buna

03-03-2011
andeibi
Nu este medic/terapeut
andeibi
De 5 ani eu si prietenul meu folosim doar prezervativul, dar am vrea sa folosim si alte metode.Am auzit de foitele contraceptive dar nu stiu cat de sigure sunt.Mi-ati putea scrie, va rog, ce mijloc de protectie am putea folosi?multumesc
1 comentarii
0
03-03-2011, ora 20:33
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In comparatie cu prezervativele, nivelul de siguranta oferit de anticonceptionalele locale, mai ales de foite, este mai mic. Anticonceptionalele orale au un nivel de protectie asemanator cu prezervativul, dar au si reactii adverse mai mari.
Pentru cupluri stabile, cele mai potrivite mijloace contraceptive sunt cele naturale. Ele ofera un nivel de siguranta superior foitelor, si aproape la fel de ridicat ca in cazul prezervativului si anticonceptionalelor, fata de care sunt lipsite de reactii adverse si au alte vantaje colaterale. Necesita, insa, un grad un pic mai avansat de instructie, motiv pentru care ar fi bine sa vi le explice cineva in tema.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul