cancer gastric

10-05-2007
adina_teo
Nu este medic/terapeut
adina_teo
la 1 aprilie 2007 mama mea a fost operata de urgenta, dureri abdominale f. mari.
abdomen chirurgical acut- a fost diagnosticul. a fost operata şi diagnosticată cu cancer gastric gradul Iv, metastaze la ficat.rezultatul de la biopsie a confirmat diagnosticul.
acum, la o lună de la operatie( a fost "cusut" stomacul) se comporta aproape normal.am inteles ca citostatice nu are rost sa faca, ca este prea tarziu.
dar un regim alimentar.?
9 comentarii
0
10-05-2007, ora 00:00
florentina
Nu este medic/terapeut
florentina
buna,
eu am avut un unchi cu aceleasi diagnostic si noi i-am dat tot ce si-a dorit sa manance
sanatate mamei
1
11-05-2007, ora 00:00
adina_teo
Nu este medic/terapeut
adina_teo
şi cum s-a manifestat?
mama nu sţie ce are, crede că a fost operată de ulcer.
încă nu are dureri. îmi e groază de momentul în care vor începe?
mulţumesc mult.
0
11-05-2007, ora 00:00
florentina
Nu este medic/terapeut
florentina
sincer, nu stiu daca este bine sa-ti spun.este ceva dureroe si ptr.bolnav si ptr.cei apropiati. cel mai bine este sa-i oferiti toata dragostea voastra sa va bucurati impreuna ptr.fiecare clipa petrecuta impreuna si sincer sa-i faceti toate poftele desi cu siguranta nu va putea manca din fiecere decat f. putin sau poate deloc. unchiul meu a fost operat in martie 2005 si a decedat in decembrie 2006. dupa operatie a fost bine cam pana in sept. oct. si din nov. a inceput sa faca morfina injectabil. imi este foarte greu sa-tispun ca noi am avut o relatie mai speciala si l-am iubit foarte mult, eu m-am ocupat de medici si medicamentatie si sincer imi pare tare rau si nu stiu daca el ma va iertaca i-am ascuns adevarul despre ce are, i-am ascuns pana in ultima clipa doar cand eram la capataiul lui il strangeam de maini si il rugam in gand sa ma ierte ca i-am ascuns adevarul ( nu avea decat 52 de ani).
te rog sa ma iert dar am simtit nevoia sa vb.
nu va doresc decat multa putere sa treceti peste toate. multa sanatate.
0
11-05-2007, ora 00:00
florentina
Nu este medic/terapeut
florentina
scuze tot2005
0
17-05-2007, ora 00:00
adina_teo
Nu este medic/terapeut
adina_teo
multumesc mult pt. raspuns.
medicul ne-a spus că va fii f. urât, ca poate face ocluzie intestinală, sau sa inceapa sa vomite tot.
a zis ca era mai bine sa fi murit in spital.
acum cum o vrea Dumnezeu.
nu cred ca ai facut rau ca i-ai ascuns. mama, pt. că stie că are ulcer, este destul de optimistă.a şi luat un kg. în greutate.
eu am gasit un ceai pe net, de la farmacia verde, care se spune ca ar fi bun.
e o boala foarte urata.
0
16-06-2007, ora 00:00
florentina
Nu este medic/terapeut
florentina
buna ziua,
cum se simte mama dvs? multa sanatate
0
08-11-2007, ora 00:00
ca
Nu este medic/terapeut
ca
mama a fost diagnosticata cu cancer gastric in mai, si operata pe 7 mai 2007. Acum a recidivat. Au ap[rut si metastaze in mai multe locuri (duoden-puncte nodulare, fornix, esofag, in corpul gastric). Acum sunt disperata, i s-a recoltat din aceste zone biopsie. Va trebui sa asteptam. Daca aveti mai multe informatii despre aceasta boala va rog sa-mi dati detalii, ma intereseaza tratamente, medicamentoase, naturiste, diete alimentare, orice. Probabil urmeaza sa-i scoata tot stomacul. Ajutati-ma va rog cu orice sfaturi sau informatie
0
11-11-2007, ora 00:00
florentina
Nu este medic/terapeut
florentina
foarte multe nu stiu caci este destul de avansat. spre nefericirea mea acum tatal socru are neoplasm de coada de pancreas gr. iv cu metastaze la ficat destul de greu, ii dam acum de la forever gel cu aloe vera se gaseste in plafar si costa 75 lei incercam, incercati si dvs.
sanatate multa
0
24-11-2007, ora 00:00
ca
Nu este medic/terapeut
ca
noi asteptam inca biopsia, i s-au recoltat 3 probe, a facut 2 endoscopii in 2 yile, iar cei de la fundeni nu mai gasesc decat o proba... sper ca saptamana viitoare sa ne lamurim daca trebuie din nou operata. Nu sunt lamurita cu chimioterapia sau radioterapia sau ce se mai face...
De ce nu este necesara? Cine a facut asa ceva in situatia asta? i s-a spus ca inca nu este necesar. Dar cand este necesar? Daca ar fi facut dupa operatie, poate ca metastazele nu apareau asa de curand, la mai putin de 6 luni de la operatie. La tomograf se observa niste mici adenopatii dar foarte multe si in tot abdomenul. oare asta ce inseamna?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici