bilirubina marita

02-04-2007
crysty
Nu este medic/terapeut
crysty
Mi se spune in ultima vreme la toate analizele ca imi este marita bilirubina si orice as face ea nu scade.Medicul zice ca mi-e incarcat ficatul si urmeaza iarasi dieta, ceai de macies, vitamine.Poate fi oare alta cauza bilirubinei marite?
22 comentarii
0
02-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna crysty! exista mai multe cauze ale bilirubinei marite! bilirubina este produsa de organism, prelucrata de ficat si apoi eliminata. Bilirubina determinata la analize este bilirubina indirecta (adica cea produsa de organism), directa (adica cea rezultata dupa prelucrarea de catre ficat) si totala (suma celor doua). In functie de care fractiune este crescuta (directa sau indirecta) se stabileste cauza bilirubinei crescute. care sunt valorile tale?
0
02-04-2007, ora 00:00
crysty
Nu este medic/terapeut
crysty
In Romania stiu ca altfel e determinata bilirubina, insa la noi, in Moldova, ea are alte valori.Ceea ce vad eu de fiecare data e aceasta 22, 4-3, 0-19, 4.Medicul spune ca ea trebuie sa fie 18.Credeti ca-mi puteti da un raspuns.Faza e ca in analize e scris simplu: bilirubina fara directa sau indirecta
0
02-04-2007, ora 00:00
crysty
Nu este medic/terapeut
crysty
Am citit undeva ca daca ai bilirubina marita nu ai voie sa faci sport.E adevarat?Eu am imunitatea scazuta si am nevoie, cred, si de sport.Ce sa fac?
0
02-04-2007, ora 00:00
crysty
Nu este medic/terapeut
crysty
Daca fac tratament pentru stafilococ cu propolius nu dauneaza ficatului sau mareste bilirubina?
0
02-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
alte analize de ficat si de sange mai aveti?
0
02-04-2007, ora 00:00
crysty
Nu este medic/terapeut
crysty
am facut pt hepatita de toate tipurile si a iesit negativ, deci nu o am, iar de sange generala mi-a iesit buna, dar am facut si la CMV unde mi-a iesit Igg intens pozitiv, densitatea optica de2, 813, densitatea optica critica0, 263
0
02-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
perfect! alte analize de ficat? tgo, tgp, fosfataza alcalina?
0
02-04-2007, ora 00:00
crysty
Nu este medic/terapeut
crysty
Altcevanu am in afara de un examen cu ultrasunet care e tot bun.alte analize nu am
0
02-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
am inteles! in general, atunci cand se depisteaza vreo analiza hepatica modificata, se recomanda un set complet de analize hepatice, care sa includa si tgo, tgp, fosfataza alcalina etc., pentru a vedea exact despre ce este vorba. IgG pentru CMV inseamna ca ati facut candva infectia, dar nu este cel care da acum probleme.
Stafilococul este o bacterie, iar pentru vindecare ar trebui tratament antibiotic, deoarece propolisul nu este bactericid prea puternic(adica nu omoara microbii), ci are mai mult efect bacteriostatic (adica "adoarme" microbii, ii pune in repaos).
Rezultatele analizelor de bilirubina sunt exprimate in micromol/litru, pe cand laboratoarele din Romania prefera mg/dl.
Daca analizele de ficat ies bine (cele despre care vb mai sus), daca analizele de sange ies bine (adica se exclude anemia hemolitica), daca in afara de aceasta analiza dvs va simtiti ok, atunci inseamna ca vb de sindromul Gilbert.
Sindromul Gilbert este o afectiune in care bilirubina totala fluctueaza intre 21-51 micromol/l. Este o afectiune datorata unei activitati scazute a unei enzime din ficat. Nu evolueaza, nu pune viata in pericol. Asa v-ati nascut! se poate face si un test: se administreaza fenobarbital, medicament ce creste activitatea enzimei, iar daca bilirubina scade, atunci este vorba despre sdr. Gilbert. Se estimeaza ca 1din 10 oameni au aceasta boala fara stie si traiesc bine-mersi. DAR, repet: este un diagnostic ce se pune DUPA ce faceti setul complet de analize de ficat si de sange, pentru a elimina orice alta cauza de aparitie a bilirubinei crescute.
Va doresc multa sanatate!
0
02-04-2007, ora 00:00
crysty
Nu este medic/terapeut
crysty
Multumesc tare mult! Voi urma sigur sfaturile Dvs.
0
13-03-2009, ora 13:01
CTS
Nu este medic/terapeut
CTS
Buna ziua,
Ma numesc Catalin si am 31 ani. La o repetare a analizelor mi-a iesit pentru a doua oara analiza bilirubinei foarte prost. Am citit despre aceasta bilirubina si am vazut ca este in stransa legatura cu pancreasul. Rezultatele analizelor arata asa:
Bilirubina totala: 3.0 fata de valoarea ei normala care trebuie sa fie mai mica decat 1.20 mg/ dl
Bilirubina directa 0.8 fata de valoarea ei normala care trebuie sa fie mai mica decat 0.30 mg/ dl
Bilirubina indirecta 2.20 fata de valoarea ei normala care trebuie sa fie mai mica decat 1.0 mg/ dl
Vreau sa adaug ca am facut radiografie la pancreas si ficat si nu mi s-a semnalat nimic, deasemenea transaminazele au iesit foarte bine, in limite normale. Mi-am facut absolut toate analizele si au iesit foarte bine, cu exceptia unora din hemoleucograma si anume:
EO: 0.03 fata de limita normala inferioara de 0.08
NE %: 68.6 fata de limita normala superioara de 68.00 %
EO %: 0.5 fata de limita normala superioara de 4 %
LY % : 24.3 fata de limita normala inferioara de 26%
Vreau sa adaug ca in copilarie am facut hepatita virala de tip A care s-a vindecat, am facut din cauza unei alimentatii care mi-a cazut greu la ficat respectiv consumul de chiftele.
As vrea sa stiu daca aceste analize sunt relevante pentru stabilirea unui diagnostic daca nu, ce analize ar mai trebui sa fac sau ce este in neregula.
As mai vrea sa va mai scriu un istoric medical pentru ca ma gandesc ca poate fi un pas in stabilirea unui diagnostic si anume :
In decembrie 2008 am fost internat cu hemoragie digestiva. Nu a fost caz de operatie, am stat 2 saptamani pe perfuzii pana s-a oprit hemoragia. Vreau sa mentionez ca si pe perioada sederii in spital bilirubina iesea prost, dar medicii au pus-o pe seama bolii. As vrea sa va mai adaug ca hemoragia digestiva am facut-o surprinzator, eu nefiind bautor de alcool si nici fumator. Medicii sustin ca am facut aceasta hemoragie din cauza medicamentelor ( algocalmin si antinflamatoare) si a unui bagaj genetic ( mama si bunica mea au suferit de aceasta boala). In urma unui regimmedicamentos si a unuia strict alimentar ( nimic parjit sau condimentata, fara carne de porc, totul fiert, nimic fierbinte sau rece, totul de regim ) am slabit la o luna dupa externare 10 kg, si din ianuarie 2008 nu m-am mai ingrasat la loc. Recunosc ca si in prezent tin acest regim strict deoarece m-am speriat foarte tare, totul venind din senin. Mentionez ca si in prezent ma deranjez imediat la stomac daca mananc de exemplu branza de vaci cu smantana sau o ciorba cu smantana simt nevoie sa merg imediat la toaleta. Vreau sa mai adaug ca cateodata simt acru in gura. Am facut deasemenea si analiza de urina si a iesit bine.
La o luna dupa externare am repetat endoscopia si toti doctorii mi-au spus ca nici macar urme de rana pe stomac nu mai exista deci din pdv medical la stomac nu mai am nimic. Analizele prezentate mai sus au fost facute acum 5 zile.
As dori foarte mult sfatul unuia dintre specialisti pentru ca ma ingrijoreaza aceste valori si efectiv nu stiu de unde sa le apuc, as dori sa stiu daca este cazul sa fac investigatii suplimentare si care anume ar fi acelea, daca aceasta analiza are vreo legatura cu ficatul, pancreasul sau bila ( mentionez ca mama mea are probleme cu bila si pancreasul), poate este un bagaj genetic, poate ar trebui sa mai repet analizele sau sa mananc normal ( bineinteles fara condimente sau prajeli), poate aceasta analiza a iesit prost de la o alimentatie foarte riguroasa. Am citit si despre sindromul Gilbert dar ma gandesc de ce acest sindrom s-ar declansa tocmai acum, pentru ca inainte analizeele imi ieseau ok, inclusiv bilirubina.
Imi cer scuze pentru explozia de informatii, sper sa fie de ajutor, astept cu interes raspunsul dvs,
Cu stima,
0
22-03-2009, ora 14:54
adam.adrian
Nu este medic/terapeut
adam.adrian
exact asa am si eu bilirubina, de 15-20 de ani.atunci am avut hepatita acuta Acu 3 recaderi repetate.fac constant infectii la fiere, dar nu am pietre pe canalul coledoc sau la fiere.nu am obstructie pe canal.directa mi-a intotdeauna buna sau la limita, indirecta in jur de 2, 0-2, 6 si totala intre 2, 5 si 3.intotdeauna.in rest absolut toate analizele de ficat si nu numai imi sunt bune.am inteles ca canalul coledoc poate avea peretii ingrosati si de-aia nu mai functioneaza bine si mi se tot infecteaza periodic.de cate ori am fost internat, la cluj sau alte spitale, mi s-a zis ca nu e numic de operat acolo.d-na dr.Craciun, va rog un sfat
0
13-04-2009, ora 09:55
Bodobog
Nu este medic/terapeut
Bodobog
Sunt persoane cu bilrubina mare dar nu EXAGERAT (peste 2) din nastere (ereditar)
0
13-04-2009, ora 10:08
adam.adrian
Nu este medic/terapeut
adam.adrian
acum mi-am facut absolut toate testele.am avut bilirubina 0, 75.dupa infometare de 48 de ore, am avut bilirubina 9, in totala, indirecta-8, 6.deci, este clar ca ama sindromul Gilbert.asta e...
0
18-05-2009, ora 21:41
papaya4
Nu este medic/terapeut
papaya4
As dori sa ma lamuriti si pe mine ce insemna la sumarul de urina, bilirubina valoare +. Aceasta informatie nu contine nici-o valoare numerica, ca atare nu stiu daca stau bine sau nu cu bilirubina. Multumesc anticipat.
0
17-03-2010, ora 22:58
mariusiubu
Nu este medic/terapeut
mariusiubu
Am o problema cu tata-l meu; prima data s-a gasit glicemia mare~ 360 si colesterolul marit, anevrism abdominal marit aprox 6, 5 in diametru si pe o lungime de 7, 5cm. "a facut ecografie si tomografie", dar a fost pus sa faca insulina si regim alimentar pentru scaderea glicemiei, Mantionez" Pangreas intact si perfect, ficat putin marit, pietre la blia si colecist infundat". la setul al doilea de analize facut dupa 2 luni, colesterolul a scazut si este in limitele normale, glicemia 98-109 dar bilirubina a crescut fata de primul set de analize, vsh 52, Gama GT (566) dar nu sunt sigur, bilirubina 1, 78: simtome " mancarime de piele, seara transpiratie abundenta, din cand cand hipotermie, picioare reci, si a scazut in greutate ~ 20kg" ce-mi recomandati sau ce imi propueti sa fac sau unde sa ma duc cu el la o consultatie de specialitate... va multumesc
0
09-05-2010, ora 22:40
Puscuta Daniela
Nu este medic/terapeut
Puscuta Daniela
Buna seara! si eu am niste probleme cu bilirubina...si am niste intrebari. m-am nascut cu icter patologic din cauza incompabilitatii rh-ului a parinitilor( mama rh negativ, tata rh pozitiv) fiind prima sarcina la 35 de ani. in toamna imi era foarte rau, eram galbena, icter(icterul il am de cand ma stiu dar in perioada respectiva era mult mai proeminent) greata cand ma trezeam...am fost la doctorul de familie, mi-a zis ca am hepatita virala A si mi-a dat trimitere in spital, trebuia sa fiu internata dar am refuzat si am facut analizele la un laborator din oras, nu aveam hepatita dar bilirubina(cea totala 5-6 cam asa)( era mai mare decat o aveam deobicei) si hemoglobina cam 9, (la o a2a analiza aprox 10, iar la ultima 11) am fost la interne mi-a facut un echograf, ficatul in parametrii normali dar am litiaza biliara(atunci am aflat) si mi-a dat sa fac un test coombs ptr anemia hemolitica( bunica mea[de pe tata] are anemie megaloblastica, iar tatal ei a murit de leucemie pe la vreo 50 si ceva de ani) am facut testul coombs si a iesit negativ. dupa o perioada m-am dus din nou sa imi fac analizele la bilirubina si hemoglobina, am tinut un regim alimentar, am mancat fiert sau la gratar, ficat de vita/pui, legume, fructe, lapte. si dupa o saptamana de regim alimentar aveam hemoglobina 11 dar bilirubina avea aceasi valoare. cea ce mi s-a parut imposibil ptr ca nici icterul nu mai era atat de proeminent. acum am un icter usor...ca asa sunt de cand m-am nascut... as vrea sa stiu daca se poate ce s-a intamplat atunci mai exact si daca a fost din cauza verii, deoarece pierdeam noptile la pc, nu prea mancam, beam doar apa plata cu lamaie(aprox 2l pe zi) si luam capsula de slabit deoarece am si ceva probleme cu greutatea...si in vara nu am consumat carne deloc, de nici un fel... si totusi cum pot trata bilirubina, cum pot sa fac sa mai scada si ce pastile sau tratament as putea sa urmez? sau la ce doctor as putea sa merg din tara? Multumesc anticipat!
