bubite pe fata la bebelusi

06-04-2011
sebastian1
Nu este medic/terapeut
sebastian1
BUNA SEARA am un bebelusi de 3 sapt si are pe fata niste bubite asemanatoare cosurilor.de la ce sunt aceste bubite?DR MI-A recomandat baneocin unguent, dar pe prospect scrie ca nu se utilizeaza copiilor sub 2 ani?ce imi recomandati?
12 comentarii
0
27-09-2011, ora 15:31
Ioana Vlase
Nu este medic/terapeut
Ioana Vlase
Buna ziua.Si eu ma confrunt cu aceiasi problema.Bebelusul meu are 4 saptamani si de 2 saptamani avem si noi bubite pe fata, am fost cu el la dermatolog, la pediatru, mi-au spus ca sunt din cauza caldurii...Dermatologul mi-a dat o crema Trigopax se numeste, nu am vrut sa il dau, dar pe zi ce trece ii apareau mai multe si l-am dat iar acum sunt uscate si pe cale sa ii treaca.
0
03-10-2011, ora 12:20
Luana Aimee
Nu este medic/terapeut
Luana Aimee
Parera mea este sa nu utilizati creme. Incercati sa spalati fata bebelusului cu apa cu amidon in ea. Sper sa ii treaca repede. O sa-i treaca oricum, asa sunt bebelusii. Si fetita mea avea numai bubite la un moment dat, dar i-au trecut f repede. Sanatate!
0
22-09-2012, ora 18:18
davidutza22
Nu este medic/terapeut
davidutza22
Buna ziua!am si eu un bebe de 1 luna si mă confrunt si eu cu aceeaşi situaţie, are bubite fără nici un punct alb pe toata fata si pe gât mai nou, are asa de o saptamana. A văzut-o si medicul de familie, acesta ne-a recomandat cutaden, dermazin, sau ung.cu galbenele. Le-am încercat pe primul si al treilea fără nici un rezultat.o prietena mi-a recomandat chiar crema AVene-Trixera, e ultima pe care o folosesc de 4 zile, dar nu vad nici o schimbare. Ce sa fac?va rog sa mă indrumati, sa mai aştept sau sa merg la un dermatolog? Sunt persoane care spun ca e normal si ca bebe se curată.nu ştiu ce sa cred.va multumesc anticipat pentru răspuns!
0
31-10-2012, ora 09:26
alice25larisa
Nu este medic/terapeut
alice25larisa
Buna ziua.fetita mea are 1 luna si are pete rosii pefata, gat si piept care ii apar si ii dispar in cateva ore.pe fata si in cap mai are niste cojite, gen cosuri.am fost aseara la pediatru si mi-a zis sa-i tamponez fata cu 100 ml apa fiarta si racita + 1 lingurita de bicarbonat sodiu.in cap mi-a zis sa ung scalpul cu vitamina A (20mg/ml picaturi orale, solutie acetat de retinol) cu 1 ora inainte de baie si sa-i pun o caciulita.pentru piept mi-a dat o pudra baneocin.mi-a spus ca este dermatita seboreica si ca o sa treaca.se poate face de la caldura sau de la o bacterie care o are la ochi.fetita mea are conjuctivita la ochi.pentru ochi mi-a dat picaturi floxal.
0
30-11-2012, ora 19:35
ooaannaa
Nu este medic/terapeut
ooaannaa
buna seara,
fetita mea are niste pete rosii si in interior sun niste puncte galbene
dr mi a zis sa ii dau cu fucidin, dar degeaba...s au inmultit :((((( ce sa fac sunt diperata.. e plina pe fata..chiar nu stiu cu ce sa ii dau
0
07-12-2012, ora 12:28
Dr Chirila Alina
Identitate neconfirmată
Dr Chirila Alina
Oana din ce ai descris tu eu cred ca este vorba despre Sudamina o afectiune a glandelor sudoripare exocrine fiind rezultatul inflamatiei /suprainfectiei acestora. Este frecvent intalnita la nou-nascuti si sugari datorita imaturitatii glandelor sudoripare a acestora.

Factori favorizanti: imbracamintea ocluziva, creme foarte grase, caldura excesiva.

Cel mai frecvent sunt afectate pliurile: regiunea cervicala, inghinala, axilara, dar si fata sau scalpul pot fi implicate;

Leziunile sunt reprezentate de papule sau paulo-vezicule/ pustule pe fond eritematos ( rosu).

Tratamentul consta in primul rand in evitarea factorilor declansatori, dusuri repetate. Preparatele ce contin oxid de zinc (de ex eu recomand sudocrem) sunt o solutie eficienta.
0
07-12-2012, ora 14:53
ooaannaa
Nu este medic/terapeut
ooaannaa
stimata doamna,
am fost la dr pediatru si mi a zis ca are acneea sugarului si nu mi a dat nimic...a zis ca vor disparea de la sine..
dar copilul meu are in continuare bubitele respective, , , , , observ ca i au aparut si pe piept...intr adevar nu mai sunt la cap f vizibile...dar cred ca pot da cu ceva.va rog sa imi spuneti ce imi puteti spune?????
0
24-02-2013, ora 12:40
maraanton
Nu este medic/terapeut
maraanton
si bebelusul meu a avut bubite pe tot copul la cateva zile; la vremea aceea, fiind si primul copil, m-am speriat, am fost si la medic, la Medsana, insa aceasta m-a linistit, probabil ca de la caldura sau de la detergent aparusera, nu stiu, dar i-au trecut bubitele in doua zile.
0
10-04-2013, ora 12:04
burcus.marilena
Nu este medic/terapeut
burcus.marilena
am un bebe de o luna si de aprox. o sapt i-au aparut pe fata si scalp niste bubite rosii cu cap alb.l-am dat de vreo doua ori cu sudocrem dar se pare ca nu prea da rezultate.vreau sa specific faptul ca aceste bubite i-au aparut chiar si pe pleoape.ce sa fac.e de ingrijorat?poate imi poate raspunde doamna dr.
0
10-04-2013, ora 12:30
ooaannaa
Nu este medic/terapeut
ooaannaa
buna, Marilena
noi suntem deja mari- avem 5 luni, probleme avem cu scaunul...:))
din ce scrii mai sus, este exact cum a avut si pitica mea, la mine a durat 3 saptamani, doctora pediatru mi a zis ca este acneea sugarului si pana nu scapa de colici nu scapa de bubite, insa dupa 3 saptamani a scapat.
avea pe cap, pe ploape, pe urechi si piept la un moment dat, dar au trecut de la sine.
eu te sfatuiesc sa stai linistita, nu ii mai da cu nimic, ca e f mic bebele, femeile mai in varsta mi au zis ca se curata, ca asa apare la toti.
daca te mai pot ajuta cu ceva, cu mare drag!
0
10-04-2013, ora 21:48
burcus.marilena
Nu este medic/terapeut
burcus.marilena
mersi mult.m-am mai linistit
0
14-01-2014, ora 16:44
ElenaEliElena
Nu este medic/terapeut
ElenaEliElena
Buna am un bebelus de 2luni si de cand sa nascut ia aparut bubite mici rosii pe fata si pe corp am incercat cu creme cu uleiuri speciale bebelusilor, ia trecut iar iau aparut, am incercat sa nu-i mai dau cu nimic, sa incerc sa nu-l mai imbrac decat cu bodi-uri ca ca nu cumva sa transpire, si acum am incercat cu lapte matern sa-i dau pe corp e cel mai bun
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Acneea la bebeluș
  • Multe bubițe pe pielea copilului. Ce ar putea fi?
  •