boala perthes la copil de 3 ani si 8 luni

15-11-2014
marta 3
Nu este medic/terapeut
marta 3
i-am facut in 30.09.2014 o radiografie la sold copilului nostru( a fost recomandata de un dr fisiatru, are incaltaminte si solete pt vagism plantar), rezultatul radiografiei: osteonecroza cap femural dr.L am dus la un ortoped, care nu ne*a dat prea multe explicatii, a decis ca trebuie sa facem un rmn, cu anestezie si niste analize( vit D, proteina C reactiva, etc) ca apoi sa ne confirme boala perthes sau alta! Intrebarea mea se poate pune un diag de boala perthes cu radiografia sau e necesar rmn? a mai fost anesteziat la 1 an si 2 luni pt criptorchidism bilateral, si daca e posibil am evita inca o anestezie. Copilul e bine, nu- l doare nimic.
Va multumesc!
1 comentarii
0
17-11-2014, ora 21:30
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
boala Pethes nu este una foarte frecventa la aceasta varsta insa nu este imposibil ca copilul sa sufera de aceasta boala.
RMN-ul ar fi important atat pentru diagnostic cat si pentru stadializare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul