boala crohn si sansele de a avea copiii

13-02-2009
dragan
Nu este medic/terapeut
dragan
Ma numesc Gabriel Dragan, am fost diagnosticat cu boala colonica inflamatorie, cu trasaturi mixte intre Crohn si RUH. Din mai anul trecut sunt pe tratament cu Remicade, odata la 8 saptamani. Organismul raspunde pozitiv la medicament, dar as vrea sa stiu daca acest tratament imi poate reduce sansele de a avea copii. Exista vreo posibilitate ca Remicade-ul sa imi afecteze capacitatea de reproducere?
9 comentarii
0
14-02-2009, ora 07:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna dimineata!

Atat boala Crohn, cat si Rectocolita ulcero-hemoragica, sunt boli intestinale foarte "grele", ma bucur foarte mult ca va simtiti bine.
Remicade, este un tratament relativ recent introdus pe piata, inca nu se stiu exact toate reactiile adverse, dar este foarte important ca dumneavoastra sa nu ganditi negativ. Exista un singur studiu care releva faptul ca, toti cei care ingurgiteaza acest medicament, sunt expusi unor efecte secundare, in special la discrazii (modificari ale compozitie sangelui (leucopenie, neutropenie, agranulocitoza etc.) si nu numai), dar nu va faceti griji. Priviti doar partea interesanta a monedei si totul va fi bine; luati in seama doar faptul ca va simtiti bine, restul este mult prea...nestiut, deocamdata!

Multa sanatate si fericire!
0
26-05-2009, ora 00:55
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate domn,
o posibilitate de tratament a colitei ulceroase o reprezinta oxigenarea hiperbara (HBO). Aceasta terapie combate necroza permitind refacera tesutulilor afectate, pina la o vindecare completa, dar pe o perioada de timp limitata de evolutia bolii. In cazul reaparitiei simptomaticii, terapia poate fi repetata.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta
0
01-10-2009, ora 00:22
anka_rga
Nu este medic/terapeut
anka_rga
mama mea a fost diagnosticata in urma cu 10 ani cu boala crohn, a urmat diver, se tratamente la baza fiind cortizonul. medicament in urma caruia i-a scazut drastic imunitatea, Acum 2 ani la sfatul medicului a micsorat doza de cortizon, fapt care a dus la aparitia unei boli foarte rare si foarte grave pioderma gangrenosum, mai exact niste rani ca niste arsuri ce supurau, se inmulteau, foarte dureroase.Dupa 4 luni au aparut primele semne de vindecare si supa alte 2 luni a fost vindecata.Cortizonul a fosr teintrodus, si au aparut alte boli, Ex osteoporoza ce a dus la fractura de cap femural, interventie chirurgicala, inevitabil proteza, racea foarte des, candidoze, alergi etc In urma cu un an i-a fost introdus Remicade. toate bune si frumoase pana acum 2 luni cand a inceput cu stari febrile, lipsa poftei de mancare, transpiratie abundenta, oboseala, Au urmat investigatii.Primul diagnostic APA LA INIMA s-a intevenit chirurgical s-a scos lichidul, in timpul interventiei a facut o fibrilatie, apoi 2 zile bine, dupa trei zile accident vascular ischemic ca urmare a fibrilatiei din timpul operatiei, apoi o saptamana bine, apoi dinnou febra, lipsa poftei de mancare senzatie de voma si a urmat ultimul diagnostic TBC pulmonar in ultimul stadiu CAUZA REMICADE
0
03-10-2009, ora 14:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Offff, stimată doamnă, îmi pare foarte rău de tot ce i se întâmplă mamei dumneavoastră. Vă rog mult dacă doriţi să-mi daţi şi mie prenumele complet al dânsei, vreau să-i fac un bine, dar vă rog să nu mă întrebaţi ce fel de bine, încercaţi să vă daţi seama dvs., fără alte întrebări!

Însănătoşire grabnică şi multe binecuvântări divine!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
07-10-2009, ora 17:42
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata anka_rga

RCUH si boala Crohn, ca si multe alte boli autoimune, nu pot fi vindecate la ora actuala, dar pot fi masiv ameliorate, in anumite cazuri chiar vorbim de remisii totale. In aceste afectiuni mecanismul care sta la baza probemelor este unul vascular, o microangiopatie, unde desigur ca preparatele pe baza de cortizon au efecte de a contracara simptomatica. Oxigenul hiperbar defapt este un antiedematos ce permite refacerea completa si rapida a tesuturilor lezate, refacere pe durate considerabile de timp, dar este un tratament scump. Asfel ca intre cortizon si HBO intotdeauna se prefera cortizonul, desi efectivitatatea HBO este cu mult mai mare decit cea a cortizonului, pretul acestui tratament find criteriul de baza pentru mai toate sistemele de asigurari medicale, cu exceptie cele private.

Spre deosebire de medicatia clasica oxigenul hiperbar are un efect VASOCONSTRICTOR. Acest efect permite degajarea rapida a edemului extra si intracelular cu refacerea rapida a functionalitatii tesuturilor. In conditii normale orice vasoconstrictor agraveaza hipoxia (lipsa de oxigen) de aceea este de evitat o astfel de conduita terapeutica. Cresterea presiunii inconjuratoare insa duce la o dizolvabilitate marita a oxigenului, astfel ca apar conditii de hiperoxie si putem, in sfirsit sa ne ajutam de vasoconstrictie si sa evitam vasodilatatoarele, care agraveaza in final edemul.

Desi cursa cu cortizonul o pierde oxigenul datorita pretului de cost ridicat, ironia sortii face ca mai toate complicatiile datorate terapiilor indelungate cu cortizon sa-si gaseasca solutia in HBO, unele dintre ele numai in HBO:

- pioderma gangrenosum, ca urmare a slabirii capacitatii imune a pieli in urma tratamentelor indelungate cu corticosteroide locale sau sistemice, o afectiune greu de tratat, iar in cazul polirezistentilor chiar imposibil, sub HBO cedeaza in ca. 2-3 saptamani de tratament.
- necroza aseptica de cap sau condil femural, diagnosticata precoce inaintea modificarilor de contur articular poate fi tratata numai cu ajutorul HBO, tratamentul necesar fiind de 15-40 de sedinte, in functie de stadiu si localizare si astfel se poate evita proteza. De aceea in cazul pacientiilor care fac corticosteroide de durata controlul RMN periodic se impune de la sine daca acestia prefera sa-si pastreze articulatiile originale.

Desigur ca lista este lunga, iar prin efectul antibiotic si antimicotic HBO reprezinta una din principalele terapii antibiotice in cazul polirezistentilor si a pacientilor cu imunitate scazuta. Dar si aici se prefera antibioticele, acestea fiind, la fel ca si cortizonul, mult mai ieftine decit HBO, asa ca HBO nu se foloseste in orice infectie, ci numai in cele in care antibioticele si antimicoticele nu functioneaza (arme biologice, polirezistenti, stari septice grave, evolutii fulminante, infectii osoase etc).

Astfel ca pentru mine ca medic de medicina hiperbara este greu de inteles politica sistemelor de sanatate de stat care prefera finantarea terapiilor cu corticosteroizi, care in final ajung ca coste sistemul cu mult mai mult decit ar costa inlocuirea acestuia cu HBO.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
08-10-2009, ora 00:49
anka_rga
Nu este medic/terapeut
anka_rga
Numele mamei mele este Petrescu Paula multumesc Mr Nick
0
08-10-2009, ora 00:54
anka_rga
Nu este medic/terapeut
anka_rga
HBOT daca stiam ca exista o alternativa la tratamentul cu cortizon mai putin periculoasa credeti-ma ca am fi incercat, tocmai de aceea a acceptat si experimentul cu Remicade.Actualmente situatia este foarte grava.Mama mea este in coma de 3 zile cu insuficienta cardiorespiratorie, insuficienta renala, insuficienta hepatica...deci numai o minune dumnezeiasca mai poate face ceva.Este internat a in Bucuresti la Institutul Marius Nasta, si toata lumea ridica din umeri.Asa ca in vederea posibililor consumatori de remicade.mare grija...Mare grija si MULTA SANATATE
0
08-10-2009, ora 22:25
anka_rga
Nu este medic/terapeut
anka_rga
spune_mi ce trebuie sa fac
Cum putem lua legatura
0
29-09-2011, ora 15:37
danut_danut
Nu este medic/terapeut
danut_danut
buna ziua,
in atentia domnului dr. Bogdan Cristian Ion credeti ca aceasta aceasta terapie ajuta in tratarea RCUH?
va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii