batai rapide ale inimii | Forumul Medical ROmedic

batai rapide ale inimii

28-08-2014
romanRo
Nu este medic/terapeut
romanRo
Buna ziua, am 16 ani si in urma cu 1 luna jumatate am avut timp de 4 zile atacuri de panica survenite ca din senin.Vazand ca aceste atacuri continua am decis sa merg la un medic unde am facut un EKG. Decum am intrat pe usa cabinetului am inceput sa am palpitatii si o stare de frica pe care i-am explicat-o domnului doctor.La EKG mi s-a spus ca am pulsul variat intre 130-140 si 150 dar datorita la ceea ce i-am spus a zis ca nu poate sa-mi spuna ca este tahicardie deoarece la aproximativ 3-4 min aveam in jur de 120 pulsul.In timp ce faceam EKG i-am explicat alte sintome care au dus la verdictul de distonie neurovegetativa. mi-a prescris un Mg 400mg, Calcium 1000mg(mi le-a dat asa puternice deoarece am carente mari ) si sedocalm. Mi-a interzis ciocolata, cafeaua, etc. Timp de 2 sapt m-am simptit extraordianr de bine iar apoi am facut greseala de a alerga intr-o seara unde mi-a fost rau toata seara, apoi timp de 2 sapt nu am mai avut nimic si am terminat cu bine tratamentul.Dupa ce am terminat tratamentul am incerkt sa ma feresc de efort, caldura. Ieri pe 27 august fiind ziua mea am decis sa merg la balci si m-am dat si eu ca omul prin caracatita, un fel de tren la inaltime care mergea cu vitezasi in altele care nu au o asa forta mare(adik fara riscul de lesin sau rau)dar la final am facut prostia sa ma urc intr-un fel de ceas care era inclinat pe o parte si te invartea de nici nu puteai sa te ridici 1 cm de pe scaun iar capul era lipit de scaun. Cand m-am dat jos am simtit un fel de furnicatura, durere minora la jugulara stanga si inima sa-mi bata mai tare ca de obicei iar de aseara si pana akm inima imi bate la fel. Ce poate fi ?
6 comentarii
0
28-08-2014, ora 20:30
btenn94
Nu este medic/terapeut
btenn94
Buna romanRo,

Lipsa de calciu si de magneziu sigur poate sa-ti cauzeaza anxietate, atacurile de panica, tahicardie, si alte tulburari neurovegatative. Eu cred ca ar fi bine sa repeti ionograma sa vezi daca sau corectat valorile de calciu si magneziu si sa faci niste analize complete de sange daca nu ai facut pana acum (hemoglobina, feritina, hormoni tiroidieni tsh t3 si t4). Daca deja ai facut si au iesit normale, atunci nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. Eu te incurajez sa te alimentezi bine si sa te odihnesti si o sa dispara atacurile de panica.

-Bogdan
0
28-08-2014, ora 22:58
aida.
Nu este medic/terapeut
aida.
Mergi la medicul endocrinolog, in conditiile in care nu exista patologii in functionarea glandei tiroide, functionarea rinichilor organismul nostru are rezervele necesare de calciu insa pacientii panicosi se hiperventileaza pornind un intreg proces ceea ce duce la o scadere tranzitorie a modificarii nivelului calciului, distoniile acestea si caderile de calciu fara justificare medicala sunt somatizari ale anxietatii.Nu calciul provoaca problemele in general ci anxietatea care te determina sa te hiperventilezi si de aici :ameteli, parestezii, palpitatii si 'caderile de calciu' care sunt in fond atacuri de panica.
0
29-08-2014, ora 02:25
romanRo
Nu este medic/terapeut
romanRo
Anul trecut fiind de la tara a trebuit sa caut o gazda la oras deoarece na...incepeam cls 9.a iar acolo am dat de un copil tampit care facea numai necazuri(de exemplu o data am fost chemati la politie din cauza lui dar norocul meu a fost ca am stat mai mult la sc, muzica o dadea la maxim, de invatat nu puteam din cauza lui si multe altele, poate fi acesta motivul anxietatii pe care o resimt? Ieri dimineata nu aveam nimik si cand am venit de la balci am resimtit aceste batai mai puternice.Poate fi si acesta motivul deoarece fara sa vreau am simtit o teama nesimtita de mine, iar aceste batai sa dispara de la sine ?
0
29-08-2014, ora 10:01
aida.
Nu este medic/terapeut
aida.
Incepe scoala deci ai posibilitatea sa mergi si sa discuti cu psihologul din liceul in care inveti despre problemele pe care le intampini.
0
29-08-2014, ora 14:02
Eugen3
Nu este medic/terapeut
Eugen3
Si mie imi face inima asa, dar am facut un EKG si cica am foarte foarte multe cofeina in sange si ca am Nevroza cardiaca.
0
29-08-2014, ora 20:36
romanRo
Nu este medic/terapeut
romanRo
D.na aida va multumesc foarte mult pt ajutorul acordat si sapt viitoare ma voi duce la un medic sa-mi faca niste investigatii+tratament in rezolvarea problemelor. In momentul de fata ma simt extraordinar(probabil de la sedocalm, am luat doar 1 pastiluta)si inima a inceput sa se regleze batand normal.Eu unul cred ca a fost o cadere de calciu pe care am suferit-o la balci si am inceput sa ma alimentez de cate ori este necesar pe zi si sa incerc sa adorm mai devreme deoarece am insomnii care ma duc si pana la ora 2-3 noaptea uneori, din cate am inteles alimentatia si odihna pe langa gandirea pozitiva este cel mai bun tratament. O seara frumoasa va urez
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: