bebelus 7 luni cu diagnostic de pneumonie interstitiala,

28-11-2008
dbasca
Nu este medic/terapeut
dbasca
In curand voi fi mamica adoptiva a unei fetitei de 7luni, pe care am cunoscut-o in urma cu o saptamana.De la prima vizita am fost solicitata de catre asistenta sociala sa duc fetita impreuna cu asistenta maternala la un consult de specialitate pentru ca prezinta-conform consultului medicului de familie-afectiuni ale plamanilor.Am fost solicitata sa fac asta doar in calitate de insotitor al asistentei maternale, pentru ca nu am voie sa decid nimic in legatura cu analize sau eventuale evaluari ale starii de sanatate ale bebelusului pana la data incredintarii in instanta.Desi, medicul de familie ii recomandase de ceva vreme sa cheme ambulanta sa duca copilasul la spital, asistenta maternala a refuzat, pe motiv ca in week-end nu se uita nimeni la ea. Asa a procedat si fata de asistenta sociala care i-a recomandat sa urmeze sfatul medicului de familie. Am dus-o la spital in cursul saptamanii si am fost uluita sa aud ca ea si moare daca trebuie sa se interneze.
Mentionez ca bebelusului la varsta de 4 luni i s-a pus diagnosticul urmator :pneumonie interstitiala, infectii urinare repetate, transaminaze crescute, rahitism.In plus are rosu in gat si nu poate manca. Asistenta maternala o indoapa cu antibiotice si nurofen. Am inteles ca i s-a administrat chiar antibiotic pentru adulti.In urma cu 4 zile cand am dus-o la spitalul de pediatrie, asistenta maternala incerca sa minta medicul despre starea copilului, ca nu a fost internat, ca nu are temperatura.totul pentru a evita spitalizarea si evaluarea starii de sanatate si a complicatiilor afectiunilor mentionate. Las la o parte manevrele si minciunile de evitare ale acestei consultatii
Aceasta femeie este inconstienta de riscurile la care expune bebelusul, refuzand un diagnostic timpuriu si tratarea corespunzatoare. Spera sa scape de bebelus si raspundere in urmatoarele 3 saptamani, timp in care il "doftoriceste"ea cum considera.
As vrea sa stiu ce complicatii pot aparea in acest interval de 3-4 saptamani pana ne va fi incredintat copilul, atat timp cat aceasta asistenta maternala evita evaluarea starii de sanatate si evolutia diagnosticelor de la 4 luni, adica refuza sansa unui tratament corespunzator sub observatie medicala?
10 comentarii
0
29-11-2008, ora 09:25
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ceea ce scrii tu aici e foarte grav, trebuie sesizat medicul de familie si directia pentru protectia copilului din zona.Daca acest copil are atat de multe probleme trebuie spitalizat si tratat cum trebuie de catre cei abilitati sa o faca, nu dupa ureche.Bebelusul e foarte mic si putere lui de aparare este limitata.Mergi marti singura la medicul de familie si povesteste-i cum stau lucrurile si vezi ce spune el.Dumnezeu sa-ti ajute!
0
29-11-2008, ora 17:07
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Doamne cate se pot intampla in ziua de azi!!
Trebuie sesizata protectia copilului cat mai urgent, pt ca acel bebelus nu este cobaiul nemernicei aleia!!!
Bebelusul are nevoie urgenta de ingriji medicale!!
Ne puteti oferi numele acelei asistente si datele de contact??
0
29-11-2008, ora 20:08
dbasca
Nu este medic/terapeut
dbasca
Din pacate, in prima faza, asistenta sociala care raspunde de adoptia familiei noastre, s-a lasat pacalita de minciunile asistentei maternale.Eu am fost trasa de urechi, ca am vrut sa duc copilul la Matei Bals, in Bucuresti. Au niste reguli tampite in sistem, nu ai voie sa faci analize copilului pana la incredintarea pentru 90zile. Si cum asistenta maternala(Valentina Turbatu, Maneciu Pamanteni) pretindea ca bebelusul nu face temperatura, ca e bine, mananca, e doar putin racita pentru ca a scos-o la aer rece, pe cine e mai usor sa crezi? Eu am fost suspectata ca vreau sa plimb copilul la spital pentru analize complete.Poate altii ar fi facut-o, insa in momentul acela nu m-am gandit decat la un control al plamanilor cum mi se spusese. Nu cunosteam pediatrii in Ploiesti, ci doar sotia unui coleg de facultate, medic la Matei Bals.
