micile umflaturi pe care le simt in gat..provin de la candida?

28-01-2013
12mihai12
Nu este medic/terapeut
12mihai12
buna ziua, am o problema la nivelul gatului, in partea dreapta in spatele amigdalitaei si pe amigdalita am mici umflaturi care nu ma dor, dar le simt prezenta undeva intre limba si amigdalita, nu par a fi inflamate si le pot observa numai daca incordez gatul dar am senzatia de o usoara arsura sau usturime nu pot sa-mi dau seama exact, mai am si 2-3 gangiloni mici care nu ma dor si care au spus medici ca sunt in zona normala si sa nu-mi fac probleme. am fost la 2 medici orl si mi-au spus ca am o bronsita cronica, mi-au dat vitamina A, E. mi-am facut si hemoleucograma completa si toate analizele au iesit bune in afara de monocite care mi-au iesit 11.50 si normal este 9.30. va rog sa-mi spuneti ce sa fac caci nu sunt in tara si credeam ca dupa acele vitamine o sa-mi treaca. am mai facut un exudat cu 4-5 ani in urma si mi-a iesit candida si inca ceva nu mai retin, dar dupa un tratament la urmatoarele analize nu a mai iesit nimic. am si senzatia de arsura in gat si dupa un tratament cu fluconazol 150mg la 7 zile ma lasa o perioada de cateva luni dupa care reapare acea arsura, mai am si o gastro duodenita si de la orl mi-a spus ca posibil acolo sa fie infectia dar nu mi-a dat nimic si nici nu mi-a spus ce sa fac decat cand reapare acea arsura in gat sa fac un tratament cu fluconazol 50 mg pe zi timp de 7 zile. amigdalitele nu sunt inflamate., dar problema este cu acele mici umflaturi pe care le simt in gat daca provin de la candida. va multumesc mult
4 comentarii
0
28-01-2013, ora 18:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acele umflaturi...Nu sunt d la candida... e o faringita hipertrofica...iritativa de la acidul gadtric
toate problemele tale sunt din cauza problemelor gastrice, refluxului gastric care afecteaza mucoasa faringelui...
gasesti pe forum...mii de postari cu sfaturi despr regimul corect alimentar si despre tratamentul local.
orice gresala alimentara acutizeaza si problemele faringiene
0
28-01-2013, ora 19:07
12mihai12
Nu este medic/terapeut
12mihai12
va multumesc mult dl doctor, uitandu-ma mai atent am observat ca pe amigdalita in partea de jos am ceva ca o punga mica si pe aceea o simt in gat ca ma jeneaza. va multumesc inca o data si sper sa nu fie ceva grav.
0
12-02-2013, ora 19:49
cristiner
Nu este medic/terapeut
cristiner
Buna ziua, ma confrunt si eu cu aceeasi problema legata de candida..am facut un tratament cu fluconazol 7 zile, urmat apoi de o sapt de probiotice ( de la mine citire). Problema e ca mi-am gasit candida si in scaun. Bine, problemele mele au aparut in urma cu cateva luni, cand am avut stari de greata, de rau in general, si am facut atunci tratament pt helicobacter. Dupa tratament mi-a aparut candida si tot felul de dereglari de tranzit intestinal.
Mi-am facut recent analizele: hemoleucograma, inclusiv TGO si TGP si amilaze si mi-au iesit in limite normale. Probleme e ca proteina C reactia a iesit peste limita putin( val de 5, 11 iar max era 5), vsh normal. Ce inseamna asta? poate fi de le infectia fungica sau altceva?
Va multumesc.
0
12-02-2013, ora 21:11
12mihai12
Nu este medic/terapeut
12mihai12
eu cred ca tot probleme gastrice ai, mergi la gastrointestinale si fa un tubaj caci asa se vede cel mai bine si trateaza cauza nu simptomele. consumul de antibiotice favorizeaza dezvoltarea candidei
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum tratezi durerea în gât (ce să faci și ce nu)
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Candidoza pe limbă - cum o recunoști și tratezi
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •