Acum 2 saptamani jumate: greata, discomfort abdominal, lipsa brusca a poftei de mancare

19-01-2013
Andreutza89
Nu este medic/terapeut
Andreutza89
Acum doua saptamani jumate am avut niste simptome severe de greata, discomfort abdominal, lipsa brusca a poftei de mancare. La doctor mi-a spus sa am dischinezie biliara sau sindrom dispeptic. Am inceput tratament cu omeprazol si motilium plus regim alimentar din care am inlaturat multe alimente cum ar fi prajelile, ducliurile si am pus accent pe mancarea gatita si mancaruri cat mai usoare. Simtomele cele mai severe au trecut, dar brusc acum o saptamana am inceput sa ma balonez desi nu mancam aproape nimic. In prezent de la orice as manca ma balonez si mai tare, aproape ca nici apa nu pot bea si sunt mereu constipata. Eu mereu am avut abdomenul plat si acum nu ma simt deloc bine cand il vad asa de umflat, plus ca am impresia ca daca mai mananc ceva o sa explodeze. Un sfat va rog, ce as putea lua sau manca.. Mentionez ca acum o luna mi-am facut toate analizele si au iesit bine.
6 comentarii
0
19-01-2013, ora 14:20
Andreutza89
Nu este medic/terapeut
Andreutza89
De asemenea, datorita faptului ca am o stare per total proasta am inceput sa iau si lexotan ca antidepresiv deoarece nu am dormit 4 nopti la rand. Am 23 de ani si deja nu stiu ce sa mai fac cu atatea probleme de sanatate. Un sfat va rog mi-ar fi de ajutor pentru ca medicii nu fac decat sa te indoape aiurea cu pastile doar ca sa faca farmaciilor vanzare.
0
21-01-2013, ora 08:40
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Iti recomand sa iei un produs natural, din plante medicinale: capsule Vezica biliara lentă care are efect
coleretic-colagog (stimulează secreţia şi eliminarea de bilă), stimulent al secreţiei gastrice, laxativ blând si carminativ (elimină gazele intestinale). Se ia cate o capsula de 3 ori pe zi, imediat dupa masa.

Trebuie combatuta, in primul rand constipatia. Regimul alimentar sa fie bogat în fibre vegetale: cereale integrale fierte sau coapte, fulgi de cereale, pâine integrală sau cu tărâţe, tărâţe (20-30gr/zi), seminte de in, musli, legume, zarzavaturi şi fructe crude (sucuri, salate) sau preparate termic, lactate. Sa bei minim 2l lichide/zi (suc fructe, apă, ceaiuri-Colon sanatos, Vezica biliara).

Pentru starea depresiva poti lua natural capsule Confort emotional, 3 capsule pe zi, iar pentru somn capsule Noapte bună, 2 seara inainte de mancare. Produsele se gasesc la magazinele naturiste.

Multa sanatate!
0
21-01-2013, ora 10:34
Andreutza89
Nu este medic/terapeut
Andreutza89
In primul rand multumesc pentru raspuns. Constipatia am reusit sa o combat zilele astea, dar inca am o stare de discomfor abdominal, nu pot manca mult si nici nu-mi este foame desi nu mananc in cantitati foarte mari. Inca ma balonez repede Continui tratamentul cu motilium si omeprazol dar deja vad ca nu mai are foarte mult efect. Regim tin incontinoare, dar o sa incerc sa diversific alimentatia si sa beau mai multe lichide. Mentionez ca i-au niste enzime digestive pentru digestie si bila, se numesc Amrase.
Pentru somn iau de 6 zile lexotan dar ma simt cam obosita dimineata desi dorm destul de mult noaptea. Daca renunt la lexotan si trec pe pastile naturiste o sa pot dormi la fel de bine? Imi luasem acum cateva zile pastile de bien dormir cu valeriana de la farmacie. Au acelasi efect? Multumesc!
0
21-01-2013, ora 16:37
Andreutza89
Nu este medic/terapeut
Andreutza89
Ma gandeam sa incerc si cu ceaiul de valeriana. Are acelasi efect? Am vazut ca are mai multe beneficii si este bun si in combinatie cu ceaiul de tei. As vrea sa renunt la pastile ca deja m-am intoxicat de ele.
0
25-01-2013, ora 20:59
calivita
Nu este medic/terapeut
calivita
Pentru a evita balonarile, incercati sa aveti cel putin 5 mese/zi, sa nu mancati foarte mult deodata si sa mestecati bine mancarea. De asemenea, evitati bauturile carbogazoase, fumatul dupa mese. Incercati sa evitati alimentele care va provoaca aceasta senzatie de distensie, cum ar fi sparanghelul, fasolea boabe, broccoli, varza, conopida, porumbul, ceapa si ardeiul gras, laptele, unele fructe proaspete(merele, perele). De asemenea faceti exercitii fizice care ajuta la o digestie mai buna.
0
27-01-2013, ora 20:11
Andreutza89
Nu este medic/terapeut
Andreutza89
De aproape o luna de zile tin regim, fara prajeli, fast food, bauturi carbogazoase. Am incercat tot felul de tratamente, am mai scapat din simptome, totusi digestia mea nu si-a revenit complet. Nu am pofta de mancare ca inainte(mentionez ca sunt tare pofticioasa), ma balonez destul de rapid cam de la orice as manca, prezint disconfort abdominal, ragaieli, am si slabit de la tot regimul asta. O sa mai incerc partea cu exercitiile de stimulare a digestiei, sa beau lichide, ceaiuri mai multe. M-am saturat de atatea pastile care vad ca nu ajuta la nimic. Cred ca totul depinde de alimentatie si stilul de viata. Poate si stresul e de vina aici.Merci.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apare greața în sarcină?
  • Suplimentarea cu enzime digestive în cazul abuzului alimentar
  • Nu ai poftă de mâncare? Fii invitatul tău la masă
  • Durerea de burtă
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Senzația de greață după masă - afecțiuni posibile
  •