bebe 8 luni refuza mancare

06-09-2008
krmennyko
Nu este medic/terapeut
krmennyko
baietelul meu este un bebe perfect sanatos, cu o greutate de 8400g, in schimb refuza mancare, sincer nu stiu ce sa mai fac!dimineata bea un biberon de lapte milumil3 de 230g, pe la 10 fructe cu orez, cereale sau biscuiti, dup-amiaza branzica simpla sau cu fructe, iar pe seara nu vrea decat fructe, la culcare inca un biberon de lapte!mananca cu lingurita doar ce-i place, are 6dintisori si chiar rontaie biscuiti si paine, bea sucuri de fructe, ceai si apa, dar refuza orice fel de mancare supa, piure de legume, nu vrea nici galbenus de ou, am incercat din toate cate putin si la distanta de cateva zile reincerc in special cu supa, dar nu accepta deloc, chiar isi provoaca voma!sunt intr_un moment pot spune de disperare, va rog din suflet sa-mi da-ti un raspuns, o solutie!ce ar trebui sa fac sa-l ajut sa manance?
3 comentarii
0
07-09-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Chiar daca bebelusul are greutate normala, uneori o cauza a anorexiei poate fi anemia. Recoltati o hemoglobina si chiar dati-i 5 picaturi de Ferrum Haussmann profilactic pe zi (eventual sirop Sana-Sol 1-2 linguritepe zi). Alternati la o anumita ora -ex. ora 13 - un aliment preferat intr-o zi cu un aliment care nu-i place.
Lipsa apetitului poate fi legata si de eruptia dentara, caz in care se va rezolva de la sine.
0
07-09-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
fierul sa i-l administrati tot timpul impreuna cu cateva picaturi de vitamina c natural sau un pic de suc de fructe, portocale sau lamaie pt ca se absoarbe mult mai bine in organism decat daca i-l administrati simplu!!incercati si niste siropuri pt pofta de mancare!!
0
29-10-2008, ora 13:22
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Poate nu ii place supa. Nu cred ca are probleme cu pofta de mancare daca mananca fructe, lapte si cereale. Ati incercat supa amestecata cu fructe? Unii copii au gusturi mai ciudate la inceput. Sau supa indulcita cu zahar sau supa cu putin unt sau adaos de lapte sau combinata cu cereale.incercati tot felul de combinatii poate o gasiti pe cea buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul