Sfaturi privind alegerea anticonceptionalelor

25-07-2010
ramotoni
Nu este medic/terapeut
ramotoni
Sunt o mamica de 28 ani si as dori sa incep un "tratament" cu anticonceptionale.problema este ca nu prea stiu care sunt mai bunicele.daca pot spune asa...adica nu ingrasa., ma puteti indruma cumva??
8 comentarii
0
26-07-2010, ora 09:55
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
duceti-vă la medic, endocrinolog sau ginecolog pentru analize şi recomandare anticoncepţional (sau chiar la un cabinet de planning) pentru că nu este bine să fie luate după ureche anticoncepţionale fără anumite analize- vă pot dăuna mai mult decât să vă facă bine
0
26-07-2010, ora 17:34
ramotoni
Nu este medic/terapeut
ramotoni
Am mai fost acumm 2 ani la planning si nici macar nu mi-a facut vreo analiza sau un control ceva.
De aceea as fi dorit sa consult un medic pe forum, adica sa imi raspunda totusi un specialist
Oricum va multumesc si mai astept raspunsuri si sfaturi!
0
26-07-2010, ora 17:46
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Păi nu se poate fără analize oricum, nu este corect (deşi se face peste tot) de aceea ar trebui să mergeţi la endocrinolog pentru minimul de analize. De la distanţă nu o să vă recomande nimeni nimic, dacă este corect.
0
26-07-2010, ora 18:28
ramotoni
Nu este medic/terapeut
ramotoni
eu am inteles ca trebuie sa merg la medic...insa am mai fost o data si nu mi-a facut nici un fel de analiza, mi-a recomandat yasmine si asta a fost tot!
0
27-07-2010, ora 09:01
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
păi schimbaţi medicul! da yasmin sunt ok, sunt cu concentraţie hormonală mică şi pe multe dintre femei nu le îngraşă- dar la altele poate avea exact acest efect! asta se întâmplă de obicei când e nepotrivit cu organismul femeii anticoncepţionalul. în plus neluat cel adecvat pot avea loc efecte secundare neplăcute, gen sângerări prelungite, dureri de sâni, neplăceri digestive şi altele. nu e nevoie de cine ştie ce analize sofisticate, dar trebuie un medic care să se uite la dvs şi să şi dea seama din ce cauză sunteţi mai plinuţă, să vă facă o ecografie pelvină şi un minim de analize de sânge, pentru a nu gresi nimic. Că în ţările civilizate ar trebui minim un profil hormonal asta e altceva. dar sunt de ajuns acestea de mai sus- măcar pentru a nu vă provoca alte neplăceri şi dereglări hormonale... pentru că următoarea dată când veti intra pe forum sa nu fie pentru a întreba de diverse dereglări provocate de pastile fiind speriată de efectele acesteia.
0
27-07-2010, ora 09:08
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
nu exista anticonceptionale care sa nu ingrase, exista doar potrivite si nepotrivite pentru corpul dumneavoastra. urasc doctorii care le dau fara analize!
de exemplu mi-a fost dat yasmin, a fost totul bine, ceva efecte secundare, dureri sangerari, dar s-au reglat intre timp, am slabit un pic. apoi am faacut pauza si mi-a dat alt doctor jeanine, care sunt la fel de slabe si teoretic ar trebui sa aiba aproximativ aceleasi efecte ca yasmin, dar m-am ingrasat, mi se diminuase de tot libidoul, eram foarte deprimata... toate de la anticonceptionale pe care le-am intrerupt. de acum fara analize nu o sa mai iau niciodata!
dna doctor are dreptate, daca va recomanda cineva asa online fara macar sa va vada atunci este un prost si nu trebuie crezut, iar dvs nu ar trebui sa apelati la aceasta solutie.
0
27-07-2010, ora 12:16
paul_84
Nu este medic/terapeut
paul_84
Fiind barbat, si nici in domeniu nu pot sa zic decat exemplul sotiei mele care s-a incapatanat sa ia anticonceptionale fara sa faca o analiza de unde a ajuns de la 49 kg la 75 in doar 2 ani...cu toate ca le-a intrerupt dupa ~4 luni.
Cu dozajul hormonal nu este de joaca!
0
24-10-2010, ora 16:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Rationamentul D-voastra este total gresit: anticonceptionalele nu ingrasa, in schimb mancarea ingrasa.
Puteti lua tone de anticonceptionale si nu va veti ingrasa, din simplul motiv ca aceste pastile nu contin carbohidrati sau grasimi sau altceva ce v-ar putea ingrasa.
Exista in Occident milioane de femei care recurg la acest tratament, si care se mentin strict in greutatea dorita, din simplul motiv ca sunt atente ce si cat mananca.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •