basica baza limbii, usturimi ale limbii, durere in gat

23-03-2012
ana popescu
Nu este medic/terapeut
ana popescu
Buna seara! Aveam de ceva vreme niste usturimi ale limbii si o durere in gat. Am crezut ca e de la fumat. Cand mi-am studiat limba, am descoperit o basica alba in lateralul limbii, pe dreapta, la baza limbii (oarecum sub limba), pe stanga limbii(tot la baza) cateva mici bubite, iar pe centrul limbii spre gat cateva mici bubite. Am crezut ca basica mai mare e din cauza unui rest dintr-o masea cariata (un miros si gust neplacut in gura), asa ca am mers la stomatolog. Doctorul mi-a recomandat si consult orl. Diagnosticul medicul orl a fost viroza linguala si mi-a dat urmatorul tratament: solutie clorhexidina 2% si un preparat care contine neomicina, dexametazona, nistatin, vitamina a si glicerina. Am urmat tratamentul 10 zile fara niciun rezultat. Ba mai mult, limba prinsese o crusta maroniu inchis. Am mers la alt medic orl, care s-a minunat de crusta de pe limba, si diagnosticul a fost leziune papilara limba, suspiciune post traumatism dentar, suspiciune viroza orofaringiana. Tratamentul a fost urmatorul: actoverin unguent, nexium (banuiala medicului si de ordin gastric), gargara cu ceai de musetel si bicarbonat de sodiu, recomadarea fiind vizita de urgenta la un dermatolog. Maroneala s-a curatat cu ajutorul tratamentului. Dar bubele tot acolo toate. Dermatologul: mi-a spus ca nu stie care-i treaba cu basica mare de la baza limbii (se vede doar cand scot limba mult afara). Nu crede ca e cancer. Din cauza limbii incarcate diagnosticul lui a fost candidoza bucala, cu tratament (pe care azi l-am inceput) flucovim si glicerina boraxata. Intre timp am primit analiza exsudatului lingual, care a fost cultura fungi negativa. Seara de dinaintea recoltarii am folosit unguentul actovegin. Credeti ca asta a influentat analiza? Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat
8 comentarii
0
24-03-2012, ora 04:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie neaparat sa faci un consult l a maxilo-facial
0
24-03-2012, ora 11:55
ana popescu
Nu este medic/terapeut
ana popescu
Domnule Doctor, Va multumesc din tot sufletul meu pentru raspunsul dumneavoastra! Mai am o intrebare (nu-mi dau seama la ce medic sa ma programez). Maxilo-facial tine de stomatologie, de orl sau chirurgie maxilo-faciala? Am cautat ceva pe google, cum am primit raspunsul dumneavoastra, si am gasit un stomatolog pe care-l recomanda diversi pacienti. Am gasit si medici in categoria chirurgie maxilo-faciala. Am cautat in lista de servicii medicale la diverse clinici, dar tot nu-mi dau seama, nici macar dupa specializarile medicilor. Mii de multumiri!
0
24-03-2012, ora 23:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
chirurgia maxilo-faciala.
0
25-03-2012, ora 11:33
ana popescu
Nu este medic/terapeut
ana popescu
Multumesc mult! Astazi am primit si analizele de sange.Am facut hemoleucograma, glucoza serica, tgo, tgp, gama gt, creatinina serica, uree serica, fibrinogen, vsh. Analize nasoale (cu rosu): RDW 14, 7 (val normale 11.5 - 14.5 %), PDW 17, 5 (normal 12 - 16.5 %), NE 2, 51 (normal 2.54 - 7.48 *10^3/mm3), NE % 45, 9 (normal 53 - 68 %). VSH 34 mm / 1 h; 63 mm /2 h, val normala mai mica de 20 mm/h (cred ca nici asta nu e ok, cu toate ca nu era cu rosu)
Aveti idee ce vreasa insemne asta? Va rog mult sa-mi raspundeti.
0
22-05-2012, ora 21:09
ana popescu
Nu este medic/terapeut
ana popescu
Pentru Dl Dr Fluieraru
Buna ziua, Am facut o biopsie linguala si rezultatul histopatologic este - epiteliu scuamos multistratificat cu acantoza, papilomatoza si hiperkeratoza si modificari nucleo-citoplasmatice, sugestiv pentru hpv, prezenta de infiltrat inflamator subepitelial. Concluzii - Tablou histopatologic sugereaza o leziune de tip condilomatos. Va rog mul, pentru ca abia sapt viitoare ajung la medicul care a facut biopsia, sa-mi spuneti si mie ce este. Mii de multumiri
0
23-05-2012, ora 11:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
http://www.flu.ro/articole/Sanatate_si_Fitness/Vegetatiile_veneriene_condiloamele_condyloma_acuminata_.html
0
23-04-2014, ora 15:55
radudiana92
Nu este medic/terapeut
radudiana92
Buna ziua!! Am fost diagnostica cu condilomatoza, am facut cauterizare, am scapat de condiloamele din zona genitala, insa de cand am inceput tratamentul cu isoprinosine au inceput sa-mi apara pe limba si in gat niste bubite roz care seamana foarte bine cu condiloamele. As vrea sa stiu cat de periculoase sunt, ce as putea face pentru a scapa de ele si eventual in cat timp vor disparea cele de pe limba si gat?
Va rog sa ma ajutati cu o informatie pentru ca nu gasesc prea multe detalii in nicio parte si sunt foarte speriata.
0
23-04-2014, ora 16:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cauta anatomia normala a limbii
papile gustative
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Dureri in gat - primul ajutor
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  • Fumatul deteriorează o parte vitală a creierului
  • E voie să faci sport dacă te doare în gât?
  •