bataie de joc

15-04-2013
lorennna
Nu este medic/terapeut
lorennna
Am o cunsotiinta de are TAB si a incwrcat sa isi gaseasca un loc de munca si si-a si gasit drept casirita la un supermarket, asta desigur din ziar deoarece asa zisele targuri de locuri de munca pentru persoane cu handicap sunt nimic altceva decat o bascalie unde probabil diversi asa zis angajatori sunt pusi sa vina c as azica anumite organzatii ca ce am facut noi pentru persoanele cu handicap.
In fine revenng la amca mea deci din ziar a gasut acest loc de munca si deh sa dus la un interviu s a fost selectata n vederea angajarii iara de aici ia si inceput calvarul.
Deoarece era in evdenta la medicul de famlie cu boala ei acesta i-a dat ca adeverinta de angajare a scris pe adeverinta boala de care sufera iara cand s-a dus sa se angajeze desigur a fost refuzata din cauza bolii.
A sunt aceasta amica la CNAS sa intrebe de ce trtebuie trecuta pe adeverionta pentru locul de munca boala de care sufera la care i s-a zis ca asa este cotat legal si ca stiu ca este incorect dar ca asa sta treaba iara ca daca doreste sa faca ceva sa scris o scrisoare catre minsterul sanatatii in care sa exemplifice acest deficit ca sa nu zic bascalie a sistemului romanesc.
Acum unde vreau sa ajung eu deci ca sa ne scoatem o alocate de handicap fara de care culmea nu putem avea nici macar tratament gratis ca culmea la bolile psihice numai persoanele asigurate au dreptul la tratament deci in afara de acest calvar de trebuie sa-l trecem an de an ni se refuza pracvtic dreptul de a muncii si mai suntem si bataie de joc tratatet practic ca ultimele gunoaie atunci cand ne scoatem un certificat de handicap iara bascalia continua cand trebuie sa ne scoatem si pensie deoarece cum am relatat mai sus practic ne este ingradit dreptul la munca iara asa zisele organizatii de ar trebuii sa ajute persoanele cu handicap sa isi caute ceva de munca sunt practic doar niste bascalii unde au fost angajate pe pile tot felul de bautoare de cafea de la dgaspc si alte institutii asemanatoare pe pile desigur care mananca bani europeni degeaba fara a da vreun loc de munca persoanelor cu handicap dar organizeaza tot fel;ul de locuri de munca pentru persoane cu handicap dar de la care nus angajate deloc asa persoane.
In aceste condtii va pot spune ca viata persoanelor cu handicpa inclusiv a mea proprie este un calvar in aceasta tara care pedeoparte ne trateaza ca pe niste milogii atuncio cand vrem sa ne scoatem drepturile sociale cuvenit (pensie, alocatie handicap), iara pe de alta parte cand dorim sa ne angajam oriunde ne este pur si simplu blocat accesul chair si la servicii simple.
In aceste conditii cam ce ar putea face aceasta cunostiinta a mea ?
Va multumesc
2 comentarii
0
20-04-2013, ora 16:57
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Ar putea să caute un alt angajator, mai binevoitor.
0
22-04-2013, ora 21:00
lorennna
Nu este medic/terapeut
lorennna
Ai dreptate numai o singura belea este : NU SE PREA GASESC ASA PRSOANE
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul