beta-caroten + Vitamina E

30-03-2016
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Buna ziua, am de gand sa cumpar supliment de beta-caroten + Vitamina E, de la farmacie, insa din articolele pe care le-am citit eu pe net, pare sa nu fie tocmai o idee buna, desi pana la urma parerile sunt impartite.
Ideea este urmatoarea. Eu vreau sa iau beta-caroten pentru asa-zisul aspect de bronz, pentru ca am culoarea tenului foarte alba si nu prea imi place. Dar citind despre beneficii, am gasit si critici la adresa beta-carotenului, in special cresterea riscului de cancer pulmonar la fumatori sau chiar si fosti fumatori. Eu inca fumez, si chiar daca ar fi sa ma las de fumat din moment ce iau beta-caroten, nu stiu cat de indicat ar fi sa iau suplimentul.
In cele din urma, am decis sa apelez aici, sperand sa mi se dea o explicatie clara si ce ar trebui sa fac pana la urma.
2 comentarii
0
31-03-2016, ora 09:40
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Beta- carotenul (precursor al vitaminei A) si vitamina E fac parte din grupul vitaminelor care sunt depozitate in organism in cazul in care sunt consumate in exces. Acestea trebuie administrate exclusiv in cazul deficientelor nutritionale diagnosticate si nu ca simple suplimente alimentare.

Dupa cum am precizat anterior, acestea pot fi depozitate in organism si pot induce toxicitate in unele cazuri.

Carotenodermia sau hipercarotenemia reprezinta o afectiune in care carotenii sunt prezenti in cantitate crescuta in sange, ca urmare a aportului excesiv din alimente sau a utilizarii suplimentelor. Acumularea carotenilor in tesuturi poate induce pigmentarea galben-portocalie a pielii (in special a palmelor si a talpilor).

Daca doriti sa utilizati aceste suplimente din consideratii pur estetice, aveti grija. Ingalbenirea pielii ca urmare a consumului de caroteni nu este echivalenta aspectului de bronz.

Hidratati-va corespunzator si alimentati-va echilibrat. Cand vremea va fi favorabila veti putea dobandi un bronz intr-un mod sanatos, utilizand crema de protectie solara si prin expunerea la soare la ore rezonabile.

Multa santate!
0
04-04-2016, ora 03:56
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Am inteles, va multumesc pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Vitamina E

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamina E ar putea stimula răspunsurile la imunoterapie
  •