atacul de panica, frica de anestezie

19-02-2007
catuta
Nu este medic/terapeut
catuta
eu am avut un atac de panica in urma unei anestezii locale pentru o operatie de miopie forte. Mi s-au facut 4 injectii in ochi si nu imi simteam jumatate de cap, m-am speriat f tare am fost la un pas de nebunie, o rugam pe anestezista sa vorbeasca cu mine sa nu innebunesc, de ce mi s-a intamplat asta. Acum vreau sa merg la dentist si imi e frica, trebuie sa merg dar nu am curaj, daca mi se face rau acolo? si sigur mi se va face. Intr-o zi mi-am muscat obrazul si cand am simtit gust de sange am facut un atac de panica, am simtit ca nu pot sa inghit, ca transpir intens, niste simptome ciudate, va rog sa ma ajutati, am 27 ani si sunt foarte disperata, am un copil mic si vreau sa mai fac unul dar imi este teama si de acest lucru, va trebui sa nasc prin cezariana, daca ma sperii? daca innebunesc?
3 comentarii
0
23-02-2007, ora 00:00
eforie
Identitate neconfirmată
eforie
Dr Dumitrescu
Am mai avut destule cazuri si nu de putine ori medicatia homeopata mi-a dat satisfactie :
http://www.freewebs.com/starrchoice/
0
01-03-2007, ora 00:00
Ioana Vlad
Nu este medic/terapeut
Ioana Vlad
In ultimele luni, chiar foarte des in ultimul timp, nu mai suport aglomeratia si spatiile inchise. Simt ca mi se face foarte cald si am senzatia de lesin. Inca n-am lesinat niciodata, dar incerc sa ma feresc, adica sa am intotdeauna o sticla cu apa la mine daca plec de-acasa, sa nu folosesc mijloace de transport in comun daca sunt foarte aglomerate si mai ales, sa nu raman inchisa intr-un spatiu mic. Dar, de aici mi se trag tot felul de probleme. Nu vreau sa incerc sa mai urc in avion, nu stiu daca mai pot merge cu un autocar vreodata in concediu si multe altele. Nu vreau sa va plictisesc. Credeti ca as putea sa fac ceva in acest sens? Va multumesc.
0
12-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Cu siguranta in ultima vreme ati acumulat un nivel de stress care nu va mai permite sa suportati diverse situatii de acest gen.
Semnele pe care le descrieti va arata ca a venit timpul sa schimbati ceva: fie in cadrul vietii dvs, fie sa invatati cum sa va relaxati atunci cand aveti nevoie si mai ales sa va acordati cateva momente de liniste si auto-observatie pe zi (dar zi de zi cel putin doua saptamani).
Ar trebui sa fie suficient pentru a initia o schimbare in bine.
De asemenea, este necesar si suportul din partea celor apropiati - sa va inteleaga si sa va ajute.

Daca tot nu reusiti sa initiati aceasta schimbare, ajutorul unui psihoterapeut profesionist in orasul dvs poate fi solutia pe care o cautati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: