blefaro-conjunctivita alergica

15-08-2008
ldd
Nu este medic/terapeut
ldd
Am aceasta afectiune de foarte multi ani. Ochi rosii, iritati, cu usturimi la oboseala si mancarime si descuamare a pleoapelor, care este foarte deranjanta si inestetica. Incerc sa nu ma ating, sa nu ma frec la ochi pentru ca arata foarte inestetic. Se accentueaza la praf. Ma adaptez foarte greu la intuneric si lumina puternica. Aproape tot anul trebuie sa port ochelari de soare.
Nu folosesc produse cosmetice de pleoape.
Stau in fata monitorului cca 9 ore/zi.
Nu am nevoie de ochelari cu dioptrii dar folosesc ochelari cu lentile de protectie completa pentru computer (dioptrii 0).
Am folosit diverse unguente si picaturi. Se rezolva momentan, in perioada tratamentului, apoi revine.
Va rog sa imi spuneti ce pot folosi in mod curent pentru a evita descuamarea inestetica.
Multumesc.
2 comentarii
0
18-08-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Cateva sugestii:foloseste lacrimi artificiale pe baza de hialuronat de Na, unidoze( nu au conservant), ca de exemplu Lubristil unidoze sau Eyestil colir unidoze in AO(amandoi ochii), 1 picatura la nevoie( ochii rosii, usturime, senzatie de uscaciune); in perioadele de exacerbare a simptomatologiei, cu eczema palpebrala, poti folosi un antihistaminic colir, Nostamine, 1pic de 3 ori pe zi in AO, 14 zile, si un unguent cu cortizon, Maxitrol 1 aplicatie in sacul conjuntival inferior si la nivelul pleoapelor, dimineata si seara, 14 zile; produsele cosmetice pe care ti le recomand:gama Stelatopia de la Mustela, pentru bebelusi cu piele atopica, apa termala Avene ;numai bine
0
18-08-2008, ora 00:00
ldd
Nu este medic/terapeut
ldd
Multumesc mult, Elina.
Voi incerca produsele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.