cancer de pancreas

28-12-2012
Ana0110
Nu este medic/terapeut
Ana0110
pentru dl dr RaulDuke
Va rog sa ma ajutati, daca puteti, cu informatii referitoare la modul in care poate fi scazuta bilirubina in cazul cancerului de pancreas cu metastaze la ficat si plamani. In luna noiembrie 2012 mama mea, in varsta de 60 de ani a inceput sa se simta obosita si a simtit repulsie la alimente, si-a facut analize de sange care au iesit proaste iar la 4 dec.2012 a facut CT unde am aflat durerosul adevar: cancer cu metastaze la ficat si plamani!!! Am internat-o la Spitalul Universitar din Buc. unde i-au mai facut investigatii (precum colonoscopie si investigatii referitoare la sistemul osos, imi scapa acum denumirea, ambele iesind bine) dar si analize de sange care pareau sa confirme diagnosticul. La 17 dec.2012 am plecat la clinica Anadolu din Turcia unde au urmat noi investigatii(analize de sange, PET/CT si punctie biopsica din ficat) diagnosticul final fiind cancer de pancreas cu metastaze la plamani si ficat. Nu au putut sa-i inceapa nici un tratament cu citostatice deoarece i-a crescut mult bilirubina: pe 4 dec.2012 era sub 3 iar pe 20.12.2012 era 7, 09, pe 24.12.2012 era 10 iar azi, 28.12.2012 este 15. Pe 26.12.2012 am venit din Turcia, unde ne-au spus ca ar trebui sa ii bage un dren (imi cer scuze pentru exprimare dar nefiind in domeniu sper doar sa ma fac inteleasa) pentru a-i scoate bilirubina dar la examinarea cu ultra sunete a reiesit ca respectivul canal(probabil cel unde ar trebui introdus drenul) este foarte ingust. Cel putin asta am inteles eu de la medici, comunicarea facindu-se prin intermediul unui translator. Ne-au spus ca putem veni acasa unde ne-au recomandat sa verificam bilirubina de 2 ori pe saptamana si sa facel examinare cu ultra sunete(adica ecografie, nu?) pentru a verica canalul. Azi bilirubina deja a ajuns la 15 si din cate am inteles daca ajunge la 20 nu mai are decat cateva zile de trait. Va rog din suflet, sfatuiti-ne ce ar trebui sa facem sa-i mai prelungim viata macar cu 2-3 luni? Este indicat sa facem procedura de eliminare a bilirubinei cu dren? Se face asa ceva la noi in tara in deplina siguranta? Ce anume ar putea determina largirea canalului pentru introducerea drenului? Orice informatie este binevenita caci nu are nici macar o luna de la diagnosticare iar starea sa este foarte proasta si ne este teama ca nu va mai rezista decat cateva zile!
4 comentarii
0
03-01-2013, ora 23:52
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate practic nu poate sa va ajute decat fie un chirurg fie un gastroenterolog dintr-un centru clinic mare sau un specialist in radiologie interventionala; aceasta problema nu suporta decat doua solutii teoretice: prima de a se baga un STENT, adica un fel de cilindru mic in caile biliare, spre a se forta dilatarea lor; din ce zici, acest lucru nu e posibil tehnic; varianta doi este cea de a se introduce un dren DEASUPRA obstacolului din caile biliare, un dren care eventual sa iasa prin piele ia bila sa se scurga intr-o punga de unde sa fie eliminata. daca acest lucru se realizeaza, atunci bilirubina va scadea si se poate recurge eventual la o chimioterapie. totusi daca nu ati facut asta la ANADOLU atunci nu am motive sa cred ca se poate face in alta parte, chiar daca tehnic aceasta procedura se face si prin romania. v-au spus ei cum ca nu pot face nici una nici alta ? pentru ca ma tem ca aceasta este singura speranta de a prelungi viata putin, altfel cred ca in saptamanile care au trecut de cand ai postat, ea foarte probabil deja a murit. sper ca nu e asa si sper ca veti gasi pe cineva sa va ajute, dar singurele solutii sunt in niste centre universitare mai mari, ca in cluj sau bucuresti, altfel nu cred.
0
04-01-2013, ora 22:35
Ana0110
Nu este medic/terapeut
Ana0110
multumesc pentru raspuns, desi banuiam acest lucru mai speram ca poate o minune i-ar mai putea prelungi viata! Pe zi ce trece este tot mai slabita si articuleaza tot mai greu cuvintele. In prezent nu are dureri, credeti ca vor aparea mai tarziu? Din cate stiti dvs., credeti ca in ultimele clipe de viata(si aici ma refer la ultimele zile) va fi constienta?
0
05-01-2013, ora 12:49
Ana0110
Nu este medic/terapeut
Ana0110
As dori sa aflu ceva pareri despre dl dr Marginean Calin Nicolae. Stie cineva ceva despre tratamentele sale?
0
06-01-2013, ora 17:39
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da. nu putem spune cu exactitate daca este numai un sarlatan sau un psihotic, insa cu certitudine putem spune ca tratamentele sale nu functioneaza. tine-te, deci, la distanta de asa ceva !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.