cancer la san... care este stadiul bolii?

07-04-2014
danutdan
Nu este medic/terapeut
danutdan
mama mea a fost diagnosticata cu cancer la san. A facut biopsia iar rezultatul este urmatorul: prezenta unor proliferari tumorale maligne de tipul Carcinomului lobular invaziv grad Nottingham II (formare de tubului =3, grad nuclear =2, grad mitotic =2; total =7). Stroma peritumorala este fibrohialina. Nu sunt prezente imagini de carcinom in situpe sectiunile examinate. Nu se evidentiaza imagini de invazie perineurala sau emboli tumorali intravasculari in materialul examinat. Sunt prezente imagini de invazie tesutului adipos mamar. Celularitatea la nivelul patului tumoral este de 30%. Concluzie: Carcinom lobular invaziv grad Nothingam II(B5), Ki67=35%.
(+)Expresie semnificativa a RH (10%celule tumorale marcate). Tumora (componenta invaziva): E=98% int.+; P=90% int.+. Martori interni (glanda netumorala): E si P pozitivi. Scor Her2: 1+, obs negativ.
Va rog daca puteti sa-mi explicati care este stadiul boli. I s-a recomandat chimioterapie.
multumesc.
6 comentarii
0
07-04-2014, ora 18:52
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
biopsia nu spune stadiul. pentru asta ai nevoie de un examen clinic (palpare, etc) si mamografie + ecografie de sani si axila si un CT eventual sau alte lucruri, daca se considera necesar. cine ti-a recomandat chimioterapia ? ati vazut un oncolog ? aveti un bilet de externare detaliat ?
0
07-04-2014, ora 19:23
danutdan
Nu este medic/terapeut
danutdan
Chimioterapia a recomandat-o Dr oncolog. După biopsie Drul radioterapeut ne-a zis ca este stadiul IIIB, iar in acest stadiu nu e momentan operabil. El ne-a trimis La oncolog care ne-a pus sa facem si ecografie abdominala, pulmonara la care nu s-au găsit probleme. Am făcut si analiza CA 15-3 a carei rezultat este 25, 8. Nu avem bilet de externare pt ca nu a fost internata.
Vroiam sa ştiu cât de grav este după aceste rezultate.
Mulţumesc mult
0
08-04-2014, ora 15:39
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este un cancer avansat, cu risc mare de recidiva, deci trebuie tratatament multidisciplinar (complex), si radioterapie, si chimioterapie, eventual si chirurgie si alte lucruri, in diferite posibilitati de secventiere. mult succes !!
0
10-04-2014, ora 12:56
Frasia
Nu este medic/terapeut
Frasia
Intervalul biologic de referinta este intre 0-30 U/ML.Analiza facuta de mama celui ce a postat mai sus este de CA 15-3...25, 8, si se vorbeste de un cancer avansat?Sa inteleg ca aceasta analiza care este costisitoare o facem de pomana?In 2013 am facut si eu CA 15-3 rezultatul fiind de 21, 13.Am sau nu CANCER? CINE SA MAI INTELEGA
0
10-04-2014, ora 21:06
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu, nu este de pomana, daca este folosita in monitorizarea tratamentului, in cazul unui cancer cunoscut. markerul acesta nu se foloseste in scop diagnostic. cine ti-a recomandat acest marker nu a procedat standard. de asemenea nu poate fi folosit markerul ca sa EXCLUZI cancerul, atunci cand valoarea lui e normala.
0
11-04-2014, ora 08:24
Frasia
Nu este medic/terapeut
Frasia
Medicul oncolog a recomandat aceasta analiza.Rezultatul la mamografie este..pe incinta laterala se evidentiaza opacitate de intensitate mica de 0, 6cm, relativ bine delimitata, omogena, posibil ganglion intramamar.CA15-3...21, 13.La indicatia oncologului folosesc PROGESTOGEL.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • S-a descoperit enzima care controlează metastazarea cancerului de sân
  • MIT: Antiperspirantele sunt o cauză a cancerului de sân
  •