atac de panica

12-09-2012
dj_crys23
Nu este medic/terapeut
dj_crys23
am facut un atac de panica acum 5 luni am cosultat un medic care mi-a recomanadat rivotril 0, 5 30 de zile numai seara ma-m simtit bine o luna de zile dupa care au reaparut starile de sufoca tremur in corp palpitati.am consultat un alt medic am facut un ekg care a iesit bine mi-a recomandat aspacardin si calciu10 zile si vagostabil 3luni.a fost bine op erioada de timp cam 2 luni si ceva dupa care am inceput sa beau alcol si au reaparut acele stari de sufocare palpitati lipsa aer imi tremura corpul foarte tare dimineata am.am mai luat cate o pastila de rivotril pt somn dar nu isi mai face efectu acum iau sedocalm cate 2 pastile seara si una ziua.ce ma sfatuiti sa merg din nou la medic sau sa urmez di nou acel tratament cu aspacardin si calciu, vagostabil?mentionez ca de cand au reaparut aceste stari nu am mai cosumat alcol.si tot de cand au aparut aceste stari nu mai pot dormi decat 2 ore pe noapte.ce ma sfatuiti sa fac?
14 comentarii
0
12-09-2012, ora 09:17
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
buna ziua,
1. cum??? sa bei alcool (ma refer la prima parte de care scrii...) avand tratamentul care-l aveai?!?.bine ca ai scapat DOAR cu atat...cu tremurul..citez: "aspacardin si calciu10 zile si vagostabil 3luni.a fost bine op erioada de timp cam 2 luni si ceva dupa care am inceput sa beau alcol si au reaparut acele stari "...????????
2. orice astfel de tratament de la un medic se face 6 luni;
3. zici:"am mai luat cate o pastila de rivotril pt somn "..pai, ori e tratament..ori il iei asa.cand iti amintesti sau/si vrei;???
4.bei apa suficient?.mananci? fumezi? MAI bei alcool?
5. faci miscare, vreo munca fizica (Nu zici varsta)..esti elev/a, student/a sau angajat/a???????
propunere:
- mergi la un medic,
-spune-i TOT ce ne-ai scris AICI si fa-ti tratamentul complet;
- fa plimbare multa inainte de culcare.
p.s.
daca stai mult DOAR pe net.?!?..
iti doresc sanatate Si sa-ti fie bine!
0
13-09-2012, ora 12:25
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Te sfatuiesc sa lasi alcoolul, definitiv! Alcoolul si cafeaua accentueaza simptomele. E bine sa ceri tratament si pentru seara, ca sa te poti odihni.
0
17-09-2012, ora 00:24
dj_crys23
Nu este medic/terapeut
dj_crys23
Multumesc sebesuldejos si cosiliere_psihologica dr Chiriacescu pt sfaturi.O sa incerc sa nu mai beau alcool.o sa .consult din nou un dr si o sa urmez cum trebuie tratamentu.traba cu rivotrilu il luam pt somn cum am spus am luat aacest tratament 30de zile fara sa beau nimic dupa care nu am mai luat nici o pastila pt ca ma simteam bine dupa o luna de la acest tratament am inceput sa consum alcool iar in scurt timp au reaparut acele stari.Atunci am cosulta un alt medic dandumi celalalt tratament pe care nu lam respectat cu trebuie pt ca comsumam alcool in timp ce luam si pastile, iar rivotrilul il luam eu asa pt somn fara sa mil mai dea dn doctor.imi cer scuze daca nu scriu corect dar scriu pe tel si imi este greu cu tast aceasta.
0
17-09-2012, ora 21:24
maslinica
Nu este medic/terapeut
maslinica
buna, va rog din suflet ajutati-maaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! de ceva tinp, adica de vreo 3 luni de zile sufar de aceste atacuri de panica...le fac aproape zilnic..evident ca am ajuns de mai multe ori la urgenta..am facut ekg si eco la inima plus endocrinologie, neurologie..toti medicii mi-au spus ca sunt perfect sanatoasa doar ca eu simt o durere in piept in zona inimii, acum de vreo saptamana a inceput sa ma doara si mana..ca am auzit eu ca durerile de inima iti rapund in spate si te doare mana stanga :((...nu stiu ce sa mai fac..cand am fost la endocrinolog mi-a dat un tratament cu ansilan..sa iau o pastiluta pe zi doar ca am luat o singura zi si noaptea am ajuns la urgenta cu o cadere de calcul foarte agresiva, mi-au pus perfuzie si mai m-am linistit. endocrinologul mai mi-a dat si o reteta cu xanax si mi-a spus sa iau o pastiluta in caz de nevoie urgenta..adica in momentul atacului doar ca eu am inceput sa am atacuri aproapte toata ziua. ce sa va mai zic si de faptul ca nici la munca nu ma mai pot concentra si la munca nu pot lua xanax sau nici un fel de tratament care imi da stari de sonolenta pt ca mai si conduc :(((..si parca asta nu-mi era de ajuns..acum doua saptamani mi-a murit un coleg, a facut atac de cord si a murit..de atunci tot am impresia ca am ceva la inima. nu stiu ce sa fac..am o frica permanenta de moarte...va rog din suflet ajutati-ma!!!!!!!!!
0
18-09-2012, ora 11:06
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Va sfatuiesc, asa cum am facut si pana acum, sa consultati un psiholog, el va poate ajuta sa treceti peste aceste stari si mai ales sa le acceptati asa cum sunt.
Colegii de forum v-au dat niste raspunsuri care va pot ajuta.
Sanatate!
0
08-10-2012, ora 17:19
dr carlogogorita
Identitate neconfirmată
dr carlogogorita
Atacul de panica nu poate fi tratat cu medicatie alopata. Un psiholog va poate ajuta cu succes prin TCC.
0
09-10-2012, ora 17:24
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
Buna ziua!
In primul rand si, e de mare importanta pt mine sa aduc mii de multumiri d-lui psihoterapeut Gabriel Dinu care datorita dumnealui ma simt f bine, incomparabil de cum am fost.Si acum vreau sa completez cu "povestea" mea care din pacate a fost f.adevarata, vreau sa scriu despre starile mele prin care am trecut si starile mele actuale.Vreau sa scriu pt voi, utilizatorilor dragi si totodata "colegi de suferinti", eu fiind un exemplu pt voi si va puteti compara starile voastre cu starile prin care AM TRECUT EU...spun la trecut pt ca, ACUM, sunt de domeniul trecutului.
Am fost o "suferinda"de circa 8 ani de panici, anxietati, agorafobie.Pe atunci, erau alte...vremuri, nu aveam PC si nu stiam ca exista "leac" pt aceste stari rele.Din acesti ani...doar 1an si jumatate(anul trecut si jumatate din acesta) mi-a f mai binisor.Tocmai cand ma "invatasem"si eu cu BINISORUL, hop!..cam prin luna iulie anul acesta, starile mele de panica, anxietati au reaparut in forta cu si mai multe rele dupa ele si anume: panicii de iar nu am mai putut sa ies deloc din casa, anxietatii f puternice, repetate, de parca urma sa se "sfarseasca pamantul", furnicaturi in tot corpul, ameteli accentuate, amorteli, senzatia ca numai sunt eu, sfarseala din stomac, noduri in gat, dureri musculare, lipsa poftei de mancare din cauza careia slabisem f mult, insomnii, etc...intr-un cuvant...adevarat IAD DECLANSAT si din cauza ca treceam zilnic prin asa ceva si numai suportam aveam ganduri de suicid pt ca ma gandeam ca doar asta ma mai poate salva din "ghearele"raului.ERAM FARA SPERANTA!
Tot rascolind internetul am descoperit in luna august FERICIREA, care...nu credeam ca mai exista si anume, am descoperit acest sit minunat GANDESTE SANATOS si in mod special, l-am descoperit pe d-l psihoterapeut GABRIEL DINU care, cu cea mai mare sinceritate v-o spun, a facut LUMINA in sufletul meu...pe atunci fara speranta. Am inceput imediat sedintele online cu d-l psihoterapeut si incet-incet uramand sfaturile dumnealui din video+scrise toate, zilnice si cand am ajuns la a 31-a sedinta eram deja refacuta, cu o minte clara, cu gandiri logice, asa cum eram eu pana s-o "patesc"!Spun refacuta pt ca au disparut toate relele:panici, anxietati si starile rele ce le dau acestea si pe care le-am descris mai sus.D-l psihoterapeut Gabriel Dinu are sisteme si scheme exceptional de bine puse la punct, care prin fraze putine, simple, dar concrete, pe intelesul tuturor sunt usor de pus in aplicare.Eu, am continuat si continuui cu inca o luna, adica 31 sedinte pt ca, chiar daca m-am refacut si mi-am recapatat increderea in mine, pot si stiu acum cum sa depasesc usor un atac de panica si mai ales ca stiu sa il opresc la timp sa nu-i mai dau voie sa isi "declanseze relele", am invatat toate astea datorita tehnicilor din aceste sedinte, am vrut ca sa continuui cu inca un set de sedinte pt ca sa se "inradacineze"f bine in mintea mea totul, ca sa numai trec prin iadul prin care am trecut.Asa ca dupa iadul acela, viata mea a prins iar contur, ma simt implinita sufleteste si fericita ca sunt ca orice om NORMAL.Sfatul meu pt voi dragi "fosti colegi de suferinta" este sa nu amanati niciun moment si sa incepeti sa urmati aceste sedinte care va readuc la viata si v-o spun din tot sufletul ca viata e frumoasa asa cum este ea, cu bune cu rele, nu conteaza, ci conteaza sa fiti voi cei care ati fost dintotdeauna, sa va bucurati de aer, de soare, de frumos, chiar si de...urat...si uratul pare frumos atunci cand esti sanatos, iar greutatile vietii tii se par usoare atunci cand le treci cu sanatate.Va doresc GANDURI SANATOASE!
