borelia

12-05-2012
alexa r
Nu este medic/terapeut
alexa r
Buna seara. Am intrat putin in panica pentru ca am fost la doamna doctor Rosca. Ma supara mai multe boli printre care diabet zaharat tip 2 foarte greu de stapanit, tahicardie. m-a ingrozit faptul ca m-a trimis la analize pentru paraziti printre care si borelia. din ce am citit pe net d-na doctor se ocupa in special de borelia. eram curioasa daca a mai fost cineva la ea si a primit alt diagnostig decat borelia. deja ma pregatesc moral pentru ce va urma. cat de periculos este tratamentul mai ales ca eu am diabet?poate afecta glicemia in sensul ca o poate creste? eu nu stiu sa ma fi muscat vreo capuse mai ales ca am o fobie fata de insecte, nu merg la picnic sau prin paduri... se poate intampla ceva rau de la amtibiotice foarte tari in sensul ca imi pot agrava bolile pe care le am deja? la inceputul tratamentului este posibil sa se inrautateasca situatia actuala? cum sa ma feresc de socul anafilactic? va multumesc tuturor. saptamana viitore voi afla rezultatul analizelor.
3 comentarii
0
13-05-2012, ora 15:37
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
De ce ai fost suspectata ca fiind infectata cu Borrelia daca nici nu ai simptomele acestei boli si nu ai fost muscata de nici o capusa ? Tratamentul pentru boala Lyme nu e periculos pentru bolnavii de diabet, antibioticele nu sunt tari, doar in primele 2 saptamani se fac doze mari de Penicilina sau Eritromicina, apoi vei face un tratament de intretinere care nu-ti va afecta glicemia si nici bolile pe care deja le ai.Socul anafilactic il fac persoanele care stiu, de obicei ca sunt alergice la ceva, medicul mereu intreaba pe cel caruia trebuie sa-i faca un tratament daca e alergic si in orice cabinet medical, ambulatoriu, nu mai zic de spital, exista medicatia de prima interventie pentru un soc anafilactic. Si cei care au facut odata soc anafilactic la ceva, sufla si-n iaurt, stiu de ce sa se pazeasca, iar in fata personalului medical este primul lucru pe care-l mentioneaza. Dar tu acum e ca si cum ai juca in piesa aceea cu drobul de sare...Nu te panica si asteapta cu calm rezultatele.
0
14-05-2012, ora 16:19
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Dna. dr sunteti sigura de tratamentul de doua saptamani? Nu de alta, dar si eu am fost tratat 21 de zile cu cefort IV si nu mi-a trecut. De asemenea, medicii din vest care trataeaza infectiile acestea sub nicio forma nu prescriu doar 2 sapt.
Care sunt bazele acestei afirmatii?
0
14-05-2012, ora 22:48
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@kap:Borrelia fiind din familia spirochetelor ca si agentul sifilisului, In terapia bolii Lyme se utilizeaza ca prima intentie Penicilina sau o tetraciclina [ Doxiciclina ] ; se mai pot utiliza si eritromicina, cefalosporine [ cum e Cefort ] sau amoxicilina [ in special la copii ]Alegerea medicamentelor si a dozelor cu care se doreste tratarea acestei afectiuni tine de fiecare specialist in parte, de pacient, si nu in ultimul rand de "nuanta " bolii ; exista forme clinice usoare, cu manifestari sistemice rare, minime su absente precum si forme cronice progresive, cu multiple complcatii si evolutii dificile.Astfel terapia poate.dura de la minim 2 saptamani pana la 4 saptamani, cronicizarea bolii reclamand terapii asociate, mai complexe si de durata mai lunga, in functie de evolutie..Schemele de tratament difera si de la un continent la altul, formele de boala europene fiind considerate mai usoare.Eu nu am dorit sa o sperii pe alexa cu date privind terapiile de durata, complexe, specifice formelor mai grave de boala, mai ales ca ea nici nu e diagnosticata cu aceasta infectie si nici nu cred ca are asa ceva.Boala Lyme este considerata o boala cu convalescenta lunga si cu caracter cronic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.