Tuse la copil

31-10-2014
hel-b
Nu este medic/terapeut
hel-b
Vreau si eu sa ma ajute un specialist.Totul a inceput in august cind fetita mea a facut o angina.am tratat-o cu anibiotic evident.la o saptamina dupa tratament a inceput o tuse uscata.un medic mi-a spus ca seamana mai mult a tuse alergica (tinind cont ca a stat vreo 7 zile la bunei intr-o odaie plina de mucegai) si am inceput sa-i dau un sirop de tuse+ zertec.parca se mai ameliorase tusa si am inceput sa o duc la gradi.la sfirsit de saptamina tusea era mai grava, atunci i-am dat alt antibiotic.cind am vazut ca parca ii trece, iarasi am dus-o la gradinita, insa de data asta a inceput a tusi in continuu, si avea o tuse de care nu mai vazusem niciodata la nimeni.tusea cu un fel de sunet, ca nici nu stiu cum sa-l explic.atunci am hotarit sa ne internam. In spital am primit 5 zile de ceftriaxon+ aerosoli. I-am facut si dexametazon, si spray cu salbutamol si din nou parcaa i-a trecut.insa acum, dupa 4 saptamini aceasta tuse pare sa revie.ma apuca groaza si incep a intru in panica cind o aud...va rog sfatuiti-ma ce sa fac..nu mai vreau sa ii dau antibiotice...apropo am fost si la 2 pulmonologi dar nu au vazut nimic grav...analizele bune, copilul e energic, maninca, se joaca...spuneti-mi cum sa scapam de tusea aceasta definitiv.
1 comentarii
0
31-10-2014, ora 08:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tusea la copil poate sa fie
1 din cauza secretiilor din nas care coboara spre faringe si irita
2 din cauza iritatiei faringelui... de la un posibil reflux gastro-esofagian ( diun cauza alimentatiei acre, acide, sau medicamentelor)
3. din cauza secretiilor, cazeumului care este din amigdale
4 deasemenea poate fi de pe traheesau bronhii
5. la un copil cu Tuse..este obligatoriu consult ORL
unde se exclud problemele sus numite
pe acest forum la sectiunea BOLI ORL sau simptome NAS GAT URECHI
gasiti mii de sfaturi cum se trateaza local problemele de acest gen si ce regim alimentar trebuie sa aiba copilul
6. deasemene atre sa stiti ca orice boala acuta, amigdalita..s.a se vindeca in totalitate dupa 14-21 de zile.. asa ca un copil daca e dus la gradinita dupa 5-7 zile de tratament el NU este inca vindecat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • După o răceală copilul încă tușeste - mai este contagios?
  • Cum calmați tusea la copii?
  •