bebelus de 3 luni refuza sa manance (scaune cu mucus)

26-11-2009
Geani80
Nu este medic/terapeut
Geani80
fetita mea de 3 luni nu a fost niciodata o mancacioasa. intotdeauna am stat de capul ei sa pape macar jumatate din cat era recomandat... cat a fost mai mica, nu prea avea putere sa protesteze cred.. sau nu stia cum.. de ceva vreme insa tipa numai cat vede biberonul, scoate tetina afara din gurita cu limba, se stramba, da capul intr-o parte... ce mai.. un adevarat circ. intr-o zi nu a mancat nimic toata ziua. nu am putut sa o conving nicicum...
am mers la pediatru care a zis ca e ok ca si dezvoltare (greutate si lungime) deci sa o lasam in pace...
daca o las in pace, ar muri de foame. ea nu cere de mancare niciodata. ii dau eu dupa program, dupa cum cred..
i-am facut o hemoleucograma si niste valori au iesit peste sau sub: RBC: 3.84 (4.1 - 5.3); NE%: 12.2 (20 - 46); EO%: 1.6 (2 -6); LY%: 80.9 (42 - 72).
urocultura inca nu e gata..

ce ma ingrijoreaza si mai tare e faptul ca pana acum cateva zile avea scaun la 2 zile, normal ca si culoare si consistenta. mai nou, face de 2-3 ori pe zi, ceea ce nu ar fi o problema, insa scaunul e moale si are mucozitati :(

va rog, un sfat... vom merge din nou la dr.. dar sincer.. nu prea am incredere.. nu ma asculta, desi eu as vrea sa mai dau detalii despre comportamentul fetitei, care poate ar ajuta in stabilirea unui diagnostic corect.

multumesc!
7 comentarii
0
26-11-2009, ora 11:40
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
pai daca nu ai incredere in doctor schimba-l.
bb poate are o usoara enterocolita daca refuza mancare si scunele ai mucozitati. alte semne ca ar durea burtica sau ceva are?

alt motiv de scaun diareic mucozitati si lipsa de pofta e aparitia dintisorilor. nu da semna ca l-ar durea cumva gingia undeva? ceaiul il refuza? suzeta o suge/roade?

daca nici una din doua poate e doar o faza. cu lapticul stiu multi copii care au avut faze in care il refuzau. incearca alt sortiment eventoal. oricum nu te speria, trec prin o multitudine de stari bebelusii astia, trebuie sa ai nervi tari pana ajung la varsta in acre sa iti poata spune care e necazul.
oricum nu il indopa, daca doc zice ca e bine dezvoltat nu iti va muri de foame.
0
26-11-2009, ora 13:39
Geani80
Nu este medic/terapeut
Geani80
nonni, multumesc de raspuns... am schimbat doctorii.. suntem deja la nr 3. iar ultima e f renumita ca da diagnostice corecte si mi-am pus toate sperantele in ea... doar ca nu m-a lasat sa spun mai nimic. imi fac lista pt data viitoare si o rog frumos sa ma asculte. alfel plec asa cum am venit. la fel de ingrijorata.

fetita nu da semne ca o doare burtica. este vesela si energica asa cum o stiu. insa, ii curg balutele rau de tot si isi roade pumnisorii si suzeta... sa fie de la dintisori...? nu e prea devreme?
0
26-11-2009, ora 13:46
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
daaa, dintii sunt atunci. si la fiu-miu de la 3 luni or inceput sa il manance gingiile. de acolo si balele.
vestea buna este ca daca incep asa devreme, ii cresc mai incet si nu va avea dureri asa mari. vestea proasta e ca o sa iti mai faca faze cu nemancatul. eu alaptam inca atunci, dar si asa imi facea figuri. la sticluta cu ceai nici nu mai zic. in mod interesant imi accepta suzeta.

fiu-miu a mai facut si febra in paralel cu diareea de dinti..deci fara panica daca apre putin de febra.

cand mai are chef de rontzait mai da-i degetelul tau si probabil la un moment dat vei simtii parti ale gingiei mai tari..apoi chiar cum zgarie un coltisor cand deja a erupt.

aa, mi-am mai adus aminte ceva. sutn geluri de gingii (naturiste dar si nromale). incearca sa il ungi putin, apoi peste 10 minute sa incerci cu mancarea.
0
26-11-2009, ora 14:02
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
uite unul naturis care l-am folosit de la TIS:
http://www.shopmania.ro/magazin~online-produse-naturiste-diverse~produs-baby-4-you-gel-gingival-pentru-copii-20-ml-tis~p-6714294.html

si la forta majora un Calgel..e mai eficient.
0
26-11-2009, ora 14:08
Geani80
Nu este medic/terapeut
Geani80
multumesc mult!

tocmai a batut un record personal... a papat 175 ml.. asta nu s-a mai intamplat niciodata. maxim 150 ml papa...

am impresia ca trece ca prin sita... daca si acum face kk imediat, e clar ca are o problema. cum papa, cum face kk..
0
26-11-2009, ora 14:50
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
nu vei gasi o explicatie stiintifica, intra pe http://forum.desprecopii.com/ si vei vedea experienta celorlalte mamici.diareea este asociata cu eruptia dintilor..nu stiu de ce, dar asa e.

oricum numa bine, sanatate fetitei.
0
02-12-2009, ora 08:55
Geani80
Nu este medic/terapeut
Geani80
m-am simtit datoare sa revin si sa spun care este rezultatul analizelor pe care i le-am facut fetitei. asadar, am fost la un alt pediatru, una mai in varsta, care ne-a trimis la analize: hemoleucograma si urocultura, precum si o echografie abdominala.
ieri am primit rezultatele. echografia este normala, totul e in ordine in burtica ei, nu are reflux gastric, insa analizele de sange si urina au scos la iveala o infectie urinara cu e-coli. ni s-a dat tratament cu antibiotic (7 zile) dupa care revenim la dr.
aceasta infectie este si cauza scaunelor moi... de care am scapat din fericire.

multa sanatate tuturor, iar mamelor care se confrunta cu problema lipsei de mancare le sugerez sa faca investigatii bebelusilor, ca nu se stie...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de o lună
  • Evaluarea sugarului de două luni
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  •