bubite rosii pe corp

22-10-2008
chriss27
Nu este medic/terapeut
chriss27
Cosmarul a inceput acum vreo luna cand eu si prietena mea am fost sa mancam in vizita.Acasa cand am ajuns (peste cateva ore) ne scarpinam amndoi si ne aparusera niste bubite rosii pe tot corpul.Am crezut ca am luat purici, mai ales ca persoana la care fusesem avea si un catel, dar bubele nu mai dispareau si in fiecare zi apareau altele in diverse zone.Au trecut asa 2 sapt. si prietena mea a fost la doctor si i s-a spus ca are alergie si i sa dat claritine (5 pastile).Am luat si eu si ea, bubele incepusera sa dispara pana nu am mai luat pastile si apoi iar au inceput sa apara.Pana la urma s-a dus prietena mea la dermatolog si i s-a spus ca are alergie sau intoxicatie si ia recomandat sa ia xizal, calamine si elocom. Calamine chiar calma mancarimea si usca bubitele, dar se vindecau intr-o parte si apareau in alta parte (in special pe membre, burta chiar si spate - pana acum nu au aparut pe cap sau pe fata) in schimb xizalul nu stiu daca a avut cine stie ce efect, daca ma gandesc fata de claritine, pt. ca cu claritine aproape ne trecusera fara sa mai dam cu alifii gen xizal sau elocom.
As vrea sa intreb un medic specialist ce sfat imi da, nu sunt sigur ce anume e si as vrea sa iau claritine din nou eventual cu altceva... doctorul dermatolog a crezut ca e vb. de scabie dar dupa ce s-a uitat mai atent a zis ca nu e... alte simtome de stare de rau nu prezentam decat aceste bubite rosii, care atunci cand ne scarpinam se inroseste si pielea din jur, va rog dati-ne un sfat...
16 comentarii
0
23-10-2008, ora 15:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Incercati cu Aerius 2 comprimate pe zi timp de 10 zile si Prednison de 5 mg timp de cinci zile cate 3 pastile odata luate dimineata intre orele 8:00-9:00 dupa ce mancati ceva.Timp de 10 zile nu consumati produse condimentate (pizza), nu mancati sarat cat luati prednisonul si evitati cafeaua, ciocolata si produsele care au la baza cacao, bauturile carbogazoase.
0
27-10-2008, ora 21:54
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
chriss27, ar fi bine sa consulti un alt dermatolog si in niciun caz sa nu urmezi sfatul lui Casa drhouse, pentru el (ea) scrie tampenii pe net !!!
Probabil ca ati facut un prurigo acut, afectiune alergica ce este de multe ori in legatura cu o piscatura de insecta (posibil chiar purici).
In primul rand ar trebui sa verificati daca nu ati dus acasa aceste insecte si nu va pisca in continuare.
0
25-09-2009, ora 15:59
dmtrchbogdan
Nu este medic/terapeut
dmtrchbogdan
Buna ziua, doresc si eu un sfat de la un medic,. Fetita mea are7 ani si de vreo luna a inceput sa-i apara niste bubite rosii pe corp in afara de fata pana in momentul de fata. Bubitele sunt insotite de mancarime si desi am mers la medic si am luat tratament( aerius, peritol, calamine, mai nou zyrtec), bubitele continua sa apara si parca in numar si mai mare, la indemnul doctorului am tinut si un pic de regim, evitand produsele de fast food, bauturi acidulate, prajituri de cofetarie desi nici inainte nu facea exce. Am uitat despre un medicament pe care i l-am dat pt oxiuri (viermisori), pt ca dr banuia ca ar putea sa fie si de la ei. Va rog ajutati-ma cu un sfat.
0
05-10-2009, ora 22:21
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Scoateti din alimentatie semipreparatele din carne (muschi, pastrama, parizer, etc), alimentele fermentate (branza, smantana, iaurt, lapte acru, muraturi), citricele si ciocolata.
Ca tratament, puteti sa-i dati xyzal sau aerius.
0
11-10-2009, ora 23:07
chriss27
Nu este medic/terapeut
chriss27
Pana la urma au trecut singure bubitele...poate ma credeti nebun sau nu dar am dat cu scabex si alte chestii...nu stiu nici pana acum daca a fost scabie sau nu, chestia e ca au trecut :)
0
13-10-2009, ora 14:08
flore 81
Nu este medic/terapeut
flore 81
Buna ziua, ma numesc Florentina, si sunt mamica unei fetite de 6ani, care este alergica la mai toate(praf, polen, pene, iarba, iarba de mare), facem tratament cu Ketof si Aerius de vreo 2 ani. Dar problema este ca eruptia de pete rosii care ai apare pe corp, nu a ancetat, ci eu vad ca este mai proeminenta ( apar si besicute cu apa) si mai des. Si mai tot timpul raceste adica tuseste si-i curge nasul.As dori un ajutor din parte cuiva cu un sfat an aceasta privinta, ce ar mai trebui sa fac, exista medicamente pe baza de plante care sa fie mai bune sau ce anume altceva, din moment ce medicamentele normale si prescrise pentru acest tip de alergie se pare ca nu-si fac efectul.

Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
0
27-01-2010, ora 02:39
andreea2909
Nu este medic/terapeut
andreea2909
hello.totul a inceput acum aproximativ 2 luni de zile cu niste simple mancarimi in diferite zone ale corpului, pe piele nu era absolut nimic insa dupa ce ma scarpinam doar in zona aceea apareau niste umflaturi(exact pe urmele lasate de unghii)care dupa aprox 2 ore dispareau complet fara nicio urma.nu m.am dus la doctor pt ca nu aveam ce sa.i arat.de curand acele mancarimi s.au rarit insa acum imi apar una sau cateva bube-umflaturi ori pe fata ori pe ceafa sau de obicei in zona incheieturii mainii care nu provoaca mancarime aproape deloc.de asemenea acestea dispar in maxim 2 ore.alte dati mi se inroseste o parte din zona gatului-pieptului (acum 2 zile chiar tot gatul)simt ca imi arde pielea dar inceteaza si dispare si aceasta.sunt tare nelamurita si sincer mi.e frica sa ma duc la doctor pt ca nu am fost un copil cu probleme de sanatate si nu sunt obisnuita.va rog daca puteti sa ma ajutati spunandu.mi care ar putea sa fie cauzele si ce ar trebui sa fac.multumesc
0
29-01-2010, ora 17:37
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca faceti o urticarie cronica.
Aveti regimul alimentar si tratamentul prescrise mai sus.
Daca lucrurile nu reintra in normal apelati la un medic dermatolog.
0
25-02-2010, ora 12:25
anonimas
Nu este medic/terapeut
anonimas
Am si eu o poblema asemanatoare. Bubite rosii (pe burta, piept, spate, brate, picioare, fund), unele umplute cu lichid si care produc mancarimi. (nu-mi dau seama de la ce). am observat acum 2 zile, iar ieri am fost la medicul de familie. mi-a prescris niste pastilute Aerius, o mixtura mentolata si clorura de calciu. e de ajuns? cum sa fac sa treaca mai repede? e doar o alergie? ma sperie, pentru ca eu nu am mai avut alergii la niciun aliment, din cate imi aduc aminte.
0
28-02-2010, ora 20:32
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Poate ca faceti varicela.
0
28-02-2010, ora 20:59
anonimas
Nu este medic/terapeut
anonimas
se pare ca imi trec acele bubite, se usuca. dar cred ca voi ramane cu ceva semne in urma celor de care "am avut grija" sa le scarpin :(
0
29-06-2010, ora 22:41
Dya 07
Nu este medic/terapeut
Dya 07
Am o mare problema de cateva zile mi-au aparut niste bubite rosii pe burtica, spate, in jurul sanilor si pe gat. Am fost la dermatolog si m-a pus sa imi fac totate analizele. Intre timp as dori sa aflu ce am deoarece dermatologul mi-a prescris advantan milk si in urma aplicarii pe aceste bubite nu se observa nicio modificare. IN schimb, au inceput sa ma manance foarte tare si sa se extinda. In urma scarpinarii par ca isi schimba putin culoarea devennd mai albicioase. Astept un raspuns din partea dumneavostra.
0
10-04-2012, ora 00:17
loreana22
Nu este medic/terapeut
loreana22
buna, de vreo 4 zile imi tot apar pe partea de sus a corpului niste besicute care ma maninka.sunt marunte, si ma cam deranjeaza, pentru ca se tot ridica incet pe it, mai mult pe sini am, si pe partea de sus al spatelui.ce pot sa fac?
0
30-04-2012, ora 16:53
doinitaa
Nu este medic/terapeut
doinitaa
buna.as dori si eu un raspuns de la cineva.de vreo trei zile mi-au aparut pe corp niste pete, bubite rosii.sunt mici ca si varful unui ac si rosii, parca cu sange inauntru.la inceput am avut putina mancarime acu mancarimea a trecut si au ramas doar acele pete.ce poate sa fie?
0
07-06-2012, ora 12:57
bogdan radu
Nu este medic/terapeut
bogdan radu
Buna ziua am 22 de ani si am si eu o problema destul de grava de vreo 1 luna si jumatate mi-au aparut niste bubite mici si rosi pe burta pe, piept, pe picioare in zona inghinala dar ce-l mai grav mi-ai aparut si pe penis, testicule ele apar si dispar si daca ma scarpin se inrosesc mai mult si ies mai mult in evidenta si mai ales pe cele de pe penis fac o cojita mica si se duc incet incet dar imediat cand ma bucur ca se duc apar altele prima si prima oara mi-ai aparut 3, 4 mai mari eu le-am scarpinat si imediat dupa ce au trecut alea mari au inceput sa apara astea mici nush ce sa mai fac imi este frica sa nu am vre-o boala ceva nu stiu ce sa mai fac si imi este cam rusine sa ma duc.este posibil sa am vre-o alergie vre-o intoxicatie ca de multe ori cand mai mananc ceva condimentat parca imi apar sau cand imi pierd noaptea, va rog frumos spuneti-mi si mie ce sa fac ce sa iau..ca imi nu mai stiu de capu meu.MULTUMESC
0
24-10-2018, ora 17:58
Surciuc22
Nu este medic/terapeut
Surciuc22
Buna ziua! Am o problema, înainte să cumpăr alimentul la care constat că am făcut toxi alimentație, sau alergie.. nu aveam absolut nimic, după ce l-am cumpărat, fiind pentru prima dată când îl încerc, a doua zi m-am trezit cu bubite pe picioare, iar după mi-au ieșit si pe mâna, următoarea zi au început să apare mai multe, pe burtă si pe fata nu au ieșit, dacă se poate să mă ajutați cu un sfat, ce medicamente ar trebui să iau, as fi recunoscător, va mulțumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Multe bubițe pe pielea copilului. Ce ar putea fi?
  •