0
11-05-2010, ora 08:18
adam.adrian
Nu este medic/terapeut
adam.adrian
Puscuta daniela.ceau.nu te mai obosi prea tare sa mai scri pe aici, asa cum nu o sa se oboseasca prea tare nimeni sa iti raspunda...medicii buni, asa cum mi-am dat seama si eu, si chiar si cei rai, nu au timp sa citeasca pe forumuri, dar mai ales sa raspunda, ei trebuie sa salveze vieti, sa munceasca si sa se odihneasca.numai noi, cei disperati, scriem pe aici si asteptam ajutor din CER!!!...asculta-ma!!!uita-te daca ai bilirubina INDIRECTA mare, si pe cea directa normala sau aproape de normal.ar fi foarte mare posibilitatea sa ai sindromul Gilbert, ca si mine.atunci cand organismul se simte stresat(cura de slabire, mai ales), reactioneaza prin cresterea bilirubinei.CHIAR cea mai sigura depistare a Sindromului Gilbert, boala cu care te nasti, si este des intalnita, dar majoritatea habar nu au de ea, este INFOMETAREA!!!citeste cu 4 posturi mai sus.ce ai facut tu a fost un stres pentru organism, si el a reactionat!!!ATENTIE!!!bilirubina indirecta si totala sunt mari, cea directa normala sau aproape de normal...poti face singura testul:incearca sa ai 1 saptamana o viata echilibrata.fa-ti analizele.ar trebui sa iasa normal sau aproape de normal.mie normal nu imi iasa bilirubina aproape niciodata!!!stai apoi minim 30 ore nemancata si nebauta(doar putin de tot apa, sau aproape deloc!)eu am stat 48 de ore, ca sa fie testul concludent!!!e bine ca in timpul asta sa nu faci efort sau altele, ca o sa fi slabita...dupa 48 ore repeta analizele.ev.numai bilirubina...o sa fi uimita in caz ca este Sindromul Gilbert!!!!cum am fost si eu...bafta sa fie ASTA, si sa nu fie ceva mai grav.
0
22-07-2012, ora 17:43
BobbyHIR
Nu este medic/terapeut
BobbyHIR
Buna ziua. Am si eu o problema grava cu Bilirubina marita. Am facut culturism si am luat ceva Steroizi "Methandianone" si un medicament Jodid. Nu am luat protectoare de ficat si nici nu am tinut regim si alcool ocazional.
Dupa o luna si o saptamana au aparut problemele mele. M-am ingalbenit la albul de la ochi si am mers la spital sa imi fac analizele. Au zis ca sunt suspect de hepatita si am stat 2 saptamani pe tratament de hepatita si daca analizele au iesit negativ la Hepatita A, B, C (dupa 4 zile s-a stiut). Cand am intrat in spital Bilirubina totala a fost 9, dupa aceea 15 si a ajuns la 26mg/dl (raportul intre D-BIL si T-BIL). Va rog frumos sa imi dati ceva sfaturi cum sa fac, ce sa fac sa imi scada. Unii doctori au zis ca pot ajunge si la dializa???
Va rog frumos sa ma ajutati daca ati mai auzit de astfel de cazuri si cum s-au tratat,
0
14-08-2013, ora 20:52
OlegCojocari
Nu este medic/terapeut
OlegCojocari
Întrebare pentru Dr. Crăciun Anca - de mai multe ori am fost pe la medici pentru a mi se stabili o diagnoza corecta, dar pina la urma nu am primit nici un răspuns corect, mi s-a spus doar că ar putea să fie Sindromul Gilbert. Am făcut analizele la singe de mai multe ori si de fiecare dată bilirubina generală era marita 26, 4 sau 31, 2, iar acum recent am facut iaraşi analizele si bilirubina generala este 24, 0, directa - 2, 4, iar cea indirecta 21, 6, pe cind norma la bilirubina generala imi este indicata 19, 2. In rezultatele la singe sunt toate in noram ALT - 0, 29, AST - 27, 5. permanent sunt marite doar bilirubina şi L-amilaza pina la 102, 9. Repet analizele de cite 3 ori pe an si de fiecare data am aceleaşi rezultate. Ma poate ajuta cineva cu careva informatie.
0
02-07-2018, ora 13:21
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Buna ziua.
Mi am făcut un set de analize din care mi a ieșit bilirubina directa mărita 0.36, restul analizelor mi a ieșit ok. Care Ar fii cauza ?
0
24-11-2018, ora 14:23
Briana.c
Nu este medic/terapeut
Briana.c
Buna ziua, am o prietena ce este gravida, cred ca are 5 saptamani, a ajuns la spital caci i s-a facut rau si s-a descoperit ca avea bilirubina crescuta la 7, apoi urmatoarea zi a ajuns la 13, deasemenea are Rh negativ. Ce inseamna acestea? Au cumva legatura intre ele aceste informatii?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Investigații paraclinice în bolile hepatice și biliare
  • Bilirubina crescută
  •