cancer colon

24-04-2014
Laura456
Nu este medic/terapeut
Laura456
Buna seara, bunica (73 ani) a fost diagnosticata cu neoplasm de colon (adenocarcinom papilar G2) la nivelul jonctiunii rectosigmoidiene de 4/4 cm in diametru cu expresie la seroasa, carcinomatoza peritoneala, metastaze hepatice diseminate la nivelul ambilor lobi si adenopatii periaortice la nivelul bifurcatiei aortice. S-a intervenit chirurgical cu rezectia tumorii principale, dar paleativ. Desi a suportat greu operatia, evolutia postoperator a fost relativ buna. La oncologie ni s-a recomandat chimioterapie, dar avand in vedere varsta si tarele organice am refuzat. In ultimele zile se plange de dureri musculare si osoase, dar la control nu s-a descoperit nimic. Nu mai poate dormi de dureri, iar niciunul din tratamentele incercate (ketonal unguente si pastile, refen injectabil) nu au dat rezultate. Ma puteti ajuta? Multumesc.
7 comentarii
0
25-04-2014, ora 17:50
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu ce anume sa te ajutam ? chimioterapia este principalul lucru care este indicat. in rest, pentru probleme din astea simptomatice, trebuie sa te adresezi medicului de familie. nu mi se pare o idee buna sa refuzati chimioterapia!
0
20-05-2014, ora 20:10
ema40
Nu este medic/terapeut
ema40
Bună ziua, d-le RaulDuke!În urma unui unei rectoscopii şi a unei biopsii, pe buletinul de analiză scrie:şapte piese cafenii, elastice, cu dimensiuni cuprinse între 0, 2/0, 3/0, 4 şi 1/0, 4cm.Orientate în totalitate.Ansamblul aspectelor histologice pledează pt.carcinom slab diferentiat, ulcerat. Ce înseamnă mai exact?Este un cancer de colon? Cât e de grav? Mulţumesc
0
20-05-2014, ora 20:19
ema40
Nu este medic/terapeut
ema40
Pt.domnul RaulDuke, revin cu o completare.Biopsia i-a fost făcută mamei mele în urmă cu 2 săptămâni.A fost sfătuită să facă şi un CT, pe care l-a făcut acum 2 zile şi care a scos la iveală, citez, o mică leziune izodensă la ficat, hipovasculară, cu diam.de 9mm, localizată în segmentul VI.Canal biliar calibre normale. Este vorba de o metastază?Ce ne sfătuiţi să facem? Mulţumesc
0
20-05-2014, ora 22:36
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este vorba de un cancer de colon. ma tem ca datele sunt insuficiente spre a putea spune despre gravitatea relativa a acestui caz particular, dar un cancer este intotdeauna o chestiune serioasa. trebuie sa vedeti un oncolog pentru ca trebuie o sumedenie de lucruri facute, pentru a se putea purcede la tratament. aveti programare la un oncolog ?
0
21-05-2014, ora 10:33
ema40
Nu este medic/terapeut
ema40
Da, sper sa primim cat mai repede o programare.As vrea o parere din partea dvs., in cazul in care leziunea gasita la ficat se dovedeste a fi o metastaza(ce investigatie mai trebuie facuta pe langa CT pentru a confirma acest lucru?), ar fi mai indicata extirparea metastazei sau intai radioterapia si apoi interventie chirurgicala de extirpare a ambelor tumori? Pe unele saituri medicale se spune ca radioterapia in cazul MH nu da rezultate... Depinde de stadiul cancerului?sau de marimea metastazei? Am pus deja mai multe intrebari... Multumesc anticipat pentru raspunsuri si timpul acordat.
0
21-05-2014, ora 11:46
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pentru o parere complet, revino, te rog, cu toate datele medicale referitoare la caz, din toate buletinele medicale pe care le-ai primit (bilete de externare, rezultatul recto/colonoscopiei, rezultatul examenului CT, etc)! sunt prea putine date pana in momentul de fata, ca sa am o idee cat de cat clara.
0
21-05-2014, ora 12:07
ema40
Nu este medic/terapeut
ema40
Bine, mulţumesc tare mult.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: