bebe nu bea apa

24-03-2014
edith90
Nu este medic/terapeut
edith90
Fetita mea are 4 luni si jumatatate, iar medicul i-a introdus o masa/zi de cereale+formula pentru ca nu mai dorea sa manance san atat cat trebuie si nu mai crestea in greutate.
Am incercat sa ii dau dupa masa cu cereale apa cu biberonul, insa il refuza insistent. Din acest motiv se constipa si nu mai poate face treaba mare decat cu supozitor.
O sa incerc sa o fostez sa bea apa sau ceai, dar nu stiu ce cantitate ar fi obligatorie pentru a nu se mai coonstipa. O masa cu cereale consta in 20g cereale + 90ml formula, dar nu mananca atat niciodata. Este bun ceaiul pentru colici care contine fructe de fenicul, de chimion, flori de musetel si menta sau trebuie sa caut un alt tip?
3 comentarii
0
24-03-2014, ora 19:50
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Nu se da apa la copil asa mic. Era alaptata exclusiv inainte de asta? Ptr ca un copilas alaptat exclusiv pe langa cresterea diferita fata de a altui copil, curbe de crestere diferite plus program altfel de masa, poate avea perioade in care vrea sa manance mai des, fara sa fie adevarat mitul nu se satura, nu ii ajunge laptele meu sau nu este bun laptele meu. Asa isi face programul si cand creste mai mult mananca mai des, cand nu are nevoie de multi nutrienti refuza sanul, exista perioade de refuz ale sanului care pot dura una doua saptamani etc.
In plus laptele formula poate constipa. La fel alimentatia introdusa precoce unui copil care nu are nevoie de ea. Organizatia mondiala a sanatatii recomanda diversificarea abia de la 6 luni indiferent daca copilul este sau nu alaptat. Si recomandarea asta se face ptr ca este intestinul nedezvoltat si fortandu l sa manance ii faceti mai mult rau decat bine. Cat despre datul de apa chioara... O sa va intrebati peste cateva luni de ce este prea slaba...
Sunt dezamagita ca un medic nu stie ca un copil alaptat creste altfel decat unul cu formula sau mixt. Intr atat incat sa ii dea mancare cand nu e pregatit. Oare cand va ajunge informatia asta si nu vor mai speria mamele sa renunte la san?
Chiar ce greutate avea si cu cat s a nascut? Ca idee alaptatii cresc mult mult 3 luni si apoi mult mai putin decat ceilalti. Si este un lucru perfect normal!!
0
28-03-2014, ora 10:14
edith90
Nu este medic/terapeut
edith90
Acum are 6600g si s-a nascut cu 2950g. Medicul a spus sa ii dau cereale fara gluten pentru ca a avut o perioada in care nu mai manca aproape deloc.
0
28-03-2014, ora 12:00
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
dar e buna greutatea, foarte buna. si pentru cereale e prea devreme. si exista perioade si perioade, pusee de crestere, de asa zisa greva a sanului in care nu trbeuie introduse altceva in alimentatie. se asteapta cu rabdare si trec cele cateva zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apa - o soluție la îndemână pentru a reduce riscul de obezitate
  • Metodă nouă de diagnosticare pentru consumul excesiv de lichide
  • Câtă apă să consumi când faci sport
  • Potrivit unui studiu, 7 din 10 muncitori din Europa nu sunt hidratați corespunzător
  • Diferența dintre apa de la robinet și apa minerală plată
  • Cum e tratată apa pentru a deveni potabilă?
  • Hidratarea adecvată previne bolile cronice și poate încetini îmbătrânirea
  •