Nu fac nicio reclama...daca vreti sa incercati sa vedeti ca asa este dupa cum am scris.dau rezultate excelente.puteti sa urmati si voi sedinte cu D-l Psihoterapeut DINU GABRIEL pe situl GANDESTE SANATOS.Sedintele se pot face si online pt cei care nu pot sa ajunga la cabinet!
Nu o sa va para rau!
0
09-10-2012, ora 18:56
dr carlogogorita
Identitate neconfirmată
dr carlogogorita
Draga Elisa777. Imi permit sa te rog ceva, dupa cum bine stii acest seit nu este pentru reclama. Imi permit sa-ti spun ca esti deja penibila cu atatea multumiri pe toate specialitatile din sectorul de psihoterapie a acestui seit. Cu respect !
0
09-10-2012, ora 22:24
dj_crys23
Nu este medic/terapeut
dj_crys23
Dupa cate am citit si eu pe acest forum am inteles ca nu prea este nici o treaba cu aceste sedinte online.
0
09-10-2012, ora 23:52
dj_crys23
Nu este medic/terapeut
dj_crys23
Stie cineva un psiholog bun un jud Giurgiu.Am tot cautat pe net dar nu prea gasesc un cabinet la care sa pot apela.Daca pote cineva sa ma ajute cu o informatie.
0
10-10-2012, ora 10:45
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Dl Dr Gogorita, este foarte frumos ce face Eliza. Ne-a explicat motivele pentru care considera acest psihoterapeut este bun, nu doar a postat numele si nr de tel, asa cum s-a mai intamplat in trecut cu alti utilizatori.
0
14-10-2012, ora 18:37
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
daca poate cineva sa ma ajute ca disper sunt intr-o stare dezastruoasa...am avut in urma cu 4 luni un atac de panica urmat de altul dar dupa o perioada de cateva sapt dard e atunci ma simte-am numai rau imi era frik de tot ce ma inconjoara sa stau sg in casa mana stanga imi amortea si o simte-am slabita.in urma cu o saptamana mi sa facut rau cu stari de ameteli si greata si mi-am bagat in cap ca ar fi vorba de un infarct miocardic, m-am prezentat in cele din urma la un medic cardiolog unde ma exminat am facut si ekg si ecografie la inima unde doctorita ma asigurat ca nu am nimic la inima si ma trimis la alti medici specialisti ptr rezolvarea starilor de ameteala si greata, dupa mai multe investigatii mi-au gasit paraziti intestinali.saptamana trecuta am avut o saptaman stresanta cu vizite la medici plus ca joi m-am pornit sa vin la lucru in belgia unde ma aflu aici, dar problema este ca nu imi mai revin din starea de frik sa nu patesc ceva poate sa nu ma imbolnavesc si s anu ii mai vad pe cei dragi de acasa, plang mereu am intrat intr-o stare de depresie continua, aici ma aflu singura nu am pe nimeni lucrez intern ceea ce ma face sa innebunesc mai tare, azi e prima mea zi de lucru.simpt un nod in gat o apasare in piept si niste furnicaturi in mana stanga mai mult in palma...cine ma poate ajuta cu un sfat ma gaseste pe adrsa de mess iiony_kiss83, , , scuzati-mi scrisul dar numai vad de lacrimi
0
14-10-2012, ora 23:57
dj_crys23
Nu este medic/terapeut
dj_crys23
pt ionela 83 am lasat coment sper ca la-i primit.numai bine
0
10-01-2014, ora 16:19
Gentiananita
Identitate neconfirmată
Gentiananita
Draga D-na Ionela,

Atacul de panica este o problema coplesitoare si care ne poate afecta foarte mult viata, deoarece frica de a avea un alt atac de panica, dupa ce l-am avut pe primul, ne face sa evitam situatiile care ne-ar putea declansa un alt atac de panica.
In cazul dvs., este foarte posibil sa fie tulburare de panica (atacuri de panica repetate si o anxietate de a avea un nou atac de panica). Ce se intampla? Dupa ce am avut primul atac de panica, care apare spontan, se devolta anxietatea anticipatorie: TEAMA DE A AVEA UN NOU ATAC DE PANICA. Aceasta teama contribuie la aparitia unui nou atac de panica. Persoana va interpreta greşit senzaţiile fiziologice pe care le are, asociindu-le cu consecinţe catastrofale inevitabile, lucru care duce la trăirea altor atacuri de panică.
Atacurile de panica se pot rezolva complet, prin psihoterapie. Avand in vedere ca mecanismul implicat in atacul de panica este unul cognitiv (modul in care noi interpretam ce ni se intampla), este necesar sa apelati la un psiholog pentru a modifica acele ganduri care nu va ajuta. Terapia cognitiv-comportamentala este o solutie cu o rata de succes foarte mare. In cazul in care sunteti in strainatate, puteti alege sa faceti si terapie online. In cazul problemei dvs., eficienta este aceeasi cu cea a tratamentului fata in fata.

Numai bine,
Psiholog Gentiana Nita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: