boala de piele + poze

22-04-2009
cipik_iepuras
Nu este medic/terapeut
cipik_iepuras
Buna ziua.
De ceva timp mai exact din armata au inceput sa imi apara pe piele niste basicute cu lichid care imi provoaca si mancarime. Inca nu am fost la un medic specialist si nu stiu ce sa fac. Prima data mi-au aparut intre degetele de la picioare.si fiindca m-am scarpinat s-au extins.Intr-un final dupa tot felul de creme am reusit sa scap de ele cu tinctura de propolis.Acum insa mi-au aparut pe mana stanga intre degete.Am incercat si de aceasta data tot cu tinctura de propolis dar degeaba.Daca are cineva vreun sfat sau stie tratamentul pentru aceasta boala care nici nu stiu ce nume poarta...
Recunosc faptul ca nu am descris prea mult aceasta boala asa ca am pus niste poze la adresa asta: http://www.photoblog.com/optick86/2009/04/22/ .Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
26-04-2009, ora 02:35
East17
Nu este medic/terapeut
East17
Mergi la un cabinet de dermatologie si fa-ti un test pentru paraziti externi.. Nu e mare lucru, o sa-ti racaie putin pielea cu o bucatica de sticla si apoi o sa studieze la microscop sa vada daca se vad oua de scabie sau chiar scabie. Poti sa-ncerci si acasa singur.. cupara-ti niste crema cu permetrin, ar trebui sa gasesti la farmacie sub denumirea de SCABEX si da-te pe piele... da un rand si freaca pana se absoarbe si apoi inca un rand care sa ramana pe deasupra. Apoi, timp de 12 ore dupa aplicarea cremei nu trebuie sa dai cu apa pe zona respectiva... Daca trece = ai noroc. Daca trece putin si apoi apar langa sau in alta parte a corpului... atunci sigur ai scabie / raie si daca e vorba de asa... tratamentul de scabie e atta poveste. Oricum... cel mai important e sa nu treci repede la creme cu corticoizi... ca daca ai scabie sau vreo ciuperca... o sa se-ntinda si mai rau.
0
26-04-2009, ora 11:13
cipik_iepuras
Nu este medic/terapeut
cipik_iepuras
scabie in nici un caz pentru ca am doar pe mana stanga.Scabia i-ti apare la incheieturi.pe burta.Poate vreo ciuperca.oricum i-ti multumesc pentru sfat.
Astept un specialist daca mai exista pe site-ul asta.Multumesc oricum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  • Veziculele (bășicuțele cu lichid) pe piele - cauze, diagnostic diferențial, tratament
  •