Ce analize mai amanuntite sa fac in caz ca boala ar fi de natura endocrina?

05-10-2009
BIGI36
Nu este medic/terapeut
BIGI36
Am fost internata in spital in urma unri raceli mai puternice, mi sa facut punctie la sinusuri si s-a "rezolvat "partial problema, in urma a 3 zile de stat pe sectia neurologie la perfuzii cu vasodilatatoare s-a indurat un medic ORL sa-mi faca radiografii craniene si a constatat ca am sinusuri infectate si "putina "otita, abia atunci mi s-a administrat antibiotice(manifestarile la internare erau: ameteala, vijituri in urechi, nu puteam misca capul pentru ca imi provoca varsaturi si in momentul cand vroiam sa adorm incepeaum sa-mi vijie urechile si era senzatia de cadere in gol), la doua zile dupa ce am fost externata de pe sectia ORL (medicamentatia la externare Claritin si Pinosol) am fost luata iar cu salvarea de data aceasta :somnolenta, lesin 3-4 secunde, varsaturi si senzatia ca tot corpul este ca de "gelatina".Am fost internata tot pe neurologie dar de data aceasta an facut CT, RMN, ecograf, analize de singe(cite se fac la urgente) si au iesit in limite normale cu exceptia hemoglobimei 10 si a colesterolului 300.In urma acestor analize am fost diagnosticata cu crize epileptice si mi sa recomandat sa iau Carbamazepina si Vasilip.Dupa 1 luna de la administrare am facut iar crize de data aceasta repetate la intevale de cateva ore si am fost iar internata cu somnolenta, lesin 2-3 secunde si senzatie de voma si aceeasi senzatie ca organismul este ca de gelatina, fara nici o putere. In spital mi s-a administrat in perfuzii cu vitamine si glucoza, dupa ce mi se administreaza perfuzii 2-3 zile imi revin si cam la 3 saptamini -o luna ma internez in spital.La ultima internare hemoglobina era 9 si am uitat sa va spun ca tensiunea la internare si 2-3 zile dupa este intre 9 cu5 si 10 cu6. Acum sa va spun ce m-a facut sa ma adresez la endocrinilogiie: starea generala inainte de crize era de somnolenta, oboseala, mentionez ca nu ramas insarcinata niciodata, am probleme cu parul firul este foarte subtire si rar, pielea este uscata, am senzatie permanenta de frig. Va rog sa-mi dati un sfat practic ce analize mai amanuntite pot sa fac in caz ca boala ar fi de natura ecdocrina.
17 comentarii
0
06-10-2009, ora 20:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
S-ar putea să suferiţi de hipotiroidie, aveţi unele simptome specifice!
Făceţi-vă următoarele analize:
- T3 (triiodotironină) totală şi liberă (FT3);
- T4 (tetraiodotironină sau tiroxină) totală şi liberă (FT4);
- TSH (hormonul tireotrop);
- Iod + control endocrinologic! Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
23-10-2009, ora 09:49
adelinaciuca@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
adelinaciuca@yahoo.com
buna nick, cred ca-ti aduci aminte de mine ca am mai postat si pe la psihice, adica de 3 luni ma tratez pentru anxietate ca asa am fost diagnosticata la inceput am luat serlift si tranxene, insa dupa vreo 6 saptamini mi-a schimbat serlift [deoarece nu s-a imbunatatit starea mea de sanatate cu senzatia de presiune la baza gatului, presiune toracica si picioare incordate] cu cipralex medicament care-l iau de pe 15 septembrie, simptomele sunt la fel, oare sa am altceva ? mentionez ca la glanda tiroida am facut doar tsh care a iesit 2, 80 si am facut si ekg care a iesit ok.Un sfat de la tine mi-ar fi de folos.sanatate.
0
25-10-2009, ora 18:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna,

Nu este suficientă doar dozarea TSH-ului pentru a vedea dacă funcţionalitatea tiroidei este corectă (TSH-ul doar o stimulează (este produs de hipofiză), dar ce face ea este cu totul altceva...)...ar fi bine să vă dozaţi şi:
- T3 şi FT3 (forma totală şi liberă a triiodotironinei);
- T4 şi FT4 (forma totală şi liberă a tetraiodotironinei (tiroxină));
- TBG, TG, Anti-TPO şi Anti-TG...eventual şi o scintigrafie!

Dumneavoastră aveţi simptome specifice unei distonii neurovegetative, medicul a exagerat când v-a prescris medicaţia psihiatrică (poate să aibă şi tiroida o influenţă negativă, investigaţi-o amănunţit)...dacă aş fi în locul dvs. aş renunţa gradat (încet-încet, dar cu ajutorul medicului care vi le-a prescris) la medicaţia psihiatrică şi aş consulta un fitoterapeut (remedii precum: Sedocalm, Nervosedim, Sedatif PC, ceai de sunătoare etc., sunt cu mult mai eficiente şi nu vă afectează funcţia cognitivă (gândirea, intelectul etc. - medicaţia psihiatrică are potenţial foarte mare de producere a aşa numitului bradipsihism - gândire lentă şi total inspontană, mai pe româneşte, îndobitocire!)...toate cele bune şi însănătoşire grabnică!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
02-11-2009, ora 15:01
anisoara.br
Nu este medic/terapeut
anisoara.br
AS DORI SA IMI SPUNETI SI MIE CATE CEVA AM FOST DIACNOSTICATA CU MACROADENOM HIPOFIZAR DE 3 CM ESTE AFECTAT SI NERVUL OPTIC MI SA INGUSTAT CAMPUL VIZUAL IMI ESTE FOARTE FRICA DE OPERATIE IMI PUTETI SPUNE SI MIE A MAI FOST CINEVA LA OPERATIE CUM A IESIT AM MAI CITIT PE ALTE FORUMURI SI CAM LA 80% DIN CEI OPERATI AU RAMAS CU URMARI.
0
02-11-2009, ora 18:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Anişoara,

Nu am făcut o astfel de operaţie, dar vă pot spune că orice operaţie poate avea urmări negative, cele mai multe fiind datorate complicaţiilor (mai mici sau mai mari). Fiecare organism răspunde diferit la un stimul, atât mecanic cât şi natural, tocmai de aceea dacă veţi decide să vă operaţi va trebui să gândiţi pozitiv - starea mentalo-psihică influenţează ENORM rezultatul operaţiei (gradul de reuşită) - după cum bine ştiţi, vindecările se "dau" după gradul de credinţă. Fiţi perfect convinsă că operaţia va decurge perfect, că nu va avea complicaţii şi că dvs. nu veţi rămâne cu sechele de orice natură - aşa va fi - rugaţi-vă la Dumnezeu şi totul va fi bine. Discutaţi şi cu medicul care vă va efectua intervenţia chirurgicală!


Toate cele bune, însănătoşire grabnică şi nu uitaţi, CREDINŢA este cheia succesului!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
06-11-2009, ora 21:07
adelinaciuca@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
adelinaciuca@yahoo.com
mr. Nick, am fost din nou la psihiatru si mi-a schimbat cipralex cu argofan pentru ca starea de sanatate nu s-a imbunatatit deloc, insa am fost din nou la cardiologie si endocrinologie, la cardiologie mi-au facut ekg si ecocardiografie care din afara de n suflu sistolic nesemnificativ nu a iesit absolut nimic, dimineata respectiva aveam tensiunea 14 cu 9 iar dupa amiaza aveam 9 cu 6, la endocrinologie m-a trimis deocamdata sa fac tsh care a iesit 0, 60 iar intervalele sunt 0, 40-3, 45 te rog frumos pana ajung la medic poti sa-mi spui daca semnifica ceva aceasta analiza?
0
08-11-2009, ora 19:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna,

Valoarea TSH-ului se încadrează în parametrii normali, dar după cum v-am mai spus, nu este suficientă doar dozarea Tsh-ului pentru a evidenţia clar o problemă tiroidiană!

P.S. Aveţi şi o tensiune oscilantă, probabil şi din cauza stresului deloc nesemnificativ!
Toate cele bune;)
0
07-12-2009, ora 13:39
anisoara.br
Nu este medic/terapeut
anisoara.br
Buna ziua Mr Nick

Am fost la Bucuresti la operatie acum sunt binisor pot spune dar am o intrebare daca me puteti ajuta cu un raspuns mi sa recoltat biopsie din macroadenomul pe care l-am avut si am unele semne de intrebare in legatura cu acest rezultate raspunsul suna asa;
Adenom hipofizar mixt, avand in cea mai mare parte aspecte papilare.Este remarcat activitatea proliferativa a celulelor tumorale semnalata prin aspecte de neliniste nucleara, celule bi si multinucleante, precum activitatea mitotica evidentiata.
Ce ati putea sa imi spuneti?
0
28-12-2009, ora 16:24
sirina
Nu este medic/terapeut
sirina
buna buna...Nick ultima oara am vb prin vara cred.. anxietate, depresie etc multumim domnului sunt bine eu acum vreau sa te intreb altceva in legatura cu fetita mea are 11ani si 9 luni este o berbecoasa superba ;avem mai multe problemute de mica sa le spunem asa dar usor rezolvate la virsta de 5 ani iam scos amigdalitele dupa care usor am inceput sa luam in greutate acum mergind la un enocrinolog de la budimex sa ne dea un usor regim de slabire nea pus sa facem analize din care a u iesit bine mai putin doua care spune medicul ca ar indica sindromul turner.. bineinteles eu mam speriat foarte tare nici nu am mai putut sa intreb absolut nimic abia acas miam dat seama cind am mai citit pe net..intradevar e mai micuta de statura fetita mea si de aici a inceput totul.eu nu cred asa ceva in fine mia dat trimitere la parhon sai fac cariotipul si dupa mai vedem a zis ca o sai dea hormoni de feminizare.asta mie frica sa nu declanseze altceva nu stiu ce sa fac/??// tu ce crezi ???un an nou cu multa sanatate la toata lumea si multa speranta in dumnezeu
0
02-01-2010, ora 22:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Anişoara,
Mă bucur că v-aţi operat, aveaţi nevoie de această operaţie. Adenomul a fost destul de problematic, pentru că celulele tumorale (oncogene) se multiplicau rapid, iar diviziunea indirectă a acestora era foarte evidenţiată (mitoza, adică faza divizionară la nivelul căreia se formează şi apar cromozomii, elemente ale nucleului în care sunt înmagazinează informaţia genetică specifică)...cu siguranţă vă simţiţi bine. Viitorul vă surâde! Avei încredere şi credinţă, totul va fi bine!

Stimată d-nă Sirina,
Mă bucur că sunteţi bine, aşa şi trebuie...în legătură cu fetiţa dvs., medicul de la Parhon v-a confirmat diagnosticul prezumtiv (cel presupus, ipotetic)??? I-a făcut cariotipul?
Vă rog să-mi răspundeţi! După rsp vă voi spune ce cred eu, aşa cum mi-aţi cerut.

La mulţi ani d-nă Anişoara şi d-nă Sirina; un 2010 asezonat cu sănătate, fericire, lumină, armonie, iubire, prosperitate, putere şi credinţă. DUMNEZEU să vă binecuvânteze!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
10-01-2010, ora 23:48
sirina
Nu este medic/terapeut
sirina
buna NICK.. CE POT SATI SPUN NU IAM FACUT CARIOTIPUL FETITEI DEOARECE NU STIU CE SA FAC IN ACEST MOMENT.NU MAI SUN T SIGURA DE NIMIC SI MAM SATURAT DE TOTI MEDICII CUM AJUNGI LA EI CUM AI CV...NU STIU CE DECIZIE SA IAU ZILELE ASTEA...SUNT TOTAL NEHOTARITA, ASTEPT CA DUMNEZEU SAMI LUMINEZE MINTEA.NOAPTE BUNA...
0
11-01-2010, ora 02:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă,

Vă sfătuiesc să nu ezitaţi să-i faceţi cariotipul fetiţei dumneavoastră. Aveţi nevoie de el pentru a exclude existenţa sindromului Turner. Dacă nu îl veţi face, riscaţi ca situaţia să se complice. Fetiţa dvs. poate să sufere de acel sindrom, şi, fără tratament simptomatic, organismul ei nu se va putea dezvolta normal, ceea ce ar produce o involuţie. Sfatul meu este să-l faceţi, dar decizia de a-l face vă aparţine în totalitate.

Dumnezeu să vă lumineze mintea, pentru a lua cea mai bună decizie!
Toate cele bune şi multă iubire ;)
0
11-01-2010, ora 20:24
sirina
Nu este medic/terapeut
sirina
MERSI PENTRU SFAT DAR IN DIMINEATA ASTA DUMNEZEU MI-A LUMINAT MINTEA SI AM PROGRAMAT FETITA PE DATA DE 25 IANUARIE ACUM SA VEDEM CE VA URMA.EU CRED CA O SA FIE BINE, ORICUM TINEM LEGATURA O SEARA BUNA LA TOATA LUMEA
0
12-01-2010, ora 19:52
aprilis
Nu este medic/terapeut
aprilis
Buna seara Mr. Nick

am fost diagnosticata cu hipotiroidism acum 5 ani, am facut tratament timp de 2 -3 ani, am mai incercat tratament naturist (cu tincturi) apoi am intrerup tratamentul de orice fel; as dori sa imi refac analizele si as vrea sa stiu mai exact care analize trebuie facute. Am facut si ecograf in luna decembrie si acum am si gusa de grad I (acum 5ani nu aveam si acest diagnostic).
Toate cele bune.
0
14-01-2010, ora 03:47
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Aprilis,

Ar fi bine dacă aţi putea să vă faceţi următoarele analize:

-FT3 (Triiodotironină liberă);
-FT4 (Tiroxină liberă);
-T3 (Triiodotironină);
-T4 (Tiroxină totală);
-TSH (Hormon de stimulare tiroidiană).

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!
P.S. Înlocuiţi sare de bucătărie cu sarea FUCOSAL, este foarte eficace pentru hipotiroidism (documentaţi-vă şi consultaţi-vă cu medicul dvs. curant; este naturală).

D-nă Sirina, mă bucur că v-a luminat Dumnezeu mintea. Totul va fi bine, aveţi încredere!
Toate cele bune şi multă lumină sufletească;)


În speranţa că ţi-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
14-01-2010, ora 03:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
*În speranţa că v-am putut fi de folos...
0
29-01-2010, ora 22:33
aprilis
Nu este medic/terapeut
aprilis
pt.Mr. Nick
am facut analizele si stau in felul urmator.
Ft3 / 1.23 scazut interval de referinta 1.4 / 4.2
FT4 / 1.24 normal.0, 8 / 2
TSH / 2, 9 normal.0, 4 / 7
LDL 134, 2 crescut.0 / 130
urmeaza sa merg la medicul endocrinolog si sper sa nu fie ceva grav.
multumesc pt.ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  •