basicute grupate circular, cu mancarimi

22-11-2009
sutalasuta
Nu este medic/terapeut
sutalasuta
Imi apar de ceva vreme pentru o perioada si apoi dispar niste basicute care-mi provoaca si mancarimi.In vara am si spart cateva din care au iesit apa si putin sange.Dupa ce dispar nu lasa urme dar reapar dupa o perioada poate nu in acelasi loc.Nu am folosit nici un medicament deoarece am considerat ca este rezultatul unei curatenii mai precare si a prezentei transpiratiei.Sant cam alergic la caldura mare.
Aceste basicute sant grupate circular, imi provoca mancarimi.Nu am posibilitate sa consult un dermatolog acum deoarece situatia nu permite.Relatiile sexuale au fost cam dezordonate.
Poate cineva sa-mi spuna daca crede ca este o iritatie sau ceva mai serios?Eu va multumesc anticipat!Varsta 36 de ani, necasatorit.
4 comentarii
0
22-11-2009, ora 13:05
sutalasuta
Nu este medic/terapeut
sutalasuta
Am uitat sa spun ca acestea apar pe pielea penisului astfel incat pozitia lor le poate favoriza atingerea cu lenjeria.Pozitia si mai exacta este pe pielea teaca a penisului inspre partea de fata sau jos, exterior.
0
22-11-2009, ora 17:14
Alinutza79
Nu este medic/terapeut
Alinutza79
vreau s-ti zic de la inceput ca nu sunt medic!
din descrierea ta si din simptomatologie pare a fi Herpes genital (HSV-2) -virus!
este o boala cu transmitere sexuala, se ia mai usor de la femeie la barbat!
din pacate nu exista leac ptr asa ceva -deci toata viata ta vei purta acest virus in stare latenta in corp si in perioade de slabire a organismului (cand imunitatea este scazuta) iti va aparea si il pot transmite la randul tau!
ce pot face?! -- sa fii sigur ca ai Herpes in perioada cand apar basicutele mergi la medic.
Iti va recomanda aciclovir unguent sau/si pastile (din pacate eu nu le-am simtit efectul).
Pentru asemenea boala se mai recomanda icresterea imunitatii organismului printr-un mod de viata sanatos(mananci fructe, legume; faci miscare, etc) -fara cafea, tigari si. femei :))


multa sanatate!
0
22-11-2009, ora 18:39
sutalasuta
Nu este medic/terapeut
sutalasuta
Sa-ti spun sincer am o viata normala in niste limite.Imi era frica ca aceste basicute sa nu fi fost improprietarit cu ele de prin alte tari unde am calatorit si dupa cum am spus curatenia era nu atat de bine facuta.Daca tu zici ca sant luate in urma unor raporturi sexuale, cred ca au avut o stare latenta in corp destul de mare pana au aparut.Este posibil, dar merg si pe varianta sa maresc igiena corporala care din pacate si acum este putin precara.E posibil sa-mi fi scazut imunitatea pe fond de stres.Bine ca nu este ceva din care sa inebunesc.Daca se cere abstinenta, asta am din plin.Oricum multumesc de raspuns caci mai m-am linistit.
0
22-11-2009, ora 19:20
Alinutza79
Nu este medic/terapeut
Alinutza79
sutalasuta cu multa placere insa nu este o parere avizata, cum ti-am mai zis nu-s medic vorbesc numai din experienta personala si din ce m-am documentat pe net!
Daca intradevar este Herpes genital, nu are legatura cu igena - deci nu se face de la faptul ca stai murdar.
Il iei de undeva! Majoritatea dermatologilor spun ca se ia in proportie mare prin contact sexual de la o persoana care are boala activa (are bubitele). Este posibil sa se ia si pe alte cai (de pe prosoape, asternuturi de pat...lejerie intima ).
Din cate am citit virusul poate stat latent in organism sau poate fi activ depinde f mult de imunitate!
Stresul este o cauza principala! La femei poate aparea lunar in perioada ciclului menstrual! Dupa o raceala cu febra!
Abstinenta este oarecum obigatorie in perioada activa (cand ai bubitele) in primul rand ca te doare iar in al doilea rand ca il poti transmite! In rest nu-i nimic grav -dar un Herpes!


Daca imi permiti as profita de acest post intreband medicii sau posesorii de Herpes genital: in afara de aciclovir (care este frectie la picior de lemn), exista si altceva. sau lasa ca trece singur! :(
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Veziculele (bășicuțele cu lichid) pe piele - cauze, diagnostic diferențial, tratament
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •