buletin analize medicale

26-10-2009
mihu.alexandra
Nu este medic/terapeut
mihu.alexandra
buna ziua,
ma puteti ajuta cu o interpretare a buletinului de analize si cu niste sfaturi? rezultatele sunt urmatoarele:
urobilinogen - normal
cetone - negativ
bilirubina - negativ
glucoza - normal
proteine - 30mg/dl
hematii - 300
nitrit - negativ
ph - 5
densitate - 1025
leucocite - 500
sediment urinar - relativ frecvente epitelii plate si rotunde, numeroase leucocite, frecvente hematii palide si proaspete, numeroase cristale de acid uric.

Puteti sa imi spuneti ce este si care ar putea fi cauzele? poate si un tratament sau un sfat...
6 comentarii
0
26-10-2009, ora 17:31
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
ar trebui sa consulti medicul de familie care te va indruma spre medici specialisti pt ca analizele tale nu arata deloc bine (ai probabil o infectie urinara si nici rinici nu functioneaza bine deoarece ai hematii in urina (care ar trebuii sa fie absente ) si cristalele de urrati nu sunt alceva decat pietricelele ).Va trebui sa mergi la medici pt ati face mai multe investigatii pe rinichi.Pt infectie as putea sati recomand ceva natural (tintura de ricin se gaseste la plafar) dar trebuie mers la med specialist.

Multa sanatate!
0
26-10-2009, ora 18:38
mihu.alexandra
Nu este medic/terapeut
mihu.alexandra
multumesc frumos pentru raspuns. probabil ar trebui sa specific ca analizele nu sunt ale mele ci ale prietenelui meu. a fost indrumat sa faca analizele dupa ce a facut febra 3 zile la rand si nu a scazut deloc, cu senzatii de greata si fara pofta de mancare. am fost la medicul de familie si i-a dat medicamente pentru raceala...dar el nu avea dureri in gat, nu tusea...nici un alt simptom pentru raceala... apoi a inceput sa se planga de dureri in zona vezicii urinare si simtea ca are nevoie sa urineze tot timpul, si dupa ce mergea la toaleta. si intr-o seara a siz ca a urinat cu sange.
pentru febra a luat ibuprofen 200mg fara nici un rezultat si atunci am incercat fiole de agocalmin si i-a mai scazut febra.
ce ar putea sa cauzeze aceste pietre la rinichi? poate fi ceva din alimentatie? mama lui zicea sa manance mai putina carne ca aceste cristale de acid uric sunt favorizate de proteinele de origine animala...
dar eu imi fac griji pentru ca nu mananca suficient, nu are timp din cauza serviciului, si pe langa asta vine acasa seara si mai lucreaza la izolarea casei; cu alte cuvinte este epuizat fizic din cauza efortului si psihic la servici. si nu isi poate lua necesarul de energie numai din legume...si nu este de acord sa ia suplimente nutritive sau vitamine.
va multumesc din nou pentru ajutor
0
26-10-2009, ora 21:59
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
Uratii vin din metabolismul proteinelor care sunt fie din alimentele pe baza de carne sau din metabolizarea proteinelor endogene (ale organismului).Pietrele la rinichi se fac indiferent de alimentatie, s-ar parea ca un pH acid (7) ar favoriza acest lucru, si ele sunt de mai multe tipuri cristale de ca de urati.Insa sfatul meu este ca prietenul tau sa mearga la medic specialist deoarece probabil ca una din pietri a plecat si a provocat mici rani pe tractul urinar.Trebuie neaparat sa faca o ecografie si sa primeasca antibiotice pt infectie (si nu luate asa aiurea ci la sfatul medicului ), sa incerce totusi acea tintura si sa bea multe lichide, de preferinta ceai (cel de cozi de ciresi e indicat pt eliminarea pietrelor renale).

Cat despre alimentatie, sanatos este sa mancam echilibrat si nu sa renuntam la carne mancand numai legume pt ca avem nevoie si de proteine (nu sunt pe principiul ca alimentatia pe baza de carne e fff buna dar stiu ca e necesara).

Multa sanatate va doresc!
0
29-12-2009, ora 21:51
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Vad ca ai o urina f. acida, fapt relevat si de prezenta cristalelor de acid uric.
Parerea mea:
1. ARGILA, MAGANGHINAR - care sunt produse naturiste bazice (vor neutraliza acidul uric, si alti acizi si saruri bazice)
2. BRANCA URSULUI
0
29-12-2009, ora 21:58
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Aceasta Branca este un relaxant la musculaturii netede a vaselor, vor permite patrunderea remediului, dar si iesirea toxinelor.
3. ETRACT DE CEAI VERDE, apoi DROJIN - sunt antioxidanti ff. eficace, sunt si antiinflamatori.

Acestea trei actioneaza sinergic, sunt verificate de mine si familia mea, nu scriu nimic fara sa cunosc f. bine, totul a fost testat.
Consuma si suc la storcator, din varza, morcov, telina, pe rand, nu combinat.
Mult ceai de matase de porumb, cozi de cirese, teci de fasole, ele solubilizeaza cristalele de acid uric.
Cauza: consumul de alimente prelucrate termic, care sunt acide.
Si eu consum, sunt pofticioasa, dar imi ridic pH-ul cu produse bazice.
0
13-09-2012, ora 21:32
alexandra robescu
Nu este medic/terapeut
alexandra robescu
Buna ziua, ma numesc Alexandra, am 20 de ani, , am si eu probleme cu rinichi de la varsta de 5 ani mi sa zis ca am infectie pana acum 3 ani cand mi sa depistat chist la rinichiul stang mi sa prescris doar urinal rovatinex dar tot imi persita durerile si urinez foarte putin am fost acum cateva luni internata mi sa zis la fel acelasi diagnostic +hidronefroza.Este posibil sa ajung la cancer renal ?? multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.