atacuri de panica

04-12-2011
gideadana
Nu este medic/terapeut
gideadana
Buna seara.Problemele mele au inceput in noiembrie 2010.Ma aflam la serviciu si dintr o data mi s a facut foarte rau simtem cum imi vibreaza tot corpul si mi a crescut pulsum la 140. Credeam ca mor.Mi am facut toate investigatiile posibile si mi a iesit totul ok.Dar dupa o saptamina iar am avut acelesi simtome.Citind pe net despre simptomele mele mi am dat seama ca am atacuri de panica.Nu pot sa va descriu starile prin care am trecut, am crezut ca mor.Am mers la psihiatru si mi a recomandar cipralex si xanax..Dupa un timp m am simtit mai bine.Dar acum iar ma confrunt cu acelesi atacuri de panica, stari de rau, sunt mereu trista, cred ca in fiecare moment mi se poate intimpla ceva rau, daca ma doare capul sau altceva ma gindesc la ce e mai rau.Nu stiu ce sa mai fac.Vreau sa fiu iar ca ininte, vesela, plina de viata.
13 comentarii
0
04-12-2011, ora 20:23
erty3456
Nu este medic/terapeut
erty3456
Buna seara. Va recomand Remeron SolTab (un comprimat orodispersabil de 30 mg o data pe zi). Este un antidepresiv tetraciclic utilizat in tratamentul depresiei si al anxietatii.
0
04-12-2011, ora 23:03
tema
Nu este medic/terapeut
tema
gideadana, ti-ai facut analiza la calciu lactic magneziu si fier?
Cat ai leucocitele? Hemoglobina?
Eu nu prea cred in traba asta cu analizele perfecte!
Ai ceva dureri articulare? Balonari? Nas infundat?
0
04-12-2011, ora 23:25
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Buna seara,
Diagnosticul vi l-ati pus singura si este real: aveti atacuri de panica. Cipralexul este un medicament eficient, care a si avut efecte la dvs, dar nu mentionati cat timp, daca a avut efect doar cat ati luat si xanax sau si dupa aceea, daca mai luati sau nu acest medicament.
Si Remeronul este un antidepresiv eficient (for the record: nu e tetraciclic, dar asta mai putin conteaza) insa are si el anumite conditii in care se da: acestea tin de somn, de greutatea dvs si de alte simptome- ce e bun pentru vecina nu e neaparat bun si pentru mine, chiar daca si eu am tot depresie!!!
Mergeti din nou un psihiatru. Cat despre solutii ce tin de rugaciune, ele sunt binevenite in orice moment al vietii noastre, numai sa nu uitati ca de obicei Dumnezeu ne ajuta tot prin oameni.
0
08-12-2011, ora 10:00
alecsiaadina
Nu este medic/terapeut
alecsiaadina
Si eu am trecut prin astea, a fost cumpit si la mine, dar incet si cu rabdare vad ca incep sa dispara.Inainte nu puteam nici in casa sa stau singura, trebuia sa stea cineva cu mine, pe strada cand ieseam tot asa cineva cu mine imi era frica sa nu lesin si sa mor, nu mai vorbesc de serviciu, ma ceream sefilor aproape in fiecare zi acasa ca ma simt rau, dar de fapt era doar in mintea mea eu imi cream acele stari.Mai revin si acum dar cu intensitate mai mica.De sapte luni dimineata un medicament am luat si seara, acum am ramas doar cu cel de seara.Am citit multe carti psihologice care m-au ajutat mult.Inca nici eu nu pot fi in totalitate vesela asa cum eram inainte.
Astept sa vorbim.Daca doresti mai multe detalii poti sa-mi ceri.
Multa sanatate!
0
08-12-2011, ora 11:05
gideadana
Nu este medic/terapeut
gideadana
Buna alecsiaadina nu stiu de ce mi au aparut starile acestea, din senin, inainte nu m am confruntat cu asa ceva.Eu am facut si greseala ca in momentul cind m am simtit bine am intrerupt tratamentul cu cipralex singura, apoi iar mi au revenit starile de atac de panica.Acum am reluat tratamentul si trebuie sa ma tin de el ca nu este de gluma.Poate din cauza stresului de zi cu zi ajungi asa.Acum mi am dat seama ca nu trebuie sa pui tot la suflet si sa te stresezi din orice.Sunt mai relaxata in multe probleme.Mi am dat seama cit de importanta e sanatatea si nu imi doresc decit sa fiu sanatoasa, si asta doresc la toata lumea.Pe mine ma sperie simptomele pe care le am.Ma gindesc tot timpul la ce e mai rau.Imi este frica sa stau singura in casa, dorm cu televizorul aprins.Sper sa trec peste acest moment neplacut din viata mea, sa gindesc pozitiv, sa fiu iar vesela.
Multumesc. Sanatate multa.
0
08-12-2011, ora 11:11
tema
Nu este medic/terapeut
tema
gideadana, incearca sa schimbi televizoru cu radioul, pana te mai linistesti.
Nu este bine sa dormi cu televizorul deschis.
Daca vrei si ceva lumina, poti lua un radio cu ceas dar sa aiba lumina rosie la cifre, ca sa poti dormi bine.
0
08-12-2011, ora 12:32
alecsiaadina
Nu este medic/terapeut
alecsiaadina
starile astea inca o sa le mai ai, chiar daca nu asa des tot o sa mai apara dar cu intensitate din ce in ce mai scazuta.Tratamentul nu il mai intrerupe, eu deja am 7 luni de cand il fac si dupa sase luni am scapat de anxiar si acum merg numai cu o jumate de tableta seara de valdoxan.Mai am zile cand ametesc si eu, creste tensiunea si asta am observat ca apar atunci cand ma streses pun si eu totul la suflet nu pot sa fiu indiferenta asa cum ar trebui in ziua de azi.
Multa sanatate!astept vesti din ce in ce mai bune de la tine!
0
14-12-2011, ora 00:05
Dulysan
Nu este medic/terapeut
Dulysan
nu vreau sa contest ajutorul psihoterapeutic sau al medicamentelor ce pot remedia sau ajuta la acest "sindrom", atacuri de panica., insa eu sunt de parere ca o mentalitate schimbata optimista si echilibrata, poate face mari minuni. Si eu am avut cam aceleasi probleme, si tin sa precizez ca atacurile mele s eprelungeau la durata de ore intregi. Noaptea nu ma lua somnul, gandeam ca dak adorm voi muri in somn si toate astea, pana intr-o zic cand am descoperit ceva minunat, care vi-l pot comunica doar prin alte forme de contact ca se pare ca aici nu avem voie. Tot ceea ce pot sa spun este faptul ca lucrurile pot redeveni roz, cum se spune, numai dak asta ne dorim cu adevarat. Si imi pare rau ca sunt atatia oameni specializati pe aici, care doar dau indicatii spre psihoterapeuti, sau zic 3 denumiri de medicamente fara sa explice macar 2-3 metode putin mai avansate pentru a ajuta persoanele cu aceasta problema care se pare ca devine tot mai frecventa printre noi. Insa nu uitati, nimeni nu o sa va ajute GRATIS!!! Viata costa scump, de aceea, dak cineva are nevoie de vreun fel de ajutor in aceasta privinta, va rog, nu ezitati sa ma contactati pentru ca va voi ajuta in masura in care pot si GRATIS. astept sa dati de mine :)
0
16-01-2012, ora 12:18
SunnyDays
Nu este medic/terapeut
SunnyDays
Stiu cat sunt de neplacute atacurile de panica...sufar din cauza lor si a anxietatii de 7 ani, insa cand ai atacul de panic este important sa sti ca pana acum nimeni nu a murit dintr-un atac de panica, sunt doar senzatii :)
0
28-01-2015, ora 13:06
damire
Nu este medic/terapeut
damire
Ma intereseaza si pe mine un tratament homeopat al atacurilor de panica.Au inceput sa reapara si nu as mai vrea tratament alopat sau un medic homeopat.Va rog urgent!!
0
29-01-2015, ora 13:17
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua, Damire

O abordare efcienta a tulburailor anxioase(atacurile de panica, agorafobia, anxietatea generalizata, fobia sociala sau fobiile specifice, nevroza obsesiv-compulsiva, ticurile, stresul posttraumatic) o reprezinta psihoterapia cognitiv-comportamentala.
Această formă de psihoterapie conţine tehnici de schimbare a stilului disfuncţional de gândire, generator de anxietate, atac de panica, timiditate, furie, depresie şi, în consecinţă, dificultăţi de integrare în viaţa personală şi profesională.
Psihoterapia ajuta la:
"¢ înţelegerea factorilor care menţin problemele de anxietate(atacul de panica);
"¢ dobândirea unor strategii eficiente de relaxare;
"¢ schimbarea modului de gândire care predispune la anxietate(atacul de panica);
"¢ corectarea comportamentelor care menţin anxietatea(atacul de panica);
"¢ dobândirea unor strategii de prevenţie a recăderilor;
"¢ reducerea simptomelor de depresie care adesea însoţesc anxietatea(atacul de panica);
"¢ dobândirea unor strategii de dezvoltare a emoţiilor pozitive şi a laturii pozitive a vieţii.
Atunci cand atacul de panica este generat de un stil de gandire anxioasa, de un anumit mod de a privi si interpreta situatiile de viata, evenimetele, oamenii etc, tratamentele medicamentoase sau cele homeopate nu ajuta in mod semnificativ, deoarece nu produc modificari in stilul problematic de gandire. Obiceiurile mentale negative pot fi schimbate cu ajutorul psihoterapiei.

Toate cele bune!
0
04-02-2015, ora 16:02
damire
Nu este medic/terapeut
damire
Da, multumesc insa am inteles ca sedintele de psihoterapie cost destul de mult iar eu as vrea sa pot sa scap de aceste stari.Uneori simt ca nu mai pot, noaptea dorm f bine insa ziuama apuca si mai ales cand sunt in preajma altor persoane sau in magazine.Azi de ex am avut o sedinta si, desi luasem un Sedatif pc dimineata si magneziu, am crezut ca mor la sedinta, m-au luat ameteli f puternice, tremurat si frica, abia am reusit sa vorbesc.
0
05-02-2015, ora 14:15
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
asa este Damire, sesiunile de psihoterapie costa dar sunt si eficace in terapia anxietatii (inclusiv a atacurilor de panica).

Ai putea insa sa stai un pic sa-ti imaginezi cum ar arata o saptamana fara aceste atacuri de panica, fara anxietate...gandeste-te in detaliu la ce ai face in fiecare zi din saptamana respectiva si la cum te-ai simti.

Apoi gandeste-te daca ar veni cineva si ti-ar oferi 1200 de lei, la cate astfel de saptamani ai renunta?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ritmul cardiac în timpul antrenamentelor fizice
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • Cât e bine să fie frecvența cardiacă?
  • Gravitate COVID - la ce saturație în oxigen mergem la spital?
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •