boli digestive?

03-01-2007
lori
Nu este medic/terapeut
lori
In ultima perioada am suferit un soc in urma decesului mamei mele (noiembrie 2006)
De doua saptamani simt intepaturi in partea stanga sub coaste, presiune si uneori dureri usoare in aceeasi zona.Am senzatia de presiune si balonare. Din luna noimbrie pana in prezent am efectuat examen ecografic abdominal din care a rezultat ca aspectul organelor interne este normal si nu exista nici un semn de boala. dar eu nu ma simt in continuare bine...
4 comentarii
0
26-03-2007, ora 00:00
stefd
Identitate neconfirmată
stefd
Starea psihoemotionala influenteaza f mult functionarea tractului gastrointestinal. Faptul ca investigatiile de pana acum nu indica nicio afectare organica conduce firesc la concluzia ca simptomele pe care le acuzi sunt datorate unor alterari functionale, in conditiile date. Medicul care te-a investigat pana acum nu ti-a prescris nici un tratament?? Ai putea incepe un tratament cu Debridat 2cpx 3/zi, o luna, pentru a reduce balonarea si senzatia de presiune.
0
29-03-2007, ora 00:00
lori
Nu este medic/terapeut
lori
Stefd !Multumesc foarte mult, aceleasi simtome le am si acum, voi incerca tratamentul recomandat. Medicul nu mi-a prescris un tratament, mi-a indicat verbal sa iau din cnd in cand Triferment. Voi reface examentul ecografic. Considerati ca este nevoie de o tomografie abdominala? exista riscuri?
Totusi inclin sa cred ca aveti perfecta dreptate cu starea psihoemotionala (care este inca negativa desi am reusit sa nu o mai exteriorizez. Ma consider un om puternic care am reusit sa depasesc dificultatile, sper ca timpul sa ma ajute.desi sunt obosita psihic)
Daca sunteti medic si ma puteti ajuta cu un consult va rog sa ma contactati
0
30-03-2007, ora 00:00
stefd
Identitate neconfirmată
stefd
Lori,
Nu e cazul sa te avanti la tomografie. E adevarat ca ea poate evidentia destul de fidel modificarile ORGANICE (nu si pe cele functionale), dar eu cred ca se face un abuz prin folosirea acestei metode de diagnostic fara o reala necesitate! Oamenii uita adesea ca tomografia presupune iradierea organismului..
Cred ca mai degraba ar trebui facut un control al starii de sanatate.. analize de sange, ecografie, eventual.. si numai daca acest lucru este recomandat de un medic gastroenterolog, o colonoscopie. Descrierea simptomelor de mai sus precum si faptul ca medicul care
te-a consultat ti-a recomandat din cand in cand Triferment.. ma fac sa cred ca este vorba de un sindrom de intestin iritabil instalat pe fondul starii psihoemotionale "mai speciale" pe care o amintesti. Nu ai precizat nimic despre caracteristicile scaunului.. daca este normal, daca esti constipata sau nu, daca ai observat modificari in acesta perioada.
Sfatul meu este sa incepi tratamentul cu Debridat si in paralel sa urmezi un regim dietetic care sa exculda din alimentatie: ceapa cruda, usturoiul, varza, conopida, fasolea, ciupercile, ardeiul iute.
Trifermentul poate fi folositor, dar nu luat din cand in cand, ci luat pe o perioada de cel putin 2 sapatmani si de obicei in doza mai mare, cam 6cp/zi, cate 2 cp la fiecare masa.
Mai important insa cred ca este starea ta psihica; poate ar trebui sa stai de vorba cu cineva (un psiholog) care sa te ajute sa depasesti momentul dificil din viata. Restul recomandarilor for fi trimise pe adresa ta de email pe care m-ai dat-o mai sus!
0
03-04-2007, ora 00:00
lori
Nu este medic/terapeut
lori
Stefd!
Multumesc inca o data, de data aceasta pentru Debridat, starea mea s-a imbunatatit desi am inceput tratamentul de cateva zile. Aveti perfecta dreptate cu psihologul. Sper ca suferinta mea psihica sa se diminueze cu trecerea timpului. Desi sunt jurist la cursul de psihologie am invatat ca aceste probleme sunt normale 6 luni. In caz contrar tine de patologie. In ceea ce priveste alimentatia si digestia consider ca nu am probleme: am tranzit intestinal normal zilnic, alimentatia mea este bogata in legume si fructe crude. Dar ceea ce nu am spus de la inceput este faptul ca mama mea a decedat in urma unui neoplasm la colon care nu s-a manifestat decat in faza finala ( ocluzie intestinala). Dupa operatie, buletinul anatomopatologic a evidentiat metastaza si in decurs de o luna si jumatate s-a stins. Incep sa cred ca am o capacitate empatica de a "copia" suferinta celor apropiati - in urma cu noua ani a decedat si tatal meu si unul din diagnostice a fost angor pector. Dupa decesul lui am inceput sa am simptome de sufocare si medicul a opinat ca este hipocalcemie neconfirmata insa de analize. Aceste simtome au incetat dupa tratatent de o luna cu un sedativ - cred (Traxenne) in doza prescrisa pt copii( 0, 5). Acum probabil "copiez" suferinta mamei mai ales cand stiu ca neoplasmul poate fi ereditar. Mama insa a avut si alte probleme grave de sanatate, scleroza in placi, nu a mai facut miscare decat in apartamentul dansei, alimentatia excesiva (obezitate), exces de automedicatie. Consider ca eu nu intrunesc o parte din conditiile de aparitie a neoplasmului, din punct de vedere fenotipic seman cu tata, sunt inalta, nu am probleme cu excesul de greutate, nu am fost bolnava decat in cele doua situatii legate de decesul parintilor.
Voi respecta indicatiile dumneavoastra si in cazul in care starea psihoemotionala nu se va imbunatati ma voi prezenta la psiholog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Un digestiv (tăria înainte de masă) îmbunătăţeşte digestia
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • De ce stomacul meu ramane plin atat de mult timp?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Sfaturi pentru o bună digestie
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  • Ce poate ascunde balonarea - afecțiuni cu balonare frecventă
  •