bebe de 9 luni care nu ia in greutate

16-10-2014
nicoleta claudia
Nu este medic/terapeut
nicoleta claudia
buna ziua, am o fetita de 9 luni care cantareste doar 6, 700kg, sa nascut cu 3, 470kg.. la varsta de 6 luni a facut un intervent la inimioara dar desi mananca f bine ( manacare de bebelusi ) nu ia in greutate... laptele il refuza complet.. la refuzat de la 3 luni si jumatate si impreuna cu doamna doctor am inceput diversificarea si mancarica ii placea f mult si manca f bine.. inainte de intervent in urma rezultatelor la analize am luat ferrum hausmann, liv 52 si sanzyme dar nu sa schimbat nimic..nu sta nici in fundulet singura doar daca se sprijina de ceva.. in rest este activa, are f multa energie si toti medicii la care am fost au spus ca arata f bine si sa nu imi fac griji..dar totusi nu sunt linistita.. va rog din suflet sa imi spune-ti cat de grava este situatia fetitei mele.. va multumesc
2 comentarii
0
18-10-2014, ora 14:01
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
In mod clar fetita dumneavoastra trebuie investigata pentru a decela cazuza acestei curbe ponderale nesatisfacatoare. Greutatea copilului se afla, conform percentilelor pentru varsta si sex, sub percentila 3 (greutatea ideala fiind reprezentata de percentila 50; cu alte cuvinte, copilul dumneavoastra are in mod cert hipotrofie ponderala)
Cauzele hipotrofiei ponderale (a greutatii necorespunzatoare pt varsta) poate avea numeroase motive printre care: diverse sindroame de malabsorbtie, alergii, boli autoimune, s.a.m.d.
Prin urmare, va sfatuiesc sa va adresati unui pediatru care va initia, pe rand, toate investigatiile necesare in vederea descoperirii unei cauze.
0
20-10-2014, ora 02:22
nicoleta claudia
Nu este medic/terapeut
nicoleta claudia
buna ziua, va multumesc pentru raspuns. tin sa va spun ca analizele de sange si urina le -am facut in urma cu o luna si este doar anemica si continuam cu ferrum hausmann.. pediatrii din romania cat si din strainatate spun ca din cauza mai multor probleme pe care le are la inima este normal ca ea sa se dezvolte mai tarziu decat ar trebui.. sa va spun sincer eu simt ca nu este bine si totusi nu stiu unde sa mai merg cu ea la ce pediatrii in jud brasov.. acum sa vedem ce ne spune doamna doctor cardiolog la controlul pe care il vom face peste cateva zile. va multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul