buna ziua

12-09-2012
licurici1234
Nu este medic/terapeut
licurici1234
Am si eu o intrebare referitoare la o masea pe care mi-am scos-o acum 2 saptamani, este molarul primar de sus, l-am scos deoarece am avut o infectie puternica la gingie, ma durea foarte tare, aveam nervul scos si maseaua curatata dar imi tot facea infectie. Dupa ce am scos maseaua, la 3 zile am constatat ca dupa ce beau apa, iaurt sau sana o parte imi curge prin nara stanga si daca nu suflu nasul imi ramane in gat si ma jeneaza, nu pot sa inghit si imi vine sa tusesc. As dori sa stiu care este problema deoarece fumez si ma gandesc sa nu aiba legatura cu gatul, laringe, faringe si daca se vede la radiografie acest lucru, fumez de la 20 de ani, un pachet pe zi dar in toti anii acestia nu am fumat constant, dar imi este teama sa nu fie ceva mai grav. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc.
1 comentarii
0
12-09-2012, ora 22:33
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
aveti o comunicare oro- sinusala. in timpul extractiei probabil a fost deschis sinusul maxilar. acest lucru se intampla uneori cand radacinile molarilor superiori sunt in apropierea sinusului, sau atunci cand infectia localizata la varful radacinilor este atat de mare incat ajunge la sinus.
medicul care v-a extras molarul fie nu a observat aceasta comunicare, fie daca a observat-o inteleg ca nu v-a spus acest lucru si, mai mult, probabil nu a actionat in vreun fel pentru a o inchide. presupun ca daca v-ar fi informat, v-ar fi dat si indicatiile adecvate ( nu aveti voie sa fumati timp de cel putin 2-3 saptamani, ati fi fost chemat la control, ati fi primit medicatie antibiotice/antiinflamatoare, v-ar fi suturat etc).
trebuie sa consultati cat mai repede un medic specialist de chirurgie orala.

ps: faptul ca fumati este foarte nociv pentru sinus in momentul acesta, si pentru orice plaga post extractionala in general.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul