caderea incisivilor permanenti la 13 ani

27-02-2010
delia.b
Nu este medic/terapeut
delia.b
buna,
am un baiat de 13 ani caruia i-a cazut incisivii permanenti iar caninii au crescut la mijloc ramanand un spatiu destul de mare intre dinti, iar caninii sunt lungi si ascutiti.Estetic arata destul de urat. Am fost la ortodont si ni s-a spus ca se pot trage toti dintii din spate catre fata cu un aparat dentar.Riscul ce poate aparea ar fi paradontoza mai tarziu.As vrea sa stiu daca a mai facut cineva asa ceva si cum a reactionat.Multumesc.
3 comentarii
0
27-02-2010, ora 21:13
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
N-am inteles exact in ce pozitie au iesit caninii. Unde la mijloc?Spatierile intre dinti sunt numai in fata sau pe toata lungimea arcadei?
0
28-02-2010, ora 13:19
delia.b
Nu este medic/terapeut
delia.b
Scuze daca nu am fost f.precisa.Uite cum stau lucrurile.Deci i-au cazut incisivii laterali de sus permanenti, iar caninii au crescut in spatiul ramas liber intre incisivii centrali si premolari fiind si prea ascutiti si lungi.Ce ma puteti sfatui? Multumesc.
0
28-02-2010, ora 20:17
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Cum au cazut incisivii laterali permanenti?Au fost extrasi?problema se poate rezolva foarte bine de un ortodont(cea mai buna solutie), sau mai tarziu se pot aranja caninii prin usoara slefuire si imprimarea formei de incisiv(daca caninul nu este prea lung si nu necesita slefiure accentuata) sau acoperirea caninilor cu coronite(daca necesita indepartare mai accentuata de substanta dentara)-dar asta depinde si de cat spatiu este intre dinti si cat de mult deranjeaza estetic acest spatiu. Oricum, decizia trebuie sa ia in considerare atat aspectul estetic cat si cel functional. Succes!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul