bubite cu lichid pe maini cu prurit

27-05-2013
michelle7711
Nu este medic/terapeut
michelle7711
buna ziua,
Am o intrebare pentru specialisti.:am tot citit prin forum, sunt multe intrebari identice, dar cu multiple cauze.
Pe suprafata externa a mainii imi apar uneori.cateva bubite mici care fac un lichid transparent, (cateodata cate 2 -3 una langa alta, parca ar fi incolonate(care ma mananca ingrozitor pana trec.cateva zile de obicei, apoi se usuca si dispar..nu imi lasa semne, fiind si putine.apar cand la o mana, cand la alta (rar amandoua deodata). Mi-au aparut mai demult si pe laba unui picior, in timpul expunerii la soare. Sunt sigura ca e o dermatita de contact, dar nu stiu ce o declanseaza..sunt foarte muti factori alergeni si nu stiu de ce sa ma feresc..sunt o fire stresata, nu prea ma hidratez...analizele la sange sunt bune..iar la dermatalog nu am ajuns..
multumesc
2 comentarii
0
27-05-2013, ora 21:20
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
Buna ziua
nu sunt "specialist" dar mama mea a suferit de acelasi simptome si dupa mai multe vizite la dermatolog a fost diagnosticata cu zona zoster (nu prea am fost eu de acord cu diagnosticul primit-- dar intr-un final a trebuit sa accept diagnosticul dermatologului-- eu tot nu imi pot explica de ce ea avea mancarimi atat de puternice si aceste bubite apareau doar primavara-vara--la expunerea la soare):))dar in fine eu nu sunt doctor:)).
la ea simptomele s-au manifestat prin aparitia acestor bubite cu mancarimi intense si la fel se uscau..dar din pacate i-au lasat si semne ( pentru ca nu suporta si se scarpina pana la sange)..bubitele ii apareau doar primava--pana toamna --in perioadele insorite. ( chiar si vara ea purta bluze subtiri cu maneca lunga). bubitele apareau doar pe brate.

ea a urmat, la recomandarea medicului, cure indelungate cu aciclovir+ antinflamatoare+ echinacee si propolis pentru intarirea sistemului imunitar+ vitamine si o crema cu antibiotic ( nu imi mai aduc aminte denumirea)...
de vreo 2 ani nu i-au mai aparut dar foloseste de la inceputul verii pana toamna tarziud crema de protectie SPF + 50 in zille insorite+ o dieta diversificata...igiena este de asemena f. importanta.
nu stiu daca postarea mea te ajuta cu ceva.. dar trebuie sa mergi la un dermatolog pentru stabilirea unui diagnostic si a tratamentului de rigoare...
multa sanatate.
0
07-06-2018, ora 05:02
Anaaaaaaa
Nu este medic/terapeut
Anaaaaaaa
Bună ziua, am o problemă! De vreo 2 săptămâni jumate mi-au apărut niște bube la nivelul mâinilor cele mai muulte, câteva pe picioare, înspre fund și între gât și spate. Bubele apar mai multe una lângă cealaltă, sunt mari și umflate, mă scarpină tare și au un puroi mic în vârf, iar după scărpinat rămâne roșie partea exterioară, iar unde era puroiul rămâne luat primul strat de piele. Tot continuă să apară, iar cele vechi s-au desumflat, lansând în urmă pete roșii cu o cojiță pe care majoritatea bubelor nu o mai au fiindcă le-am scărpinat din nou. Am căutat pe net o grămadă, am făcut asocieri cu mai multe diagnosticuri, dar tot nu îmi dau seama ce aș putea avea. Țin să menționez că aveam un țânțar în cameră (am sită la geam și ușa închisă aproape mereu) și nu știu dacă mai e, în caz că ar fi vorba despre o alergie. Vă rog mult, mă puteți ajuta cu un sfat? Trebuie să consult un medic dermatolog? Mulțumesc mult anticipat pentru răspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă mănâncă pielea? (cauzele pruritului)
  • Legătura dintre alergii și sănătatea mentală
  • Femeile prezintă prurit mai rar decât bărbații
  • Veziculele (bășicuțele cu lichid) pe piele - cauze, diagnostic diferențial, tratament
  •