buna ziua!intrebare digestie !

27-01-2009
sunt_speriata
Nu este medic/terapeut
sunt_speriata
am si eu o nelamurire de ceva vreme.cat timp este necesar unor alimente sau unor pastile sa stea in stomac si pe intestine pt a fi eliminate prin materiile fecale ??de asemenea as dori sa stiu daca este posibil spre ex sa se inghita o pastila(antibiotic) iar apoi imediat mergand la toaleta sa fie eliminata!!!cat timp i-ar fi necesar pt a trece la faza de reziduri si apoi eliminata.este posibil cumva sa fie eliminata intreaga si imediat dupa inghitire??
8 comentarii
0
27-01-2009, ora 18:30
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Durata tranzitului intestinal difera in functie de mai multi factori. In principiu, ceea ce se ingereaza in cam 24 de ore este digerat si restul se expulzeza sub forma scaunului. Normal nu cred ca este, daca este posibil, ca o pastila inghitita sa fie eliminata imediat, ar cam presupune ca in stomac nu e nimic, nu e atinsa de sucurile gastrice, nu-i prelucrata deloc de intestine, nu e metabolizata, etc. Poti consulta un gastroenterolog, dar pare ciudat...Sanatate deplina!
0
27-01-2009, ora 20:56
sunt_speriata
Nu este medic/terapeut
sunt_speriata
multumesc pt raspuns.pe mine ma ingrijora faptul ca mi sa intamplat sa iau o pasitala de antibiotic si apoi la jumatate de ora am mers la toaleta.si mi-era teama ca astfel as fi putut cumva elimina pastila eventual sa afecteze apoi tratamentul.si eu stiam din cultura generala cum ca unele alimente necesita ceva timp pana sunt expulzate din organism...dar ma gandeam la situatia in care spre ex o pastila ar fi eliminata mult mai repede astfel creend necazuri tratamentului antibiotic.dar vroiam sa te intreb din ce mi-ai scris tu mai sus citez "ceea ce se ingereaza in cam 24 de ore este digerat si restul se expulzeza sub forma scaunului" te referi ca restul care ramane nedigerat este expulzat tot dupa 24 ore.sau in decursul acestui timp...pt ca daca ar fi asa at ma gandesc si ca o pastila poate este prelucrata de stomac mult mai rapid si de asemenea eliminata mult mai repede fiind ca un rest sau ceva de genul.
0
27-01-2009, ora 21:20
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Stai linistita, daca iei pastile, sau tratamentul sub orice alta forma, nu le elimini asa, nu iti afecteaza tratamentul! Referitor la cele aprox.24 de ore, ma refeream ca dupa ce inghitim hrana sau alte substante ele se prelucreaza in organism, iar reziduurile si ce nu este folosit iese din organism si sub forma scaunului. Numai in afectiuni mai serioase se elimina si ce nu trebuie. Deci, nu te ingrijora, nu elimini antibioticul asa. Si ca sa fac o paralela haioasa, dar adevarat, pana si un supozitor dupa ceva timp este absorbit si vorba aia, se introduce chiar pe unde se elimina restul...Numai bine!
0
29-01-2009, ora 09:20
coca1955
Nu este medic/terapeut
coca1955
buna ziua am si eu o problema cu digestia in urma unei operatii rezectie anterioara joasa dixon cu
anstomoza conono-rectala t-t drenaj de atunci am probleme cu tranzitul intestinal ma duc f des la toaleta
va rog ajutati-m poate stie cineva un remediu nu pot pleca nicaieri de acasa
va multumesc
0
29-01-2009, ora 20:47
coca1955
Nu este medic/terapeut
coca1955
b seara imi raspunde cineva va rog la intrebare?
0
29-01-2009, ora 20:47
coca1955
Nu este medic/terapeut
coca1955
b seara imi raspunde cineva va rog la intrebare?
0
30-01-2009, ora 16:24
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Coca, ca sa primesti mai multe raspunsuri, sa ti se vizualizeze intrebarea, posteaz-o la la categoria digestive, aici primeste deja raspuns o alta intrebare. Eu stiu un remediu, niste capsule, pentru diaree, dar ma feresc sa-ti recomand ceva, nici nu-s specialista si apoi mi-e teama ca tu ai probleme pe care nu le cunosc si eu stiu ce efect ar avea...? Medicul nu-ti da nimic?? Sanatate deplina!!
0
22-04-2012, ora 20:23
leustean dorin
Nu este medic/terapeut
leustean dorin
salutare.am si eu o problema digestiva.ies foarte greu afara o data la 2-3 zile in functie de cat mananc..din aceasta cauza ma simt foarte balonat si greu. cum pot sa diminuez senzati de balonare si usoarea a aparatului digestiv
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru o bună digestie
  •