balonare, durere in abdomen-dupa efort fizic

13-09-2013
barna
Nu este medic/terapeut
barna
Stimate Domnule Doctor!
Am o problema care dureaza de 7 ani, si nu mai stiu ce sa fac.
Dupa ce fac efort fizic, munca in gradina-lucru cu sapa, daca ridic ceva, daca ma aplec, daca fac jogging, miscari pe aparate fitness (cu greutati foarte mici) apare o durere in partea jos a abdomenului, si dupa o zi -doua dupa ce am facut efortul fizic, incepe o balonare, un fel de meteorism, o durere in abdomen, care dureaza 3-4 zile. Durerea nu este foarte accentuata, e persistenta, si tot timpul creaza un sentiment de disconfort, parca as crapa. Dupa 3-4 zile durerea, balonarea dispare, asa cum a aparut (am luat debridat, gasex, dar chiar in situatii cand nu am luat medicamente, durerea a disparut dupa 3-4 zile)
Nu are legatura aceasta durere, balonare cu mancarea pe care consum, timp de 7 ani am putut observa, apare doar dupa efort fizic. Nu are legatura cu stresul, indiferent ce se intampla, daca doar ma plimb sau stau in fata tv dupa masa, nu am nici o problema.
Mentionez ca sunt functionar, la servici 8 ore stau pe scaun, dar zilnic fac o plimbare de cca. 4-5 km. Singura miscare de 7 ani incoace care pot face este plimbatul si mersul pe bicicleta, dar moderat. In aceste cazuri nu apare aceasta durere, balonare a abdomenului. Indiferent ce mananc, ce consum, indiferent ce probleme am la serviciu sau acasa, daca doar ma plimb sau stau in fata tv nu apare aceasta durere in abdomen, aceasta balonare insuportabila. Cand fac efort fizic, ( in afara de plimbare, mersul pe bicileta), peste 2 zile iar incepe calvarul, durere in abdomen, balonare, si este foarte neplacut.
Am fost la consult la chirurgie, hernie inghinala nu am, este exclus hernia. Mi-au facut cu raze rontgen fotografii despre coloana, nu am hernie de disc, coloana este ok, deci durerea nu provine de la coloana, nu este nervul prins, afectat. Mi-au facut ecograf, am unele probleme: steatoza hepatica, sindrom de colon iritabil, duodenita, colon spastic. Dar..daca nu fac efort fizic, nu am nici un simptom, nu ma doare nimic. Dupa efort fizic am doar probleme. Nu contest ca nu am aceste probleme:steatoza hepatica, colon iritabil, colon spastic, etc, dar va rog sa ma intelegeti, am durere doar dupa efort fizic, indiferent ce mananc, indiferent cat de stresat sunt daca ma odihnesc, daca nu fac efort fizic, nu am nimic.
Mentionez ca am 42 de ani, 171 cm inaltime, 90 de kg. Stiu, am obezitate moderata, dar daca ma misc am dureri, daca nu ma misc, ma ingras. E un cerc vicios.
Acum 7 ani am ajutat parintii la cules de cartofi, am facut efort intens, am ridicat saci, etc, si nu eram, nu sunt obisnuit cu munca fizica intensa. Atunci, dupa parera mea s-a rupt ceva, ligament, perete abdominal, muschi sau ce mai am in abdomen, si de atunci am aceste neplaceri dupa efort fizic, dupa miscare.
Nu mai stiu ce sa fac, la cine sa apelez, medicul de familie imi spune ca trebuie sa ma obisnuiesc, dar cu ce? Ce provoaca aceasta durere? Degeaba iau debridat, spasmomen, etc, acestea amelioreaza starea de balonare, dar daca nu gasim ce provoaca aceasta durere, balonare...nu facem nimic.
Va rog mult un raspuns, ce sa mai fac.
va multumesc anticipat
Gal Barna
1 comentarii
0
18-06-2015, ora 22:24
marian geo
Nu este medic/terapeut
marian geo
Buna ziua
Ma numesc Marian as dori sa stiu ce ati rezolvat cu probleme de stomac, am 25 de ani si oare cum am acele_as probleme cu ale dvs Vas ruga frumos macar sa imi dati cateva sfat_uri pt ca nu stiu ce sa mai fac lasatim un nr de tel cv de contact sa putem vb
Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici