarii
0
09-08-2010, ora 09:08
utilizator200
Nu este medic/terapeut
utilizator200
cam multe raspunsuri
0
09-08-2010, ora 21:33
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Conteaza f mult in ce pozitie se afla caninul inclus precum si spatiul existent pe arcada (caninul definitiv e mult mai mare decit cel de lapte).

Eu nu sint ortodont, pot sa va dau citeva informatii doar in linii mari. Daca dintele inclus e intr-o pozitie favorabila si poate fi adus pe arcada, nu prea vad un motiv serios pt care sa asteptati ca cel de lapte sa pice singur, mai ales ca spuneti ca aveti probleme cu el (durere difuza) si vreti sa rezolvati problema pina la nunta.
Cu totul alta era situatia daca dintele inclus era intr-o pozitie nefavorabila aducerii lui pe arcada si variantele erau doar doua: ori lasat pe loc acolo in maxilar, ori extras.

Dintele inclus nu va reveni pe arcada in 2-4 ani, ci mai repede. insa aparatul probabil ca va trebui purtat atita cit v-a zis dna dr, pt ca dintii odata adusi pe o anumita pozitie, trebuie ca prin purtarea aparatului in continuare, sa se fixeze bine in os. Daca nu sint bine fixati, vor migra (ceea ce evident NU va doriti), si ar fi pacat de efortul depus pina atunci.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul