boli neurologice

11-04-2013
antona
Nu este medic/terapeut
antona
buna ziua am facut si un examen IRM CRANIU-ENCEFALIC si ca rezultat mi-a iesit :MICI ZONE DE DEMIELINIZARE /GLIOZA NESPECIFICE SUPRATENTORIALE, PROBABIL MICROVAASCULARE. CHIST DE REGIUNE PINEALA. Va rog frumos sa imi spune-ti si mie mai exact ce inseamna asta si care ar fi cauzele de mi-a iesit rezultatul asa si cat de grav este ? VA MULTUMESC FRUMOS SI ASTEPT RASPUNS.
4 comentarii
0
14-04-2013, ora 09:41
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Demielinizarea, glioza, apar, cel mai frecvent, ca urmare a unor traumatisme craniene vechi sau ca urmare a unor infectii.Acest rezultat trebuie vazut de un neurolog.Semnificatia reala a leziunilor descrise, gravitatea lor, ce e de facut, se stabileste doar luand in calcul si contextul si simptomatologia clinica, adica problemele de sanatate care au aparut in ultimul an..In fata unui specialist, se va vedea daca mai trebuie facute investigatii sau nu si ce tratament trebuie urmat...Mergi la un neurolog.
0
14-04-2013, ora 21:17
antona
Nu este medic/terapeut
antona
multumesc frumos pentru raspuns dar ma puteti lamuri mai exact ce inseamna CHIST DE REGIUNE PINEALA ?
0
21-04-2013, ora 13:48
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Chistul reprezinta o tumora benigna descoperit in regiunea pineala ( o zona in creier unde se afla glanda pinela )...din cauza acestui chist poti avea dureri de cap, probleme cu vederea, probleme cu somnul.Gasesti o multime de informatii pe net despre aceasta chestiune..Neurologul/neurochirurgul te va urmari periodic pentru pentru monitorizarea dimensiunilor chistului.
0
16-07-2013, ora 20:54
nicolero
Nu este medic/terapeut
nicolero
Aceste puncte de glioza (frontal stanga), cu caracter nespecific, ce simptomatologie pot prezenta? Pot da ameteli, dezechilibru, o stare de betie aproape permanenta, uneori stari de lesin, lipsa de putere pentru cateva minute ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.