Ce planuri aveam timp sa fac? Copilul aparuse in viata noastra in mod neasteptat.Primisem atestatul de parinti adoptivi in iulie si ni se spusese ca avem de asteptat cel putin un an. Dupa 4 luni, saptamana trecuta am fost sunata ca s-a gasit o fetita pentru noi si daca ne place, pana la Craciun o vom avea acasa.
Telefonul l-am primit marti18 nov, vizita a avut loc vineri, 21 nov.Vineri mi s-a spus sa fiu soferul doamnei, hm..nici macar nu am permis inca, iar sotul meu nu lucreaza in tara. Am platit sofer evident...dar nu asta e important, chiar n-are nici o importanta, decat in contextul in care o femeie smechera ne-a jucat pe toti cum a vrut si ce ma revolta ingrozitor e ca singura care are de suferit este fetita mea.
Tot week-endul, am intrebat prietenele cu bebelusi sau copii mici ce pediatru sa consult? Asistenta maternala tot week-endul n-a stiut cum sa impiedice drumul la Bucuresti. Ea stie ce le-a spus celor de la Protectia Copilului, pentru ca in ziua cand trebuia sa mergem la Bucuresti, sa vedeti ce se intampla:
Ajung la Maneciu-(50km distanta de Ploiesti)la ore 7, 30.
Asistenta imbracata de casa, copilul abia trezit-a spus ea.
" Nu putem pleca la Bucuresti, ca trebuie sa asteptam pana la 8, 30 sa mi se semneze ordin de deplasare, ca asa se procedeaza...daca se intampla accident pe drum.."
(parca in Maneciu nu se putea intampla!!!!)
Incep sa ma prind de intentia femeii.
La ora 8 sunt sunata de asistenta sociala care ma ia la trei pazeste, cum imi permit sa duc copilul la Bucuresti, de ce nu intreb inainte sa iau hotarari?
Raman blocata si ma balbai, o intrebasem chiar daca Protectia Copilului colaboreaza cu medici, ca sa nu creez neplaceri nimanui. Mi-a spus ca nu si ca pot cauta ce medic vreau.
Asa ca nu mi s-a parut nimic anormal sa o duc la clinica in Bucuresti.Care era diferenta?
Mi s-a urlat in telefon ca eu s-o duc unde vreau cand imi va fi incredintata.Buuun.
Vorbesc cu soferul sa ne oprim la spital in Ploiesti.
Pe drum, rog o alta doctorita sa intervina la medicul la care pretindea asistenta maternala ca a fost trimisa.
Cum credeti ca a reactionat asistenta?Rosie de furie!!!
Mai avea o speranta, ca la spital va intra singura cu fetita si va spune ce vrea ea medicului...adica un fel de plimbare pentru parafa si reteta.
Ghinionul ei. Cabinetul arata ca o hala, cu mai multe paturi si au loc mai multe consultatii simultan.
Doctorita intreaba daca a mai fost internat copilul.Asistenta raspunde "nu". Am sarit, pentru ca mi-a spus de la prima vizita ca la 4 luni copilul a fost internat pentru infectie urinara(atat imi spusese mie).
I se cere biletul de externare, atunci am vazut diagnosticele.
Dna Doctor intreaba daca, copilului i s-a facut radiografie.
Asistenta spune ca nu si nu are voie sa-i faca.I se explica de este necesar sa se faca radiografie la un diagnostic de pneumonie.
O intreaba daca fetita face temperatura.Ea pretinde ca nu, dar dimineata a uitat sa o ia-in cazul ca se descoperea ca are. (Acasa, mi-am amintit ca se lauda ca ii da fetitei nurofen)
Se face radiografia.Ies niste pete la plamani...
Se prescrie Zinat pentru o saptamana si asistenta este rechemata la control, miercuri 3dec.I s-a explicat ca trebuie sa i se faca analize copilului, ca trebuie sa-i faca echografie, intrucat aretransaminaze mari si asta presupune afectiuni gastrointestinale si afectiuni ale rinichilor in urma prea multelor infectii urinare.
Fetita are 6kg acum(n-ar fi grav pentru ca s-a nascut la 2, 5kg) dar nu mananca pentru ca are rosu-n gat.
Aaaa, ca asistenta maternala ne minte ca manaaaaaca bebe supa cu pui...si ce se mai lauda ea ca-i prepara, insa eu de doua ori am vazut copilul si de 2 ori a refuzat hrana.Si pentru asta a gasit motive.
Sunt satula de minciuni! Sunt disperata ca nu pot sa stiu ce face fetita, daca sun, orice mi-ar spune este o minciuna, totul s-a dovedit a fi minciuna. Daca vreau sa ma duc, trebuie sa anunt...adica sa-i las timp si spatiu sa pregateasca minciuna.Regula impusa de Protectia Copilului.
Am reclamat la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale...
Si mi-am spus parerea si cu privire la sistemul asistentelor maternale. Ineficient. femeile astea n-au decat un scop banii! Iar la protectia copilului doar se pretinde ca se urmareste interesul superior al copilului.
Isi urmaresc propriile interese si-atat. Copiii astia abandonati, dupa ce ca pornesc in viata cu un handicap, sunt victime ale unui sistem mincinos, plin de reguli impotriva interesului lor superior.
Daca se supara cineva...eu asta am constatat!
0
30-11-2008, ora 08:29
dbasca
Nu este medic/terapeut
dbasca
Uitasem sa spun, ca, firesc, am anuntat Protectia Copilului imediat. Dnle au spus ca vor avea o discutie serioasa cu asistenta maternala. Doar ca nu mai cred nimic. Mi s-a spus si la Protectia Copilului ca fetita este doar putin racita; aflu mai tarziu ca se stia ca fetita are probleme, nu, netratabile, dar are.
Mint cu nerusinare, toti. Unii mint pentru ca asteapta prime, altii pentru ca iau salariul de pe urma unui copil.
Copilul si familia adoptiva sunt prinsi intre interese meschine si minciuni.
Asteptam un sfat medical sau o incurajare in legatura cu ce s-ar putea intampla cu fetita pana la incredintarea de catre Instanta.
Oricum, fetelor, va multumesc ca sunteti alaturi de mine!
0
05-12-2008, ora 07:57
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pana una alta, din punct de vedere pragmatic, verificati pe cat posibil ca copilasul sa primeasca o cura de
- Klacid siropel antibiotic, care actioneaza si pe pneumonia interstitiala (care poate fi totusi doar virala) si pe faringita, min. 7 zile
- Erdomed sirop pentru tuse
- un lapte praf de lactozat Humanapt.ca poate avea intoleranta digestiva din cauza antibioticelor
- Ecoflorina solutie pt.apreveni candidozele secundare curelor de antibiotice
- Vigantol doze mari - min. 4 pic pe zi pt. a incepe rezolvarea rahitismului
- Ferrum Haussman solutie orala - min. 5-10 pic.pe zi pentru profilaxia anemiei.
Dupa ce finalizati formele si e sanatoasa, vaccinati-o impotriva hemophilus influenzae si pneumococ, germeni implicati in infectiile respiratorii.
Fiti sigura ca un copilas care a luat bine in greutate, in ciuda racelilor, va recupera foarte bine fiind ingrijita si iubita. Copiii au o capacitate de regenerare fantastica. Mult succes si sanatate!
0
06-12-2008, ora 10:44
dbasca
Nu este medic/terapeut
dbasca
Va multumesc din suflet, Dna Doctor ! Voi urma sfaturile dumneavoastra care vin ca o mare incurajare. Sa va dea Domnul Dumnezeu multa sanatate, bucurii si impliniri! Cu mult respect si recunostiinta, Dana Necula, Ploiesti.
0
27-12-2008, ora 10:42
dbasca
Nu este medic/terapeut
dbasca
Craciun fericit si An Nou cu bucurii, impliniri si sanatate.
Revin cu probleme noi aparute. In celedin urma am fost trimisi cu fetita la Bucuresti, la Sp.Grigore Alexandrescu pentru a depista cauza repetatelor infectii urinare cu Proteus si E-coli. S-a depistat o duplicatie a ureterei pe rinichiul drept.Asa am aflat ca bebe are Rh negativ. In plus, are numar crescut de leucocite, am inteles ca asta se datoreaza infectiilor. Ceea ce ma ingrijoreaza este greutatea mica. Azi implineste 8 luni si are doar 6 kg, cat avea si in urma cu o luna. Nu mananca decat un biberon mic de lapte pe zi iar alta hrana o refuza. Inca nu stim istoricul medical al copilului si mi-e teama de ceea ce am mai putea afla pe parcurs.Urmeaza 30 de zile de tratament cu 3 antibiotice diferite 1/10zile. Ma sperie cura aceasta indelungata de antibiotice si lipsa ei de pofta de mancare, greutatea mica si in regres.
Ce pot face? La ce ma pot astepta?
Va multumesc!
0
30-12-2008, ora 06:16
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Faptul ca are Rh negativ nu e ceva patologic, 10% dintre femei au acest Rh negativ. Cat priveste duplicatia ureterala, ea se poate opera numai daca e cazul, dar asta dupa sterilizarea infectiilor urinare. Intr-adevar, in cazul infectiilor urinare repetate la copli se face profilaxie continua cu antibiotic in doze mici. Puteti sa-i dati un lapte cu probiotice, cum ar fi Vitalact Lactoferrin sau sa-i administrati Ecoflorina solutie pentru a mentine in bune conditii flora digestiva.
La aceasta varsta trebuie neaparat alimentatie diversificata, incepeti treptat, cu cantitati mici, cu lingurita, fara sa introduceti mai mult de 1 aliment nou pe sapatamana. In ordine, initial supa de zarzavat, apoi fruct pasat cu fainos (preferabil fainos fara gluten, special pentru bebelusi), branza calcica, carnea de pui mixata, ficatul mixat, galbenusul de ou fiert.
Pentru cresterea apetitului, pe langa Fe haussmann, se pot administra siropuri de tip Sana-Sol, sucuri de fructe usor acidulate proaspat stoarse. Trebuie alimentata frecvent, fara a forta, pentru ca deficitul ponderal incepe sa fie ingrijorator. Tineti legatura si cu un medic pediatru local, care poate urmari dezvoltarea ponderala.
0
04-08-2010, ora 14:15
marydady
Nu este medic/terapeut
marydady
buna ziua am si eu o fetita de 11 luni si am fopst la medic cu ea fara febra si imtome ca ar fi bolnva si mi'au pus diacnosticul de pneumonie intrstitiala.am fost internata in spital 6 zile si i'am facut tratament injectabil ampicilina gentamicina si ceva hvf ceva pentru respiratie.dar am fost externati si tot are un harait in pipt nu am facut radiografie pentru ca au spus ca nu este necesar
mi'au mai spus ca haraitul dispare cam la o saptamana de la externare si acasa mi'au dat amosiklav de 156 si in spital i'am dat de tuse eurespal
ce este de facut sa dispara haraitul?
swant o mama disperata ca nu am avut probleme cu ea decat asa un rosu in gat usor
are 10 kg este destul de dezvoltata nu are probleme cu alimentatia la 11 luni merge cum merge un copil de un an si jumate este vioaie nu doarme este foarte energica numai ca haraie si daca tuseste hyaraitul dispare
va rog sa'mi raspundeti ca sa stau linistita
cineva mi'a zis sa nu faca asm ?
dar nu cred ca este cazuyl mai ales ca mai am o fetita de 6 ani si nu am avut probleme cu ea delocsi conditile de acasa sant bune nu am umezeala nimik din ce o poate inbolnavi la plamani
numai ca nu vrea sa e;limine mucoasa nicicum
astept raspunsul dumneavoasta va multumesc anticipat la revedere
0
07-08-2010, ora 05:34
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Timp de 2 saptamani se poate folosi Sinupret picaturi care este din plante, fluidifiant al secretiilor. Eventual si isoprinosine 1 cp pe zi, pisat in branzica timp de 10 zile pentru cresterea imunitatii. astmul la copil poate aparea in urma infectiilor repetate, de obicei nu in urma unui singur episod. Haraitul dispare odata cu eliminarea secretiilor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: