cancer uterin extins

08-10-2012
maias
Nu este medic/terapeut
maias
Buna ziua!

As aprecia enorm un raspuns la problema mea.
Mama mea a fost diagnosticata cu cancer uterin extins la colon si intestin. Dupa o calatorie lunga de 2 luni prin clinici si spitale, in urma careia nici un doctor nu i-a putut pune un disgnistic clar, a fost diagnosticata in urma unei tomografii, cu o tumora de 6 cm undeva in spatele uterului, aproape de ovarul drept.
Avand in vedere ca nu s-a vazut nimic la RMN, toate analizele i-au iesit bine, asta a fost o surpriza foarte mare, si totodata neplacuta.
In final, dupa diagnosticul putin nesigur, a fost programata pt histerectomie totala la spitalul Fundeni. Astazi a avut operatia, insa histerectomia nu a mai avut loc, intru-cat chirurgul ei a avut neplacuta surpriza sa vada ca tumora este intr-adevar maligna, si ca canceroase s-au extins atat la colon cat si la intestin. Asadar, domnul doctor a hotarat ca cea mai buna cale de tratament este sa nu scoata intrega tumora, nici uterul. Planul este ca mama sa faca cateva sedinte de chimio-terapie, in urma carora speranta este ca celulele canceroase extinse sa se localizeze in dreptul tumorii, dupa care se va face histerctomia si soaterea tumorii.
De asemenea, domnul doctor a spus ca mama are cancer de gardul 3, si din pacate nu stiu prea in amanunt ce inseamna asta.

Ma puteti ajuta cu niste lamuriri? Sau cu clarificari? Care ar fi cea mai buna cale de tratament pt mama mea (in varsta de 56 de ani) si care sunt snasele de insanatosire?

Va multumesc din suflet!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul