dupa un tratament pt albirea dintilor mi-a aparut o forma de candidoza orala

02-06-2007
kattya
Nu este medic/terapeut
kattya
buna
In urma cu cateva luni am facut un tratament pt albirea dintilor in urma caruia mi-a aparut o forma de candidoza orala...am lua gel daytarin-miconazol dar nu a avut nici un efect asa ca am luat diflucan-10 copsule de 100mg.Candidoza a disparut dar la baza limbii lateral au aparut niste noduli (ca niste papile gustative dar mult, mult mai mari) care par a se prelungi pe gat. Am si o usoara durere de gat si se simt niste noduli dar mobili. o ala chestie ciudata e ca lateral pe limba a aparut o pata mai rosiatica, e ca si cum vascularizarea in zona respectiva ar fi mai puternica dar este evidenta doar cand sunt obosita sau stresata, cateodata aproape ca nu se vede. Si este si aceasta senzati de arsirain gura, poate pt ca am o coroana dentara nu prea bine facuta.:((
Este posibil ca acesta candidoza sa se fi extins pe gat? sa repet iar tratamentul?
Si o alta intrebare, este posibil sa ca sa fie o alta boala transmisa de la o alta persoana, chiar daca nu am facut sex oral? Stiu ca, candidoza nu e intre bolile cu transmitere sexuala, e asa?
Multumesc
2 comentarii
0
06-06-2007, ora 00:00
ankidiulia
Nu este medic/terapeut
ankidiulia
De cateva zile, aproximativ 4-5, am dureri destul de puternice in gat, cu senzatii de arsura si apasare, care se accentueaza atunci cand inghit.
Am motive sa cred ca ar putea fi candidoza bucala.
As dori sa stiu daca acum, in faza incipienta (cred) este cazul unui consult de specialitate, si daca pot lua anumite medicamente pentru aceasta afectiune fara prescriptie medicala. Daca da, care sunt acelea?
Va multumesc!
0
07-03-2010, ora 21:03
elena rares
Nu este medic/terapeut
elena rares
buna. m-am pricopsit cu candidoza orala dupa un tratament cu antibiotice. Am luat daktarin oral gel, subst activa= miconazol, vreme de aproape o luna. La inceput am vazut ameliorari insa nu am scapat definitiv de ea. Evident am sa ajung din nou la medic, dar vreau si parerea dumneavoastra. Ce medicament poate fi administrat cu rezultat rapid si eficient? Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentele de albire a dinților pe bază de dioxid de titan – mai puțin dăunătoare
  • Cele mai bune practici privind albirea dentară
  • Candidoza pe limbă - cum o recunoști și tratezi
  • Metode naturale de a albi dinții
  • Nanoparticulele pot fi soluția de ultimă generație pentru albirea dinților
  •