cand misca bebe?

29-03-2012
morona
Nu este medic/terapeut
morona
Buna ziua,
Sora mea e insarcinata in 23 de sapt si imi spune ca nu stie exact daca misca bebe sau nu. E drept ca e mai plinuta (84kg) si sarcina e jos inserata. La echo doctorul ii spune ca bebe e ok, dar ea nu il simte ca misca.Mai simte uneori cate ceva, dar nu poate face diferenta daca sunt gaze sau e bebe. Poate sa imi spuna cineva daca e normal? Si inca ceva: are vreo saptamana de cand vomita zilnic. Mentionez ca ia tratament cu gynipral si Nos-pa. Poate fi o reactie hepatica? Azi merge din nou sa faca echo sa il vada pe bebe.
Va multumesc
1 comentarii
0
29-03-2012, ora 13:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In mod tradiţional, data perceperii primelor miscari fetale era foarte importanta, fiindca era unul dintre criteriile dupa care se stabilea data probabilă a naşterii. Astfel, această dată împarte sarcina în două jumătăţi: cât timp a trecut până la această dată, atâta timp trece de la această dată şi până la cea a naşterii (mă refer la femeile însărcinate care nu au mai născut niciodată).

În practica de pe teren, lucrurile nu stau chiar aşa de bătute în cuie. Într-adevăr, cu cât e mai grasă o gravidă, cu atât are dificultăţi de a percepe primele mişcări fetale. De multe ori data aceasta se stabileşte retrospectiv, mămica 'prinzându-se' ulterior că acelea erau mişcări fetale. 'Ahaaa' spune ea 'păi eu chestia asta am început să o simt încă de acum 10 zile !' În acest sens, ţinerea unui jurnal o poate ajuta.

Una peste alta, în epoca ecografiei, importanţa acestei date nu mai este aceeaşi ca în trecut. Un pic mai serioasă este probelma vomei în săptămâna 23. Ar merita făcut un consult 'peste rând'.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Saptamana 23
  •