atrofie cerebrală

08-05-2013
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
pe fondul unei stări de rău, generale am efectuat un C.T.! Rezultatul este -atrofie cerebrală! doresc să discut cu cineva, specialist în domeniu !
7 comentarii
0
08-05-2013, ora 18:51
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
te rog sa mi spui cum se manifesta starile tale de rau?
0
09-05-2013, ora 07:17
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna,
Atrofia cerebrală are cauze multiple, iar starea de rău este rezultatul funcţionării deficitare.
De exemplu, majoritatea persoanelor acuză fuga de idei, stări depresive sau confuzie.
Aştept întrebările dumneavoastră.
Numai bine,
0
10-05-2013, ora 15:33
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
Mulţumesc doamnei doina! Starea de rău care a fost, s-a manifestat printr-o neputinţa generală, în tot organismul, urmată de o puternică impresie de pierderea conştienţei în mumentul imediat ! mai mult ce să spun, poate un soi de ameţeală dar nu prea puternică!
Mulţumesc domnului cristian a nica! domnule nica vă rog să-mi explicaţi pe înţelesul larg, popular ce înseamnă -fuga de idei?
Despre stări depresive, v-aş putea spune că au apărut mai mult la aflarea diagnosticului, pe care la data aceasta nu aş vrea să-l comentez! ce ziceţi, un examen R.M.N, ar li mai concludent ca şi diagnostic?
Vă mulţumesc!
0
10-05-2013, ora 18:38
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
În atrofie trebuie să verificaţi dacă este vorba despre o formă generală sau focală (într-o regiune anume).
Apoi, trebuie să aflaţi care sunt consecinţele atrofierii. Demenţa, de exemplu, produce dificultăţi în concentrare, lentoare în gândire şi fugă de idei (lapsus frecvent, pierderi de memorie, incapacitate de analiză constantă). În atrofie apar de asemenea spasme musculare, sau afazie (probleme de limbaj).
Preventiv, este indicat să aveţi o viaţă intelectuală activă şi sarcini prin care se stimulează coordonarea ochi-mână, prin jocuri pe calculator sau sport + o dietă echilibrată.
În acelaşi timp, medicii ar trebui să identifice cauzele atrofierii şi evoluţia bolii.
Terapia psihologică (online sau faţă-în-faţă) v-ar ajuta pentru îmbunătăţirea funcţiilor psihice, prevenirea atrofierii zonelor implicate în gândire, controlul stresului în situaţii limită şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.
Numai bine
0
13-05-2013, ora 16:18
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
Bună ziua ! vreau să vă spun că la sfatul unui prieten, am repetat analiza, dar de data asta R.M.N.! Nici vorbă de atrofie cerebrală! nici pe departe ! starea de sănătate a creierului este normală la nivelul vîrstei!
Acum vin şi vă întreb, se s-ar fi întîmplat dacă urmam sfatul medicului neurolog care în urma diagnosticului-atrofie cerebrală- a prescris un tratament pe care dintr-o inspiraţie nu l-am început, numai datorită faptului că acel prieten mi-a dat un sfat, care s-a dovedit a fi excelent!
vă rog tare mult să-mi spuneţi părerea dumneavoastră!
vă mulţumesc!
doamnă dorina, îmi cer scuze pentru că din grabă v-am schimbat numele ! as vrea dacă doriţi să vă spuneţi şi dumneavoastră părerea vis-a -vis de comentariul meu!
cu respect!
0
13-05-2013, ora 16:29
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
doamnă dorina! îmi cer scuze pentru faptul că din grabă am modificat numele dumneavoastră! aş vrea dacă doriţi să vă spuneţi şi dumneavoastră punctul de vedere vis-a-vis de ultimul meu comentariu!
cu mult respect!
0
17-05-2013, ora 10:34
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
una ziua, este intradevar o situatie inconfortabila, dar, cum stiti daca cel de-al II-lea medic are dreptate? In cazuri de genul acesta, solicitati inca un punct de vedere. Cele doua proceduri au rezolutii diferite si lasa loc de interpretari. Ar fi util sa va prezentati la primul neurolog cu RMN-ul pentru o a II-a opini.
Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: